Bademovo ulje za protiv bora i strija

Da li postoji jedan sastojak proizvoda za negu kože koji rešava sve? Odgovor bi mogao biti da. Bademovo ulje je najbolje čuvana tajna za negu suve kože, rast guste duge kose i jakih noktiju, otklanjanje tamnih kolutova oko očiju i čak za prevenciju strija!

100% čisto slatko bademovo ulje je puno osnovnih vitamina za lepotu, kao što su A, D i E. To ga čini ne samo idelanim proizvodom za negu kože i kose, već takođe i za tretiranje problematične kože. Bademovo ulje nema masan efekat i ne zatvara pore, brzo se upija u vašu kožu. Postoji više načina korišćenja za hidrataciju, omekšavanje, glatkoću i izjednačavanje kože. Ovo su neki korisni načini primene ovog prirodnog dara:

Bademovo ulje kao hidratacija lica

Bademovo ulje može da se koristi za grubu i suvu kožu koja se ljušti, kao dnevna hidratacija. Nakon temeljitog čišćenja, nanesite jednu ili dve kapi bademovog ulja na obe strane vaše lica. Pokvasite vaše dlanove toplom vodom i umasirajte ulje na vaše lice pokretima na gore. Uključite oblast oko očiju, nežno tapkajući. Dozvolite da se ulje upije. Kad vaše lice bude suvo, možete naneti šminku, ili ostaviti kožu sa slojem zaštite iz bademovog ulja. Dnevno nanošenje dovešće do mnogo mekše i nežnije kože.

Bademovo ulje protiv bora oko očiju

Svojstva bademovog ulja uključuju, sprečavanje i hidriranje tankih finih linija i bora smejalica, kao i uklanjanje tamnih krugova i otečenih kapaka – moje omiljeno svojstvo. Nanesite jednu do dve kapi bademovog ulja oko očiju, idealno je pre spavanja. Zaboravite na skupe noćne kreme za predeo oko očiju i koristite bademvoo ulje.

Bademovo ulje za strije

Omekšavajući kvalitet bademovog ulja ojačaće i hraniće kožu, stvarajući prirodnu otpornost od pucanja. Prilikom masaže bademovim uljem, krvna cirkulacija se podstiče, što sprečava nastanak strija. Sipajte malu količinu ulja na dlanove i protrljajte ih da se ulje zagreje. Nanesite ulje na delove tela gde imate strije. Koristite ruke ili masažnu četku i trljajte nežnim kružnim pokretima nekoliko minuta. Ovo je idealno nakon kupanja, da se zadrži vlažnost. Za bolje rezultate, nanosite dva puta dnevno.

Zahvaljujući mnogim neverovatnim zdravstvenim dobrobitima bademovog ulja, može se koristiti svakodnevno. Ipak, neke stvari treba uzeti u obzir pre nego što počnete sa upotrebom. Kao što je slučaj sa alergijama na jezgraste plodove, bademovo ulje može da reaguje na vašoj koži ako ste alergični na bilo koji tip jezgrastih plodova. Savetovali bismo da testirate na vašoj koži, nanošenjem male količine na vaš ručni zglob ili vaš članak na nozi.

Za razliku od komercijalnih proizvoda za negu kože, bademovo ulje može da se pokvari, što je dobra stvar jer znači da je prirodno. Zato ga držite u frižideru ili na tamnom i hladnom mestu.

Bademovo ulje za kosu

Vitamini u bademovom ulju podstiču rast i jačanje kose, mekše krajeve, manje mršenja i više sjaja. Masiranje kožu glave bademovim uljem pomaže kod stanja suve i iritantne kože glave, a takođe usporava opadanje kose. Koristite otprilike količinu veličine supene kašike i utrljajte ga u vašu kosu, masirajući kožu glave kružni pokretima nekoliko minuta. Pokrijte kožu glave plastičnom folijom i umotajte peškirom. Dozvolite da se ulje upija nekoliko sati (idealno bi bilo da ga ostavite 8 sati). Nanesite šampon i isperite. Primenite jednom ili dvaput nedeljno.
Kao što možete da vidite, bademovo ulje je čudesan prirodni proizvod. Počnite da ga koristite na vašem licu ili kosi i videćete rezultate nakon redovne upotrebe. Primetiće razliku, a i drugi takođe.