ulje od semenki bundeve

Bundevino ulje za kosu, lice, prostatu…(UPOTREBA)

Bundevino ulje i zdravlje

Pored toga što je veoma ukusno, bundevino ulje je sjajan prirodni lek za sprečavanje opadanja kose, za zdravlje Vaše kože, a i za prostatu. Bundevino ulje je idealan sastojak koji možete koristiti svakodnevno kao lek za poboljšanje svog metabolizma i svog fiziološkog zdravlja. Ulje od bundeve sadrži triptofan (esencijalna aminokiselina), nezasićene masne kiseline i visok nivo antioksidativnih materija. Lekovitost ulja bundevinog semena je praktično neograničena.

S obzirom na to da sadrži karotenoide (organski pigmenti) i liposolubine (vitamini koji su rastvorljivi u mastima ‒ A, D, E i K), bundevino ulje je idealan prirodni lek za prevenciju raznih bolesti, a posebno za bolesti prostate. Pored toga, istraživanja su pokazala da se bundevino ulje pokazalo kao veoma efikasno u lečenju dijabetesa, anksioznosti, pa čak i raka. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje konzumiranje semenki bundeve jer su veoma bogat izvor cinka.

ulje od semena bundeve

Ulje od tikve upotreba

Ulje od tikve se koristi za lečenje raznih infekcija bešike, bubrega, crevnih parazita, a takođe pomaže i kod problema sa mokrenjem usled benigne hiperplazije prostate. Osim toga što se koristi u ishrani, ulje od semena bundeve se veoma često koristi i u kozmetičkoj industriji jer osim što ima povoljan uticaj na zdravlje i predstavlja sjajan prirodni lek, povoljno utiče i na Vašu kožu i kosu.

Ulje bundeve se dobija iz bundevinog semena i ne bi trebalo da se termički obrađuje jer se tako gube njegova lekovita svojstva, a i proizvodi se gorak ukus. Bundevino ulje se najčešće konzumira u vidu kapsula i kao dodatak zdravoj ishrani. Bundevino ulje možete koristiti kao dresing za salatu u kombinaciji sa drugim zdravim uljima.Ulje od semena treba čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Napomena: Nakon prvog otvaranja bundevinog ulja treba da ga potrošite što pre da ne bi izgubilo lekovita svojstva.

Bundevino ulje:

 • Leči upale
 • Pomaže u borbi protiv akni
 • Usporava starenje lica
 • Hidrira kožu
 • Štiti kožu od raznih oštećenja
 • Ubrzava proces zarastanja rana na koži
 • Čini Vašu kosu jačom
 • Sprečava pojavu peruti
 • Ubrzava rast Vaše kose
 • Sprečava opadanje kose
 • Jača Vaš imuni sistem
 • Pomaže u lečenju dijabetesa
 • Ublažava simptome menopauze
 • Ublažava anksioznost
 • Poboljšava vid
 • Daje Vašem telu potrebnu energiju

Bundevino ulje za prostatu

Bundevino ulje se pokazalo kao idealan prirodni lek za benignu hiperplaziju prostate (to je pojava uvećane prostate), koja može da blokira protok mokraće i tako dovede do mnogih tegoba i bolova. Studije su pokazale da ulje od semena bundeve pomaže kod bolesti prostate bez ikakvih neželjenih reakcija, pa su stoga lekovita svojstva bundevinog ulja još dragocenija.

Statistika pokazuje da čak 60% muške populacije između 40 i 59 godina pati od uvećane prostate. Kada su u pitanju muškarci iznad 60 godina, taj procenat je daleko veći. Benigna hiperplazija često ume da izazove bolno mokrenje, povećani rizik od pojave urinarnih infekcija, pa i raka prostate.

Kako da koristite bundevino ulje kao prirodni lek za prostatu?

Potrebno je da prva 3 meseca uzimate po 2 kašike bundevinog ulja 2 puta dnevno (uz doručak i uz večeru). Narednih 6 meseci do 2 godine dovoljno je da uzimate po 1 kašiku dnevno.

Simptomi će nestati već u prvih par nedelja terapije, ali jako je važno da pored toga ne prekidate za konzumiranjem bundevinog ulja. Napomena: Pre nego što počnete sa korišćenjem bundevinog ulja u ove svrhe, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom.

BESPLATNA e-knjiga
14 Prirodnih lekova za prostatuSaznajte koje su to prirodne namirnice koje se preporučuju kod uvećane prostate.


Ulje od semenki bundeve za kosu

Već smo pomenuli da bundevino ulje povoljno utiče i na Vašu kosu, a evo i zašto:

 • Za jaču kosu ‒ Kao prirodan izvor antioksidanasa, bundevino ulje pojačava cirkulaciju krvi u temenu i tako jača folikule dlake i štiti krajeve od oštećenja.
 • Za bolji rast kose ‒ S obzirom na to da štiti krajeve od oštećenja, bundevino ulje čini da Vaša kosa postane duža i gušća.
 • Sprečava pojavu peruti ‒ Bundevino ulje je bogat izvor cinka koji sprečava pojavu peruti.
 • Sprečava opadanje kose ‒ Redovnim korišćenjem ulja od bundeve sprečićete opadanje kose. Ovo je naročito pogodno za muškarce koji se bore protiv problema sa ćelavošću.

Bundevino ulje možete u veoma malim količinama naneti na krajeve tek oprane mokre kose i potom je osušiti.

Ulje od bundevinog semena za lice

Zbog svojih lekovitih svojstava bundevino ulje povoljno utiče na zdravlje Vaše kože. Idealan je prirodni lek za razne kožne probleme kao što su akne, ekcem, psorijaza, perutanje i ljuštenje kože. Pošto je bogato masnim kiselinama, Vašu kožu čini glatkom i veoma brzo oporavlja suvu i ispucalu kožu. Pored ovoga, ulje bundeve zbog vitamina E i karotenoida koje sadrži, čini da Vaša koža sporije stari.

Neki terapeuti čak predlažu direktno nanošenje bundevinog ulja na kožu jer tako daje sjajne rezultate. Za bolji izgled i zdravlje svoje kože, konzumirajte bundevino ulje. Učinite svoju kožu hidriranom, sjajnijom i zdravijom i tako podignite svoje samopouzdanje!

Bundevino ulje:

 • Pomaže u borbi protiv akni. S obzirom na to da sadrži cink, vitamine A, E i K i omega 3 masne kiseline, bundevino ulje je sjajno sredstvo u borbi protiv akni i bubuljica. Takođe eliminiše i ožiljke i crvenilo koji su rezultat akni i bubuljica.
 • Sprečava prerano starenje kože. Bundevino ulje je veoma bogat izvor antioksidansa koji sprečavaju Vašu kožu da prerano stari i ublažavaju posledice starenja kože.
 • Hidrira Vašu kožu. Nezasićene masne kiseline koje bundevino ulje sadrži čine Vašu kožu hidriranom i čistom.
 • Štiti kožu od oštećenja. Oštećena koža može stvoriti mnogo problema, a ulje bundeve je jedan od najboljih prirodnih lekova koji pomaže oporavku Vaše kože od raznih oštećenja jer između ostalog sadrži i vitamin C.

Bundevino ulje: koja je cena i gde ga kupiti?

Bundevino ulje možete nabaviti u internet prodavnicama i u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane. Uglavnom dolazi u pakovanju od 250 ml i cena za ovu mililitražu iznosi oko 1000 dinara. Videli ste koliko je lekovitih svojstava koje ovo ulje ima, pa zašto ga ne probati? Ono što je najvažnije jeste da se pokazalo da duže korišćenje bundevinog ulja ne izaziva nikakve kontraindikacije, pa ga možete neometano koristiti za svoje celokupno zdravlje i izgled.

Napomena: Bundevino ulje se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci.

[icegram campaigns=”8328″]