Aparati koji će ubrzati pripremu zdravih obroka

Možda niste znali, ali za pripremi brzog i zdravog obroka se ne morate zadržati ni 10 minuta pored šporeta. Kako bismo vam pomogli da promenite navike u ishrani i skratili vreme pripreme obroka – predstavljamo vam nekoliko revolucionarnih aparata uz koje ćete i jesti zdravo, i kuvati kratko.

1. Friteza na vruć vazduh – revolucija u pohovanju

Da li vam nedostaje pomfrit, bečka šnicla ili neki drugi, sočni, a spolja hrskavi zalogaj? Ovaj brend kućne elektronike u ponudi ima malu i kompaktnu fritezu na vruć vazduh koja će vam za tili čas ispržiti parče mesa ili komadiće krompira i obogatiti vašu zdravu ishranu novim ukusima.

Uz ovu “zdravu fritezu” ne morate ni kupovati ulje, niti ga dodavati u aparat. Ako želite onaj pravi, staklasti izgled hrane, možete namirnicu poprskati kašičicom svog omiljeng ulja za prženje, ali ćete, u svakom slučaju, i bez njega odlično pripremiti ceo ručak ili prilog!

Vreo vazduh će prostrujati kroz meso i povrće, učinivši ga hrskavim – kao u pravoj fritezi, samo mnogo zdravije.

2. Multipraktik i druge vrste blendera i seckalica

Zašto je multipraktik obavezna stvar u svakoj kuhinji? Jedan ovako efikasan uređaj koji secka, renda, muti, miksa testo, cedi voće i blenda sve to zajedno, promeniće način na koji zamišljate pripremu svakodnevnih obroka.

U samo jednom uređaju koji ima ovoliko funkcija dobićete savršenog partnera u kuhinji, koji vam više nikada neće dati razlog da zaboravite da pripremite kvalitetan obrok, za posao ili kuću.

3. Pekači i grilovi za meso, testo i povrće

U tiganju nam često fali koja kap ulja kako bismo na pravi način obradili meso ili povrće, a da se ne zalepe za dno i postanu noćna mora za uklanjanje. Zato vam je u kuhinji neophodan jedan mali i kompaktni pekač, uz koji možete grilovati i peći – i to bez ulja, samo u sopstvenom soku.

Grilovi i pekači su idelani za pripremu brzih obroka, u kuhinji, na terasi ili u dvorištu. Ovakvi aparati imaju ugrađene posudice za skupljanje masnoće i viška tečnosti, pa ne morate brinuti ni o tome da li ćete u kuhinji napraviti nered.

4. Slow cooker – sporo krčkanje najukusnijih obroka

Želite zdrav obrok za celu porodicu, koji ćete moći nekliko dana da nosite i na posao? Onda je vreme da kupite slow cooker, električni aparat za sporo kuvanje, koji predupređuje vaše višečasovno stajanje kraj šporeta i brigu o tome hoće li dno šerpe zagoreti i upropastiti hranu.

Slow cooker kuva umesto vas i za sve vas – kao kod mame ili bake (a možda i bolje). Navikavajte svoju decu na to da barem u jednom obroku imaju kuvano jelo; prijaće njihovom stomaku, ali i imunitetu.

Aparat za krofnice – zdravi slatkiš za kraj obroka

Nema osobe koja ostane imuna na krofne, šuplje i punjene džemom ili kremom iznutra, ili filovane najukusnijim kremovima i ukrašene mrvicama. Međutim, da bi se krofne ispržile – potrebno je mnogo ulja, odnosno puna šerpa ili friteza. Ukoliko ste na dijeti, ili jednostavno vodite računa o svom zdravlju, sigurno ste već čuli da možete zaboraviti na krofnice.

Sve do danas!

Male američke ili domaće krofnice koje ćete i vi i svi ukućani obožavati, mogu se spremiti i bez prženja u dubokom ulju, sve to pomoću malog aparata za krofnice. Sada je samo pitanje prilagođavanja ili pronalaska idealnog recepta za zdravo testo i za tričavih 8 minuta dobiti savršenu poslasticu koju možete jesti bez griže savesti!

Zdrava ishrana i usvajanje zdravih navika danas su više nego ikada dostupne svima, i to uz multifunkcionalne kuhinjske aparate! Posvetite svom zdravlju malo više pažnje i malo bolje oruđe kako bi se izborilo sa svime što prolazi svakog dana, ali i onim što ga čeka u budućnosti!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *