Čajna mešavina za probleme sa želucem, gastritis, heliko bakteriju

caj za zeludac

ČAJNA MEŠAVINA HERBA MED No: 36

Čajna mešavina HERBA MED No: 36 namenjena je za održavanje normalnog funkcionisanja organa digestivnog trakta i pomaže kod poremećaja u radu želuca i gastrointestinalnog trakta.

Kao posledica stresa, brzog načina života i neredovne i nepravilne ishrane, javljaju se različiti funkcionalni poremećaji i oboljenja organa za varenje.

Simptomi kao što su bol i pečenje u predelu želuca, pojačana kiselina, nadimanje, nekada i mučnina i gubitak apetita ukazuju na neki od poremećaja organa za varenje.

Funkcionalni poremećaji i oboljenja organa za varenje veoma uspešno se mogu otkloniti čajnom mešavinom HERBA MED No: 36.

Pre svega je važno tačno utvrditi uzrok i pravu dijagnozu, kako bi se moglo na adekvatan način pristupiti lečenju.

Čaj protiv Heliko bakterije – Helicobacter Pylori

Kod našeg stanovništva, čest problem jeste prisustvo bakterije HELICOBACTER PYLORI.

To je gram negativna bakterija, koja se javlja u donjem delu želuca (pilorusu), može biti uzročnik GASTRITISA – zapaljenje želuca, ČIRA DVANAESTOPALAČNOG CREVA I ŽELUCA.

Helicobacter pylori napada zaštitno tkivo tj. sluznicu želuca, što dovodi do oslobađanja određenih enzima i toksina koji štete ćelijama želuca.

Ona sama ne izaziva nikakve simptome pa dosta ljudi i ne zna da je ima, ali je baš ona najčešći uzročnik gastritisa, čira dvanaestopalačnog creva i želuca.

Izuzetnim baktericidnim dejstvom na intestinalnu floru, čajna mešavina HERBA MED No: 36 pomaže eliminisanju bakterije Helicobacter pylori.

Čaj za gastritis

GASTRITIS – zapaljenje sluznice želuca, koje prati pojačano lučenje želudačne kiseline i njeno vraćanje, neprijatan osećaj  u ustima, gorušica, osećaj pečenja u predelu želuca, nadutost, nadimanje posle jela, podrigivanje, pa i tup bol, se može rešiti redovnom upotrebom ove čajne mešavine.

Svi neprijatni simptomi potpuno nestaju, ali se sa terapijom nastavlja do potpunog izlečenja.

Zahvaljujući takozvanim biterima, koji se nalaze u biljkama koje ulaze u sastav čajne mešavine HERBA MED No: 36, želudac počinje normalno da luči kiselinu i ostale fermente neophodne za pravilno varenje, a antacidi neutrališu gastričnu sekreciju, odnosno pojačano lučenje kiseline, te smanjuju kiselost.

Takođe, odlična je i kao antiulkusna mešavina jer pomaže potpunom zaceljenju čira, na čijem se mestu formira jedan kvalitetan ožiljak, a aktivne supstance ove čajne mešavine potpuno regenerišu i epitalizuju oštećenu sluznicu gastro trakta.

Pored gastritisa i prisustva Helicobacter pylori u želucu, GERB (gastroezofagealna refluksna bolest) je danas često oboljenje gornjeg digestivnog trakta.

Zbog porasta njene učestalosti i uticaja na kvalitet svakodnevnog života, GERB je čest problem savremenog čoveka.

GERB nastaje kao posledica vraćanja sadržaja želuca u jednjak usled oslabljenog mišića na prelazu jednjaka u želudac.

GERB je spektar oboljenja koja uglavnom stvaraju simptome gorušice, osećaj paljenja i žarenja iza grudne kosti koji se povremeno širi ka grlu i dovodi do kiselog ukusa u ustima, regurgitacije – vraćanja hrane ili tečnosti iz želuca u jednjak, ali i povraćanje i otežano ili bolno gutanje.

Refluks želudačnog sadržaja može oštetiti glasne žice uzrokujući promuklost i eroziju sluznice jednjaka, koja u velikoj meri narušava kvalitet svakodnevnog života.

Upravo kod svih ovih gastričnih tegoba, preporuka je čajna mešavina HERBA MED No: 36.

Svojim izuzetno efikasnim dejstvom daje odlične rezultate kod ezofagitisa (zapaljenje i erozivne promene sluznice jednjaka) i zahvaljujući svom aktivnom principu potpuno regeneriše oštećenu sluznicu gastro trakta i epitalizuje sluznicu jednjaka, tako da omogućava potpuno bezbolno i normalno gutanje hrane.

Ova čajna mešavina sadrži i bitere koji uzrokuju pravilno lučenje kiseline i fermenata i na taj način otklanja sve ove neprijatne simptome.

Često se zajedno sa GERB-om ili pak samostalno javlja i Hiatus hernia ili želudačna kila.

To je stanje u kojem deo želuca prolazi kroz hijatusni otvor u dijafragmi.

Bol u grudima, posle obroka i pri ležećem ili presavijenom položaju (položaj tela pri vezivanju pertli), a smanjivanje bola nakon uspravljanja navodi nas na sumnju o prisustvu želudačne kile.

Bol može da bude prilično jak i može se javiti i visoko i da se širi ka ramenima, ledjima i grudima i liči na anginozni bol… pa se stoga i često obratimo kardiologu, a tek posle gastroenterologu.

Ovde je pravilan higijensko dijetetski režim ishrane veoma važan, što podrazumeva češće a manje obroke, izbegavati ležeći položaj posle obroka kao i presavijeni položaj.

Preporuka je ležanje i spavanje na visokom uzglavlju, kao i čajna mešavina HERBA MED No: 36 koja zahvaljujući  antacidima smanjuje pojačano lučenje želudačne kiseline i omogućava pravilno lučenje i kiseline i ostalih enzima koji su neophodni za normalan rad želuca i pravilno varenje.

Veoma je važna napomena da kod svih ovih poremećaja treba voditi računa o pravilnom načinu ishrane, što podrazumeva redovne a češće manje obroke, gde će se svaki zalogaj polako i dobro sažvakati, hrana da ne bude ni previše topla ni hladna, kao i nekonzumiranje gaziranih pića, jakih začina, itd…

Svi ovi poremećaji organa za varenje, koji su u velikoj meri i neurovegetativnog porekla, se jako uspešno mogu sanirati i otkloniti čajnom mešavinom HERBA MED No: 36.

Čajna mešavina HERBA MED No: 36 je odobrena od Ministarstva zdravlja Republike Srbije po rešenju broj 13806/2019.

Cena: 600,00 din