pantenol krema za lice

Čudotvorna Pantenol krema za lice

Pantenol krema se u organizmu transformiše u pantotensku kiselinu, tačnije u vitamin B5 i čuva pravilnu funkciju kod zdrave kože, a kod obolele stimuliše regenerativne procese. Pantotenska kiselina se javlja kada nanesete pantenol kremu na kožu i ona ga tada brzo apsorbuje pa tako dolazi duboko u površinske slojeve. Aktivni oblik pantotenske kiseline u tkivima je koenzim A i on je važan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i belančevina. Pantenol krema uspostavlja prirodnu vlažnost, mekoću i elastičnost kože. Pantenol krema ima antioksidativno, radioprotektivno, antiinflamatorno i antivirusno dejstvo i iz ovih razloga se koristi i pantenol krema za lice. Vitamin B5 deluje na zarastanje rana na ćelijskom nivou pa je da bi se to dokazalo i vršen eksperiment sa ljudima koji su skidali tetovaže i kojima je davana količina ovih vitamina. Ispostavilo se da ožiljci brže zarastaju. Lako se rastvara u vodi i često se nalazi u šamponima i drugim kozmetičkim preparatima. Dakle, znajte da prilikom nanošenja ne nastaje osećaj lepljivosti i da pantenol krema daje ravnu teksturu koži. Pantenol krema zadržava vlagu duboko u tkivu i dobra je za hidrataciju. Takođe se koristi i pantenol krema za lice i o tome možete pročitati u ovom tekstu.

Pantenol krema za šta se koristi

  • Pomoću nje dolazi do ubrzanja povrede kože
  • Ublažuju se tegobe nakon sunčanja
  • Pantenol krema sprečava pucanje bradavica kod dojilja
  • Neguje oštećenu kožu zbog poremećaja periferne cirkulacije krvi
  • Pantenol krema neguje kožu posle brijanja i depilacije
  • U lečenju ekcematoznih promena
  • Ublažava svrab, crveno i alergijske promene na koži
  • Pantenol krema regeneriše ispucale usne i kožu ruku
  • Pantenol krema koristi se i pri ujedu insekata
  • Mogu se pronaći i pantenol tablete i septolete za sisanje kod upale grla

Pantenol krema za lice

Pantenol krema za lice rešava probleme sa flekama, borama i ožiljcima po licu. Nju proizvodi domaća farmaceutska industrija Galenika, a na koje sve načine mogu da primenim pantenol krema za lice saznajte u produžetku. Pantenol krema za lice pravo je osveženje za sve žene, pogotovo ako imate sklonost ka bubuljicama. Postoji i pantenol gel za lice koji nije masan i ne zatvara mnogo pore i laganije su teksture. Pantenol krema za lice Galenika preporučuje se svakoj ženi i pre upotrebe dobro očistite lice da bi pantenol krema za lice mogla da deluje kvalitetno. Koristite piling pre nanošenja da osvežite vaše lice. Pored toga što se pantenol krema za lice koristi konstantno, možete da je koristite i za ožiljke ili fleke. Pantenol krema za fleke preporučuje se jer može da ukloni nedostatke na koži. Pantenol krema za lice i pantenol gel za lice koriste se sve više u svakodnevnoj apoteci zbog odličnog efekta koji daju u regeneraciji kože. Sa druge strane, pantenol rastvor za lice namenjen je onima koji imaju problematičniju kožu, ali je ipak neophodno da se pre upotrebe konsultujete sa dermatologom. Pantenol krema za lice beba se takođe koristi, ali nemojte to raditi pre nego što se konsultujete sa pedijatrom. Dozvolite da pantenol krema za lice Galenika postane deo vaše kućne higijene!

Pantenol krema protiv bora

Ne samo što se koristi pantenol krema za lice nego je delotvorna i protiv bora. Protiv bora je dobro da koristite mešavinu kokosovog ulja i pantenol kreme. Pantenol krema protiv bora koristi se tek nakon što temeljno otklonite šminku sa lica, umijete se i osušite lice, ali pažljivo, nežnim tapkanjem. Uveče pre spavanja nanesite kokosovo ulje, a na predele oko očiju i usana namažite pantenol kremu. Ostavite tokom cele noći da deluje pantenol krema protiv bora na licu. Važno je da ovu masku koristite uvek uveče jer kokosovo ulje ima takvo dejstvo da privuče nečistoće iz vazduha, što nije efekat koji želite da postignete.

Pantenol krema za kosu

Ako imate problem sa perutanjem kože glave ili sa prekomernom masnoćom na glavi znajte da pantenol krema za kosu pomaže i kod tih tegoba! Pantenol krema za kosu kada se koristi za kosu daje odlične rezultate jer reguliše sadržaj vlage i povećava otpornost vlasi na oštećenja. Kosa postaje gušća, sjajnija i njena regeneracija je sve brža. Dostupno je mnogo šampona na našem tržištu koji sadrže pantenol rastvor, ali ne samo šampona nego i balzama.

Pantenol rastvor za kosu

Pantenol rastvor za kosu dobro je poznat kao preparat od kojeg vam raste kosa. Pantenol rastvor za kosu priprema se izuzetno lako, dovoljno je da operete kosu šamponom i navlažite vlasište rastvorom. Trljajte neko vreme i isperite vodom. Ovaj proces ponavljajte dva puta i nakon ovog tretmana nanesite balzam sa pantenolom i ostavite ga da odstoji. Pantenol rastvor za kosu možete naneti i u sam šampon i tako prati kosu ili ga pomešati sa prirodnim uljima i maskama i držazi na glavi neko vreme. Može vam koristiti i običan pantenol rastvor, ali ne preterujte sa nanošenjem da biste lakše isprali. Obratite pažnju i na to da pantenol rastvor ume da ukruti krajeve i isuši kosu, ali privremeno jer se ona posle regeneriše. Ne postoji određeno vreme koliko možete da koristite pantenol rastvor za kosu pa je dobro i ako možete da ga koristite svakih nekoliko dana, pred pranje kose. Rezultate na vašoj kosi videćete nakon par meseci.

Pantenol krema za nokte

Ne samo što je dobra za kosu, pantenol krema za nokte takođe daje odlične rezultate, što potvrđuju mnoge studije i istražlivanja. Kreatin, protein koji je glavni sastojak kose i noktiju dopire duboko u nokte i tako ne samo što ih štiti nego i sanira oštećenja. Pantenol krema za nokte može da se koristi i za regeneraciju oštećenih noktiju čime se povećava fleksibilnost i hidratacija.

Pantenol krema cena

Pantenol se danas redovno koristi kao gel, rastvor ili kao krema. Pantenol krema za lice Galenika se nanosi dva do tri puta dnevno i blago se utrljava, dok se dojiljama preporučuje da mažu bradavice posle svakog dojenja. Kupuje se u tubi i pantenol krema Galenika može se naći u svakoj apoteci i košta oko 180 dinara.

Teodora Stojšin