Biljka piskavica za rast grudi i potenciju

Svi ste već verovatno čuli za biljku piskavicu, poznata je kao odličan prirodni lek za respiratorne probleme kao i za oboljenje limfnih žlezda. Međutim, ova biljka je posebno poznata kao sredstavo za potenciju i isto tako kao sredstvo koje na prirodan način utiče na rast grudi. Biljka piskavica je poreklom iz mediteranskih krajeva, međutim nju su koristili još drevni Egipćani koje su seme ove biljke stavljali na opekotine a Indijci su je upotrebljavali za lečenje otečenog vrata. Mnoge civilizacije su upotrebljavale ovu biljku, a mnoge su je koristile i samo kao začin. Koliko je ova biljka dragocena dovoljno svedoči to što mnogi tvrde da je čak prorok Muhamed rekao “da znate koliko je ova biljka dragocena, plaćali biste je u zlatu”. Za nju možemo reći da je smatrana čudom antičkog doba.
Biljka piskavica ima jak miris i obično se kombinuje sa marmeladom ili sa voćnim sokom jer isto tako ima i jak ukus. Može se koristiti kao lekovita kaša a često se koristi i u prahu i za čaj.

piskavica biljka

Biljka piskavica lekovitost

Biljka piskavica je poznata po svojim brojnim lekovitim svojstvima, obično se u ove svrhe koristi njeno seme koje je jako tvrdo zbog čega je njegovo usitnjavanje malo problematično. Ukoliko ga kuvate, dobićete veoma lekovitu kašu koja je bogata aminokiselinama, proteinima i raznim vitaminima poput A, C i D vitamina. Obično se biljka piskavica koristi za lečenje rahitisa i tuberkoloze žlezda a takođe dobro utiče na poboljšanje funkcija digestivnog trakta i ubrzavanja metabolizma. Ova biljka se u lekovite svrhe koristi i kao čistač krvi, koštane srži i ona takođe pospešuje brzo zarastanje rana. Kod gihta, neuralgije, išijasa, biljka piskavica se koristi tako što se usitni u prah pa se isti stavi na gazu i na deo koji boli.

Čaj od piskavice se preporučuje porodiljama, jer znatno pospešuje zaastanje materice nakon porođaja i dosta obnavlja izgubljenu snagu. s obzirom na to da biljka piskavica u sebi sadrži dosta sluzi, pogodna je da se konzumira i u slučaju bronhitisa kako bi se sluz što pre izbacila napolje.

Čaj od piskavice je ukusa kao jaorov sirup i dosta je dobar za dijabetičare jer snižava nivo šećera u krvi. Takođe, pozitivno utiče na ceo organizam jer je ova biljka puna hranljivih materija. Piskavica se ranije koristila za ishranu stoke, stoga ne treba da vas čudi ukoliko čujete da ovu biljku zovu jarčev rog ili ptičije stopalo. Čaj od piskavice isto tako dosta može pomoći ženama koje imaju neredovan menstrualni ciklus jer stimulisanjem uterusa, čaj od piskavice može izazvati bržu pojavu mesečnog ciklusa. Isto tako piskavica čaj može dosta i uticati na plodnost kod žene, pa budite oprezni sa količinama ukoliko ne želite u da ostanete u drugom stanju. Nuspojava skoro da nema, od promena možete da primetite veći nagon za odlaskom u toalet ili jaka žeđ. Ove nuspojave su istovremeno i simptomi da imate dosta šećera u krvi. Takođe, piskavica čaj smiruje i stabilizuje varenje i može vas osloboditi problema poput čira na želucu i gasova.

Piskavica za povećanje grudi

Koliko puta ste poželeli da odete pod nož i tako rešite problem sa malim grudima? Nisu potrebne invazivne metode za tako nešto, potrebna vam je samo biljka piskavica kojom ćete povećati obim grudi potpuno prirodnim putem. Kako funkcioniše biljka piskavica kada je u pitanju rast grudi? Ova biljka, koja je u narodu poznata kao provereno sredstvo za povećanje grudi u sebi ima fitoestrogen koji utiče na rast grudi i to tako što dolazi do rasta ćelija u grudima i do zadržavanja vode unutar tkiva primetićete kako će vam posle izvesnog vremena grudi biti lepšeg oblika i znatno punije. Sigurno ćete biti zadovoljni.

U slučaju prirodnog povećanja grudi, biljka piskavica se u organizam unosi u vidu čaja. Čaj od piskavice za povećanje grudi se lako priprema, potrebno je da u pola litre vode dodate šolju izdanka piskavice, malo kima i bosiljka, mirođije i sladića. Kada ovo provri, potrebno je da se ohladi a onda po želji ga možete piti pomešanog sa medom ili limunom, kako želite. Bitna je takođe i doza, pa tako, dozvoljeno je da se ispija najviše dve šolje dnevno, ne više.

Pored toga što je odlična za prirodno povećanje grudi, piskavica biljka je dobra i za podsticanje lučenja mleka kod porodilja. Potrebno je da pomešate oko 20 grama piskavice, dobričice, list matičnjaka, plod anisa i mirođiju i da u pola litre vode dodate oko 4 supene kašike ove smese. Pola sata se sve ovo kuva, a nakon tog perioda poklopite ovaj čaj i sačekajte 10 minuta. Za lučenje mleka ovaj čaj treba piti pre obroka, 3 puta dnevno.

Biljka piskavica kao afrodizijak

Poznato je takođe da je biljka piskavica jak afrodizijak, odnosno da dosta utiče na polnu moć kod muškarca. Ako imate problema, potrebno je da kafenu kašičicu piskavice sameljete u blenderu i da dobijenu smesu pomešate sa jogurtom ili medom, kako vam ukus ne bi bio u potpunosti gorak. Ovo se uzima dnevno po trećinu kašičice u kombinaciji i sa napitkom od šaprgle (50 ml). Ovaj napitak se sprema tako što ćete u 2 decilitra kipuće vode staviti 12 do 15 semenki špargle i ostaviti da ostoji tokom noći. Ujutru procedite i pijte uz smesu sa piskavicom. Iako im ukus nije nasjsjajniji, rezultati sigurno neće izostati prema tome nemojte odustajati

Kako izgleda biljka piskavica

Biljka piskavica se gaji u našim predelima ali isto tako može biti i samonikla, vrlo je lako možete naći negde na planini. U pitanju je jednogodišnja zeljasta biljka iz porodice deteline koja može narasti od 40 do 60 cm. Listovi su joj obično žuti i zeleni i ima ih naizmenično. Ova biljka cveta u junu i julu a plod njen se obično sakuplja u avgustu. Miris joj je veoma jak, po čemu se obično i prepoznaje.

Gde kupiti seme piskavice

Drugačije nazvana grčko seme, piskavicu možete kupiti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane. Obično se prodaje upakovana u količini od 80 grama i njena cena je oko 160 dinara. Takođe, može se naći i u vidu praha što će vam dosta olakšati svaku pripremu, ali samo obratite pažnju na sastav kada kupujete prah. Budite sigurni da su svi sastojci apsolutno prirodni i da nema nekih hemijskih dodataka. Možda je najbolje da koristite preparate od organski uzgajane piskavice.