beli luk i med

Beli luk i med na prazan stomak za imunitet, skidanje, kilograma, holesterol…

Med i beli luk na prazan stomak kao lek

Beli luk je jedna od najlekovitijih namirnica koju mnogi izbegavaju zbog neprijatnog mirisa koji ostaje dugo posle konzumiranja..

A ukoliko belom luku dodate med, njegova lekovita svojstva se udvostručuju. Oba sastojka su moćni antibiotici koji jačaju imuni sistem.

Razlog zbog kog preporučujemo da jedete beli luk na prazan stomak je vrlo jednostavan. Vaš stomak je prazan i spreman da počne da radi. Zato je idealno započeti dan sa nečim što će pripremiti stomak da metaboliše hranu na najbolji mogući način, što znači dve stvari:

 • Nećete se toliko gojiti i
 • Moći ćete da iskoristite sve hranljive materije koje upijate i rešite se više toksina.

U današnjem tekstu detaljno ćemo opisati benefite jedenja belog luka i meda na prazan stomak, kao i bonuse spajanja ovih sastojaka za skidanje, kilograma, imunitete, poritisak, holesterol….pa nastavite sa čitanjem.

med i beli luk za mrsavljenje

Kako da uzimate beli luk sa medom na prazan stomak

Ovaj recept je dobar i za skidanje kilograma i za imunitet.

Sastojci

 • 12 češnjeva belog luka
 • 1 šolja meda (335 grama)
 • 1 staklena tegla sa poklopcem

Priprema

 • Iseckajte češnjeve belog luka i zgnječite ih
 • Sipajte med u teglu
 • Dodajte beli luk
 • Zatvorite teglu i čuvajte je na tamnom mestu nedelju dana
 • Posle nedelju dana možete početi da uzimate po kašiku meda i belog luka na prazan stomak i doprinosite zdravlju svog organizma

Kako se uzima med i beli luk

 • Prvo uzimajte kašiku pre doručka, ili samu ili razblaženu sa malo tople vode
 • Konzumirajte svakog dana, sedam daa u nedelju, napravite pauzu od par nedelja pa ponovite.
 • Čuvajte teglu sa medom i belim lukom na sobnoj temperaturi, da ne bi počeo da se kristalizuje

Efekti koje na oraganizam ima mešavina beli luk i med variraju od osobe do osobe u zavisnosti od njihovih svakodnevnih navika.Iskustva pokazuju da osobe koje često pate od prehlada imaju mnogo bolji imunitet.Beli luk i med za mršavljenje će imati dobre efekte ako smanjite unos brze hrane, zaslađenih sokova i grickalica.Iako nutricionisti to ne preporučuju osobe koje su konzumirale med i beli luk za skidanje kilograma na prazan stomak a preskakale doručak su imale bolje rezultate.Možete probati da za mršavljenje uzimate beli luk i med na prazan stomak a onda ništa ne jedete do ručka u periodu od 5 dana. Ipa za skidanje većeg broja kilograma važan je pravi plan ishrane.Ništa se neće promeniti ako nastavite da se hranite hranom koja sadrži puno zasićenih masti, šećer i druge nezdrave opcije.

Zašto beli luk ?

Obično se na beli luk gleda kao na sastojak, ili začin koji se dodaje jelima za poboljšanje ukusa. Ali ako ga koristite na ovaj način, nažalost, ne iskorišćavate sva lekovita svojstva.

Poboljšava kvalitet cirkulacije

Kada beli luk stigne u stomak, podstiče proizvodnju stomačnih sokova koji su esencijalni za upijanje gvožđa. Osim toga, beli luk je pun vitamina i minerala, što obogaćuje krvotok. A to nije sve! Beli luk smanjuje nivo triglicerida i holesterol i sprečava zgrušnjavanje krvi, tako da ona može normalno da teče, što predstavlja prevenciju kardiovaskularnih problema.

Neguje kožu

Beli luk je snažan antioksidant koji regeneriše ćelije. Ako želite meku i glatku kožu bez akni, možete je dobiti na prirodan način. Kozmetički proizvodi sadrže upalne hemikalije koje na duže staze, mogu oštetiti epidermis.

Jača imunitet

Zahvaljujući belom luku, imuni sistem je jači, što vas štiti od mikroba i bakterija. Jak imuni sistem je važan i za opšte zdravstveno stanje, kao i za zaštitu od ozbiljnih bolesti kao što je rak. Zato je važno da uradite sve što možete kako biste se zaštitili, i kako ne biste bili u opasnosti od virusnog ili bakterijskog napada.

Zašto med?

Med pomaže kad je u pitanju mršavljenje

Ovo možda deluje kao laž, ali nije. Uprkos slatkoći, med je vrlo dobar za vas. Kada pojedete med sa belim lukom na prazan stomak, osim što ćete uneti mnogo hranljivih materija, smanjiće se i napadi gladi. Sa manje napada gladi, smanjuju se stres i proizvodnja kortizola, hormona koji se javlja kada ste u ovom stanju, tako da se zapravo opuštate.

Smanjuje upalu

Ako imate migrene ili patite od hroničnih bolova, dodajte med u ishranu. Njegov neverovatan ukus će vas opustiti, pa ćete osećati manju potrebu za lekovima protiv bolova. A kada ste opušteniji, kvalitet života će se značajno poboljšati i imaćete više vremena za druge aktivnosti, te ćete uživati u životu bez bola.

Jača imuni sistem

Antimikrobska i antigljivična svojstva meda i belog luka su odlična za jačanje imunog sistema. Oba sastojka jačaju prirodnu odbranu organizma od virusa, bakterija i drugih vrsta patogena.

Bori se protiv kašlja

Bilo da vaš kašalj potiče od bakterijske infekcije ili virusa, nema ništa bolje od sirupa od meda i pasiranog belog luka. Ovaj sirup će umiriti iritaciju koju osećate i naterati vas da izbacite višak sekreta koji se taloži u grlu i plućima.

Ubrzava oporavak od prehlade i gripa

Svi simptomi prehlade i gripa se mogu ublažiti redovnim konzumiranjem ovog melema. Med i beli luk pomažu u borbi protiv virusa i stimulišu proizvodnju antitela koja štite vaše disajne puteve.

Smanjuje krvni pritisak

Povišen pritisak je bolest koja može negativno uticati na kardiovaskularno zdravlje. Da biste ga prirodno kontrolisali, probajte da konzumirate med i beli luk na prazan stomak svakog dana.

Kontroliše loš holesterol

Alicin koji nastaje kada zdrobite sirov beli luk može pročistiti krv i ukloniti višak holesterola. To je odličan način da održavate zdrav nivo triglicerida.

Izvor energije

Dani mogu biti vrlo dugi. Vaša zaduženja na poslu se očas posla dupliraju, pa je teško dočekati kraj dana odmoran. Zato sve više ljudi okreće energetskim pićima i gaziranim, slatkim sokovima. Vremenom, posledice konzumiranja tih pića donose nam više štete nego koristi. S druge strane, med će vam pružiti malo više energije, bez bilo kakvih posledica.

Iskustva sa ovim prirodnim lekom su veoma pozitivna.Sada imate recept pa napravite svoj beli luk i med, bićete oduševljeni pozitivnim efektima!

[icegram campaigns=”8735″]