brojsov caj za bubrege

Brojsov čaj sastav i priprema za borbu protiv raka, čišćenje bubrega i organizma

U poslednjih 20 godina, ekspanzija antitumorskih terapija doživljava svoj maksimum. Iako su mišljenja kontradiktorna, i mnogi lekari savetuju pacijente da nikako terapiju ne usmere na prirodne lekove, mnog su, pak, složni u ideji da se opšte stanje organizma poboljšava ukoliko se promeni kvalitet života, čak i u ozbiljnim stanjima kao što je tumor.

Do sada nisu pronađeni čvrsti dokazi da je neki prirodni lek izlečio rak, ali je sasvim sigurno da je uz standardnu terapiju ( hirurgija, hemoterapija, zračenje ) ubacivanje prirodne medicine pravo rešenje!

U ovom tekstu Vam predstavljamo Brojsov čaj, čaj koji je okosnica Brojsove dijete, koja svoju ulogu pronalazi u čišćenju organizma, poboljšanu varenja, poboljšanju krvne slike i jačanju opšteg zdravlja organizma.

Pored Brojsovog čaja, reći ćemo nešto i o Brojsovom soku, koji se priprema od voća i povrća, kao i o režimu ishrane tokom sprovođenja ove dijete.

brojsov caj

Brojsov čaj, pored primene u antitumorskoj terapiji, koristi se i za:

– čišćenje bubrega i poboljšanje bubrežne funkcije

– jačanje imunog sistema

– pospešivanje cirkulacije i rada krvnih sudova

– oboljenja kičme

– probleme sa hormonskim disbalansom

– regulaciju nivoa šećera u krvi

– regulaciju zdravlja mokraćnih kanala i prostate

– bolesti organa za varenje

– borbu protiv alergijskih reakcija

Brojsov čaj – sastav

Rudolf Brojs je bio jedan od onih stručnjaka koji su žalfiju dizali na pijadestal. Čaj od žalfije je, po Rudolfu Brojsu, magičan čaj koji leči sve bolesti. Brojsov čaj se sastoji od 4 sastojka a to su: žalfija, matičnjak, nana i kantarion.

Iako se žalfija koristi sveža za upale grla, kada želimo da je konzumiramo kao čaj, kuvanjem od 3 minuta odstranjujemo eterična ulja koja su pogodna samo za zdravlje grla.  Žalfija uspešno leči probleme sa grlom, jetrom, želucem i nadimanjem.

Matičnjak odlično deluje na centralni nervni sistem i pozitivno utiče na rad srca. Nana nas oslobađa nadimanja i potpomaže varenju a kantarion jača imuni sistem.

Za šta je dobar Brojsov čaj?

Odlično detoksira organizam, jača kardiovaskularni sistem, ima odličan tumorski efekat (po Brojsu), čisti disajne puteve i olašava pušačima da ostave cigarete, suzbija pojavu kamena u bubregu, jača imuni sistem i olakšava želudačne tegobe. Mnogi korisnici Brojsovog čaja su istakli da im je Brojsov čaj pomogao i kod hormonalnih problema, kod problema sa prostatom i u borbi protiv alergije.

Ipak, i pored svog odličnog dejstva na organske sisteme, trudnicama se ne preporučuje.

Priprema Brojsovog čaja

Sipajte pola litra vode na šporet da se ključa. Zatim u nju stavite 1 kašiku žalfije. Ostavite da ključa tako tačno 3 minuta.

Nakon 3 minuta, skinite šerpu sa rerne i dodajte po prstohvat nane, matičnjaka i kantariona.

Zatim čaj ostavite da odstoji 10 – 15 minuta. Nakon toga, procedite čaj a zatim sipajte u 2 posude po 250 mililitara. Jednu dozu popijte pre doručka, a drugu možete piti uveče pre spavanja, ili pre večere. Brojsov čaj isključivo pripremajte u emajliranoj posudi.

Brojsov čaj za čišćenje bubrega

Za ovaj čaj Vam je potrebno:

– 15 grama rastavića

– 10 grama koprive

– 6 grama kantariona

– 8 grama troskota

Ove sastojke promešajte a onda prelijte ključalom vodom. Nakon što čaj odstoji oko 10 minuta, procedite čaj i na talog koji je ostao na dnu posude, sipajte ključalu vodu opet i kuvajte oko 10 minuta. Opet procedite, ostavite da se ohladi i konzumirajte.

Brojsov čaj za čišćenje bubrega se koristi kratko, oko 3 nedelje, preko toga može dati neželjena dejstva!

Ovaj čaj pijte na prazan stomak ujutru, pre ručka i pre večere – mera je oko pola šolje čaja.

Kako se priprema Brojsov sok?

Sastojci:

  • 1 organska cvekla ( 55 % soka)
  • 1 organska šargarepa ( 20 % soka)
  • 1 organski štap celera ( 20 % soka)
  • 1/2 organskog krompira ( 3 % soka) (krompir nije obavezan sastojak osim kod tumora jetre gde je neophodan)
  • 1 organska rotkvica ( 2 % soka)

Način pripreme i konzumacija:

  1. Stavljajte u sokovnik jednu po jednu namirnicu i fino izmiksujte. Čaša soka se konzumira oko 30 minuta! To znači da se svaki gutljaj obavlja polako, osoba treba da se trudi da što duže zadržava sok u ustima ne bi li se što bolje razgradio radom pljuvačnih žlezda.
  2. Ovaj sok se konzumira 42 dana. Nakon 42 dana, treba se odraditi onkološki pregled i uzeti biohemijske analize da bi se utvrdilo da li pacijent dobro reaguje na Brojsovu dijetu.

Ako pogledate recept, primetićete da se Brojsov sok sastoji od povrća koja su siromašna glukozom. Brojs se prilikom sastavljanja recepta oslonio na teoriju da se ćelije tumora hrane glukozom, dok zdravim ćelijama nije potrebna velika količina glukoze za normalno obavljanje funkcija.

Tokom konzumacije soka, tih 42 dana,  strogo se zabranjuje brza hrana i ostale namirnice bogate namirnica koji iz bilo kog razloga mogu da uspore rad creva.

Neželjeni efekti Brojsove dijete jesu glavobolja i malaksalost koji mogu da se preveniraju. Pre započinjanja Brojsove dijete, pacijent treba da pripremi organizam na ovako strog režim, tako što će postepeno izbacivati sve namirnice koje su siromašne vlaknima ili bogate glukozom.

Za razliku od Brojsovog soka, Brojsov čaj ima manje kontroverznu primenu, jer nema neželjenih efekata.

 Brojsova dijeta protiv raka

Brojsova dijeta je specijalna dijeta koja traje 42 dana, a koja za osnov ima konzumiranje isključivo zelenog čaja od napitaka i cveklu kao oslonac ishrane u ovoj dijeti. Osim za ljude kojima je dijagnostikovan tumor, i za ostale je ova dijeta jako korisna jer sadrži puno materija koje su prirodni antioksidansi, te će se Vaše telo rešiti slobodnih radikala, štetnih jedinjenja i poboljšati varenje.

Brojs se vodio teorijom da se tumorske ćelije hrane proteinima iz čvrste hrane, a da će materije iz tečnosti usporiti rast tumorskih ćelija, dok će zdrave ćelije dobijati hranljive supstance.

Međutim, treba imati u vidu da Brojsova dijeta nije uvršćena u naučno priznate studije, tako da se pre same upotrebe, treba posavetovati sa lekarom da ne bi došlo do neželjenih efekata, jer usled konzumiranja isključivo tečnosti, može doći do neželjene neuhranjenosti i malaksalosti, te samovoljnog prekida prepisane terapije (hemoterapije i zračenja).

Jedini sastojak Brojsove dijete koji treba isključiti ukoliko želite Brojsovu dijetu da koristite za mršavljenje jeste krompir koji je bogat ugljenim hidratima. Ostale namirnice poslužiće kao vrsta laksativa. Cvekla, celer i rotkva detoksikuju organizam tako što masne kapljice razgrađuju vlaknima kojima su bogati, tako da podstiču pokretljivost creva, obezbeđuju redovno pražnjenje creva i podstiču ubrzano varenje.

Detaljno>>> Brojsova dijeta protiv raka

Mana ove dijete jeste što osobe često mogu da osete malaksalost ili osećaj gladi jer su ove namirnice siromašne sastojcima koji izazivaju sitost.

Najbolje vreme za sprovođenje ove dijete jeste godišnji odmor ili period pauze od posla, jer će Vam fokus na posao usled ove dijete biti smanjen usled učestalog osećaja gladi.

Sa druge strane, ukoliko zaista želite da skinete višak kilograma, a obuzeti ste poslom, Brojsovu dijetu možete kombinovati sa nekom drugom koja ne iziskuje toliko strog režim: povrće će i dalje obavljati odličnu funkciju detoksikacije organizma, tako da ćete uvrštanjem Brojsovog soka u dijetalnu ishranu biti pun pogodak za Vaše ubrzano gubljenje kilograma.

[icegram campaigns=”8698″]