maska od jaja i malinovog ulja

Maska za kosu od jaja i maslinovog ulja

Maske za kosu od jaja i maslinovog ulja su dobre za svaki tip kose a za maksimalne rezultate pročitajte savete i recepte ispod…

Kako napraviti masku za kosu od jaja i maslinovog ulja ?

Da li je vašoj kosi potrebna hidratacija? Jaja i maslinovo ulje, dva obična i svuda dostupna sastojka za kuvanje, mogu pretvoriti vašu beživotnu kosu u sjajnu i svilenkastu nakon samo jednog tretmana. Negujte kosu jednom nedeljno ovom maskom kako bi bila zdrava i puna života, bez obzira na sezonu.

Potrebni sastojci

 • 2 jaja
 • 2 kašike maslinovog ulja

jaja i maslinovo ulje maska

Maska od jaja i maslinovog ulja za suvu kosu

 1. Odvojte žumanca od belanaca. Za maske za suvu kosu u kojima se koristi jaje, potrebna su vam samo žumanca, jer ona sadrže masti i proteine koji hidriraju i podmlađuju oštećenu, beživotnu kosu. Kada odvojite žumanca, stavite ih u malu činiju. Za lako odvajanje žumanca od belanca, razbijte jaje na ivici činije. Držite ga uspravno iznad nje i polako odvojte gornji deo ljuske. Prebacujte žumance iz jedne polovine jaja u drugu, dozvoljavajući da belance iscuri u činiju, pa na kraju, ubacite žumance u zasebnu činiju.
 2. Umutite žumanca sa maslinovim uljem. Sipajte maslinovo ulje u činju sa žumancima i ulupajte sve dok ne dobijete kremastu, ujednačenu teksturu. Trebalo bi da imate pola šolje maske, što je dovoljno za kosu srednje dužine. Ako vam je kosa gusta i dugačka, dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja. Ukoliko imate kratku kosu, sipajte samo jednu kašiku maslinovog ulja.
 3. Nanesite masku na vlažnu kosu. Ako vam je kosa vlažna, lakše će se rasporediti od korena do vrhova. Koristite češalj širokih zubaca da rasporedite masku kroz kosu, kako bi prekrila svaki pramen. Ako imate suve krajeve, koristite više maske na njima nego na korenu. Ukoliko budete imali više smese nego što vam je potrebno, sačuvajte je u frižideru do sledeće upotrebe, može da stoji nedelju dana.
 4. Ostavite masku da deluje 20 minuta. Da biste ostali uredni, vežite kosu u punđu i pokrijte je kapom za tuširanje. Budite strpljivi dok čekate, dajte joj vremena da proradi.
 5. Operite kosu šamponom i hladnom vodom. Šampon će ukloniti višak ulja i jaja, tako da će vam kosa biti meka i sjajna. Obavezno operite kosu hladnom ili mlakom vodom, kako jaje ne bi počelo da se kuva dok je još u kosi.
 6. Osušite kosu kao i inače. Pustite je da se osuši sama ili koristite fen. Čim se osuši, primetićete da je mekša i zdravija.

To bi bila maska za suvu kosu od maslinovog ulja i jaja.Više saveta za negu kose sa maslinovim uljem i jajima pročitajte na kraju članka…

Maska od jaja i maslinovog ulja za masnu kosu

 1. Odvojte belanca od žumanca. Ako se vaša koža glave puno masti, žumance neće biti dobro. Za ovu masku za kosu od maslinovog ulja vam je potrebno samo belance. Ono nežno uklanja sva neželjena ulja iz kose, ostavljajući je sjajnom i mekom. Odvojte belanca i ostavite žumanca u drugoj činiji. Za lako odvajanje belanca od žumankca, razbijte jaje na ivici činije. Držite ga uspravno iznad nje i polako odvojte gornji deo ljuske. Prebacujte žumance iz jedne polovine jaja u drugu, dozvoljavajući da belance iscuri u činiju.
 2. Umutite belanca sa maslinovim uljem. Sipajte maslinovo ulje u činju sa belancima i ulupajte sve dok ne dobijete kremastu, ujednačenu teksturu. Trebalo bi da imate pola šolje maske, što je dovoljno za kosu srednje dužine. Ako vam je kosa gusta i dugačka, dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja i belance. Ukoliko imate kratku kosu, sipajte samo jednu kašiku maslinovog ulja i jedno belance.
 3. Maska od jaja i maslinovog ulja za kosu koja je masna se uvek nanosi na kosu koja je oprana i još uvek vlažna. Ako vam je kosa vlažna, lakše će se rasporediti od korena do vrhova. Koristite češalj širokih zubaca da rasporedite masku kroz kosu, kako bi prekrila svaki pramen. Ako imate suve krajeve, koristite više maske na njima nego na korenu. Ukoliko budete imali više smese nego što vam je potrebno, maska za kosu od jaja i maslinovog ulja se može čuvati u frižideru, u posudi sa poklopcem koji ne propušta vazduh, do nedelju dana.
 4. Maska za kosu od belanca jajeta i maslinovog ulja treba da deluje 20 minuta. Da se ne biste umazali, vežite kosu u punđu i pokrijte je kapom za tuširanje. Budite strpljivi dok čekate, suvoj kosi je potrebno vreme.
 5. Operite kosu šamponom i hladnom vodom. Šampon će ukloniti višak ulja i belance, tako da će vam kosa biti meka i sjajna. Obavezno operite kosu hladnom ili mlakom vodom, kako jaje ne bi počelo da se kuva dok je još u kosi.
 6. Osušite kosu kao i inače. Pustite je da se osuši sama ili koristite fen. Čim se osuši, primetićete da je sjajna i puna života.

Iskustva i saveti

Žene kojima je maska za kosu od jaja i maslinovog ulja višegodišnja rutina imaju veoma pozitivna iskustva.Primetile su mnoge sitnice kad je ova maska i njeni sastojci jaja i maslinovo ulje u pitanju a sve vam mogu biti od koristi.Pročitajte savete i iskustva i isprobajte i ovo

 • Koristite obično jaje umesto regeneratora za kosu. Ako nemate maslinovog ulja, a treba vam prirodan regenerator, umutite jedno celo jaje. Nakon pranja šamponom, raščešljate kosu i sipajte jaje tako da je prekrije celu. Sačekajte 5 minuta, pa isperite hladnom ili mlakom vodom. Ovaj regenerator je dobar za svaki tip kose.
 • Dodajte druge sastojke koji su dobri za hidrataciju. Ako vam je kosa suva i lomljiva, isprobajte nešto više od jaja i maslinovog ulja. U tu masku možete dodati neki od ovih sastojaka kako bi bila još efektnija: med, gel aloe vere, mleko, zreli avokado ili bananu.
 • Zamenite maslinovo ulje drugim vrstama ulja. Ako prvi put pravite masku, treba da znate da je maslinovo ulje najbolje za početak. Možda će vas inspirisati da isprobate i druga ulja da vidite koje je najbolje za vaš tip kose. Isprobajte jedno od ovih, kada sledeći put budete pravili masku: ulje jojobe- za masnu ili normalnu kosu,
  bademovo ulje- za normalnu ili suvu kosu,
  kokosovo ulje- za suvu kosu,
  kravlja mast- za regeneraciju i sprečavanje sedih dlaka.
 • Dodajte miris u maske za kosu. Ako želite da maska za kosu od jaja i maslinovog ulja kkoju stavljate na kosu lepo miriše, dodajte neko esencijalno ulje. Samo par kapi je dovoljno da potpuno transformiše bilo koju domaću masku. I onda, dok čekate da maska odradi svoje, možete uživati u mirisu i imati mini aromaterapiju. Možete dodati 5-10 kapi esencijalnog ulja lavande, ruže, limun trave ili majčine dušice.