Crni luk za kosu

Kosa je veoma važna kao deo našeg izgleda. Zdrava, duga kosa uvek pojačava naše samopouzdanje i zato često koristimo i prirodne i veštačke metode kako bismo kosu održali zdravom i lepom. Jedna od najefikasnijih prirodnih namirnica koja podstiče rast kose je crni luk. Jedan od glavnih minerala koji je dobar za rast kose je sumpor, a crni luk ga ima u izobilju. Osim stimulisanja rasta kose, crni luk je i odličan lek protiv opadanja kose. U ovom članku ćemo objasniti kako koristiti crni luk za bolji rast kose.

Sok od crnog luka za kosu

Najbolje je koristiti sveže napravljen sok od crnog luka ya kosu. Uzmite nekoliko glavica crnog luka, oljuštite ih i isecite na komade. Stavite ih u sokovnik ili blender i zatim izručite sok u manju bočicu ili sok. Ako seckate crni luk u blenderu, procedite smesu kroz tanku tkaninu kako bi ostao samo sok.crni luk za kosu

Pre nego što nanesete sok od crnog luka na kožu glave, utrljajte ga na manji deo kože da vidite da li ste alergični na njega. Ako niste alergični, onda možete slobodno da ga koristite na koži glave. Uzmite sok i nežno ga umasirajte u kožu glave. Masaža poboljšava upijanje soka, a istovremeno se stimuliše koren dlake. Ostavite sok da deluje 15-30 minuta, a zatim operite kosu.

Crni luk i med za brži rast kose

Uzmite kašiku meda i dobro je izmešajte sa ¼ šolje soka od crnog luka. Mešajte sastojke dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim nanetite ovu masku na kožu glave i ostavite da deluje najmanje 30 minuta. Možete ovu masku ostaviti da deluje i preko noći – samo stavite na glavu kapu za tuširanje. Ujutru samo dobro isperite kosu i videćete kako će biti svilenkasta i sjajna.

Sok od crnog luka i rum za kosu

Za ljude koji ne podnose miris crnog luka, mešavina ruma i soka od crnog luka je najbolja opcija. Dobro iseckajte jedan crni luk i ubacite ga u čašu ruma i ostavite da odstoji preko noći. Sutra procedite ovu mešavinu i bacite komadiće crnog luka. Ovu tečnost umasirejte u kožu glave i ostavite da stoji 30-60 minuta. Takođe možete i ispirati kosu mešavinom soka od crnog luka i ruma nakon pranja.

Sok od crnog luka i kokosovo ulje za brđi rast kose

Kokosovo ulje je poznato po svojim upotrebama u kozmetičke svrhe. Kada se pomeša sa sokom od crnog luka, dobija se odlična mešavina koja stimuliše rast kose.

Izmešajte sok od crnog luka sa kokosovim uljem i nanesite mešavinu na kožu glave i kosu. Ova mešavina odlično hrani i kosu. Umesto kokosovog ulja možete koristiti i maslinovo ili dodati maslinovo ulje u mešavinu sa kokosovim za dodatne rezultate za brži rast kose.