Arganovo ulje za akne

Redovnim korišćenjem arganovog ulja, koji je odličan izvor vitamina E i antioksidanata kao što su fenol i keratin, pomaže da se očuva zdravlje kože. Štaviše, ono smanjuje višak sekrecije sebuma, uljaste supstance, za koju je poznato da izaziva stvaranje akni.

Danas milioni ljudi imaju problema sa aknama. Iako su naizgled nezabrinjavajuća pojava, akne umeju da budu prilično ponižavajuće, pogotovo kada se pojavljujete na javnim mestima. Zašto? Zato što akne nastanjuju gornji sloj kože i dovode do nedobrodošlih promena koje se odražavaju u vidu bubuljica, mitisera i belih mitisera. Od svih opcija tretmana mnogi preferiraju korišćenje prirodnih lekova protiv akni kao što je arganovo ulje. Akne reaguju prilično dobro na ovaj novi lek. Korišćenje arganovog ulja je način da se bez muke otarasite akni.

Arganovo ulje

Isceđeno iz oraha arganovog drveta, ovo ulje se često preporučuje za negu kože. Razlog je sadržaj vitamina E koji pospešuje zdravlje kože. Primećeno je da sa redovnim korišćenjem arganovog ulja, koža počinje da izgleda sve bolje i bolje. Pored vitamina E, arganovo ulje sadrži i visok procenat jedinjenja kerotina i fenola koji imaju antioksidantska dejstva.

Arganovo ulje za akne

Da li je arganovo ulje dobro za akne? Da, naravno. Ovo je prirodni lek da se stavi tačka na ovaj problem sa kožom. Koristi od arganovog ulja su mnoge, a jedna od njih je tretman protiv bolesti kože kao što su akne. Lečenjem kože od akni pomoću medicinskih preparata možda neće biti delotvorno, ali je sigurno da niko neće biti razočaran posle korišćenja arganovog ulja. Otklanjanje akni deluje lako i pristupačno sa arganovim uljem.

Kao što svi znamo, proizvodnja viška sebuma dovodi do ovog problema sa kožom. Kako arganovo ulje može pomoći po ovom pitanju? Upotrebom arganovog ulja zaustavlja se preterano stvaranje sebuma, što pomaže pri smanjivanju akni. Drugim rečima, smanjuje se mogućnost pojave akni. Dnevno korišćenje arganovog ulja doprinosi balansiranoj proizvodnji sebuma, dopuštajući koži lica da se otarasi akni.

Za najbolje rezultate trebate da nanesete arganovo ulje dva puta dnevno. Pre nanošenja, pranje lica sa blagim sapunom je veoma bitno. Kada biste se vraćali sa posla i odmah nanosili ulje na lice koje je puno prljavštine smanjili biste učinkovitost. Tako da posle pranja lica, stavite dve kapljice arganovog ulja na dlan ruke. Sada, sa vašom rukom nežno masirajte lice. Arganovo ulje ima snažnu moć prodiranja, tako da ga koža za veoma kratko vreme apsorbuje. Korišćenje ovog ulja ujutru i uveče (dva puta dnevno) se preporučuje za obnavljanje kože. Da bi se akne totalno uklonile, uglavnom je potreban tronedeljni tretman. Međutim, u nekim slučajevima potrebno je čak i do dva meseca koristiti ovaj tretman, da bi se otklonio problem.

Arganovo ulje protiv ožiljaka od akni

U nekim slučajevima, iako se akne otklone, ostaju ožiljci koji kvare izgled kože. Ožiljci koji nastaju nakon što akne nestanu izraženi su zbog gubitka boje kože na tim mestima . Obično mora da prođe značajno velik period vremena pre nego što ožiljak totalno nestane. Studije su pokazale da se svakodnevnim korišćenjem arganovog ulja ublažavaju ožiljci. Pošto je ovo ulje bogato vitaminom E i Omega 3 esencijalnom masnom kiselinom, svakodnevno korišćenje ulja će sigurno učiniti vašu kožu mekšom i vremenom će ukloniti ožiljke.

[icegram campaigns=”8581″]