zatezanje kapaka

Blefaroplastika – savršen metod za zatezanje kapaka

Jedna od sve popularnijih tehnika u estetskoj hirurgiji koja se koristi u svrhe podmlađivanja lica jeste blefaroplastika. Naime, radi se o korekciji kapaka tj. njihovom zatezanju ili uklanjanju viška kože na području ispod ili iznad oka.

Žene danas više nego ikada obraćaju pažnju na svoj fizički izgled, pa barem jednom mesečno posete neki kozmetički ili frizerski salon. Ipak, kada se radi o hirurškim intervencijama, sa njima treba oprezan kako se ne bi preteralo u nekoj vrsti korekcije. Takođe, veoma je važno pronaći proverene hirurge koji imaju dovoljno godina iskustva u svom poslu.

Kada govorimo o zatezanju kapaka, žene već nakon četrdesete posećuju salone kako bi se raspitale o najnovijoj metodi za podmlađivanje kože oko očiju – blefaroplastici.

Kada je pravo vreme za blefaroplastiku?

Konkretan odgovor na ovo pitanje ne postoji. U principu, sve zavisi od trenutnog stanja pacijenta. Ukoliko ste primetili da vam je već duže vreme koža oko očiju opuštena i ispunjena sitnim borama kao i da godinama unazad muku mučite sa spuštenim kapcima, onda ste pravi kandidat za ovu intervenciju.  Korekciju očnih kapaka mogu da rade žene čim primete prve znake starenja kao i pripadnice lepšeg pola kojima je bitno da uvek izgledaju mlado i sveže.

Kada kažemo zatezanje kapaka cena može varirati

U privatnim poliklinima možete se raspitati koliko će vas koštati ovakva intervencija. Za bliže informacije putem interneta, dovoljno je da na google pretrazi ukucate pojam „zatezanje kapaka cena“ i već na prvoj stranicu će vam izaći najpopularnije klinike koje imaju tim lekara za blefaroplastiku kao i približne cene.

U principu, ukupna cena zavisi od toga da li se radi korekcija donjih ili gornjih kapaka ili operacija kompletnog područja oko očiju.

Da li ovakva intervencija može pacijentu na neki način da naruši zdravlje?

Odgovor je – ne. Kod blefaroplastike plastični hirurzi koriste lokalnu anesteziju a neretko se dešava da se pacijent istog dana kada mu je odrađena intervencija pusti kući uz pridržavanje određenih saveta od strane lekara. Iskusni hirurzi vode račune na kojem mestu će biti rez kako se ne bi video nakon operacije.

Takođe, hirurg će pre same intervencije popričati sa pacijentom da li možda ima neku hroničnu bolest, prima određenu terapiju i sl.

Post-operativni tok – šta podrazumeva?

Post-operativno lečenje je veoma jednostavno. Pacijentima se preporučuje da jednu nedelju koriste hladne obloge kako bi se otklonio nastali otok. Osetljivost očiju na svetlost se može javiti samo kod nekih pacijenata i ova pojava traje vrlo kratko.

Normalno je da se nakon operacije oseti blaga neprijatnost, peckanje ili crvenilo u oku. Sve ovo prođe veoma brzo pa se pacijenti mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Koliko dugo traju postignuti rezultati nakon intervencije?

Dosta dugo, ako žene nastave da vode računa o svojoj koži lica (posebno se misli na predeo oko očiju jer se radi o najosetljivijoj regiji).

Za detaljnije informacije raspitajte se kod estetskog hirurga

U tekstu smo vam predstavili najčešća pitanja koja zainteresovani pacijenti mogu postaviti kada se radi o blefaroplastici. Naravno, pre zakazivanja korekcije očnih kapaka, savetuje se odlazak kod plastičnog hirurga koji će vam dati odgovor na svako vaše pitanje i objasniti vam samu proceduru kako biste bili spremni za ovu vrstu estetskog podmlađivanja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *