KOKOSOVO ULJE ZA ZUBE

Da li treba da koristite kokosovo ulje za zube (ISKUSTVA I POSTUPAK )

Ako ste čuli da je dobro koristiti kokosovo ulje za zube u ovom članku saznajte da li je to istina ili mit i kakva su iskustva.Takođe tu su recepti za izbeljivanje suba sa kokosovim uljem, sodom bikarbonom i kurkumom.

Nastavite sa čitanjem i otkrijte sve trikove i zamke:

Često se preporučuje ovo ulje koristiti za negu kose, ali i kože lica, jer daje neverovatne rezultate. Međutim, ono što je manje poznato jeste da kokosovo ulje za zube pokazuje posebno pozitivan efekat kod beljenja zuba, ali istovremeno utiče i na poboljšanje zdravlja desni.

kokosovo ulje i kurkuma za zube


Kokosovo ulje za zube i desni upotreba

Iako na prvi pogled neće zvučati ni malo primamljivo, činjenica je da kada je u pitanju kokosovo ulje za zube i desni, upotreba podrazumeva “bućkanje” tog ulja u ustima.

Na taj način se najpre poboljšava kvalitet desni i zuba, a istovremeno se utiče na beljenje zuba, ali i na bolji rad pljuvačnih žlezda. Taj isti metod se preporučuje primenjivati i kada je potrebno izvršiti detoksikaciju organizma, jer kokosovo ulje koje se tako koristi utiče na čišćenje organizma od nagomilanih otrova.

kokosovo ulje za izbeljivanje zuba


Zašto je dobro mućkanje kokosovog ulja u ustima

Pored toga što ima uticaja na beljenje zuba, ispiranje usta kokosovim uljem će, gotovo sigurno imati naročito pozitivan učinak na zdravlje i usta i organizma u celosti.

Prilično je kompleksan odgovor na pitanje zašto je dobro mućkanje kokosovog ulja u ustima, jer se tim postupkom utiče na poboljšanje rada pljuvačnih žlezda, na prvom mestu. Posredno se uklanjaju i mnoge nagomilane nečistoće u organizmu, a istovremeno dolazi do jačanja desni i izbeljivanja zuba.


Kokosovo ulje za izbeljivanje zuba

Ukoliko niste zainteresovani za korišćenje industrijskih spravljenih sredstava, onda je kokosovo ulje za izbeljivanje zuba, zaista najbolje rešenje.

Istorijski podaci pokazuju da je postupak ispiranja usta ovim uljem bio primenjivan još u Indiji, ali se postupak “bućkanja” kokosovog ili suncokretovog, te maslinovog ulja primenjuje i u ajurvedi. Izuzetno je važno da se u tom slučaju koriste samo nerafinisana, odnosno hladno ceđena ulja.

prirodno izbeljivanje zuba


Kako izbeliti zube kokosovim uljem

U principu, vrlo je jednostavan odgovor na pitanje kako izbeliti zube kokosovim uljem. Ono što jeste posebno važno u tom slučaju je vezano za kvalitet samog ulja, koje ni u kom slučaju ne bi smelo da bude rafinisano i naravno, upornost.

Preporučuje se kupiti ulje isključivo u specijalizovanim prodavnicama zdrave hrane, te primenjivati tehniku “bućkanja” ulja sve dok se ne dostigne željeni efekat.


Izbeljivanje zuba kokosovim uljem

Brojni su recepti za beljenje zuba kokosovim uljem, ali se svakako najčešće preporučuje koristiti takozvani metod “bućkanja” u ustima, koje bi trebalo da traje najmanje 5 minuta, a najviše 20.

Izuzetno je važno po završetku tog procesa ispljunuti sadržinu i ni u kom slučaju je ne gutati, jer u njoj ima dosta bakterija. Nakon toga je poželjno dobro isprati usta mlakom vodom i po želji ih oprati pastom za zube.

Iako ne postoje, u principu negativni efekti ovakvog postupka, valjalo bi sa vremena na vreme praviti pauze. Takođe moramo naglasiti da je najbolje vreme za primenu tretmana, koji se odnosi na izbeljivanje zuba kokosovim uljem jutro.


Kokosovo ulje i soda bikarbona za zube

Umesto industrijski spravljene paste, preporučljivo je da se primenjuje kokosovo ulje i soda bikarbona za zube.

U principu se priprema vrlo jednostavno, a potrebno je pomešati 1 supenu kašiku sode bikarbone i istu količinu koskosovog ulja.

kokosovo ulje i soda bikarbona

Da bi soda bikarbona i kokosovo ulje za zube bilo još boljeg ukusa, možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji, a najbolje je da bude od mente.

Detaljno Kokosovo ulje i soda bikarbona za zube i lice


Kokosovo ulje i kurkuma za zube

Prilično zanimljivo zvuči navedena kombinacija, a uz to se i priprema prilično jednostavno.

Od sastojaka će vam biti potrebna 1 kafena kašičica sode bikarbone, 2 kašičice praha kurkume i par kašičica kokosovog ulja. Sve sastojke izmešati pažljivo, dok ne dobijete homogenu smesu.

Inače je preporuka kokosovo ulje i kurkuma za zube čuvati u staklenoj, zatvorenoj tegli, a dobro bi bilo i da ne pripremate odjednom veću količinu.

maska za lice od kurkume


Kokosovo ulje za zadah

Ne samo da se koristi za izbeljivanje desni i poboljšanje zdravlja usta i zuba, već se preporučuje i primenjivati kokosovo ulje za zadah.

Upravo zato što ima pozitivan uticaj na odstranjivanje plaka, to jest nagomilanih bakterija, ovo ulje posredno ima uticaja i na uklanjanje neprijatnog zadaha koji je posledica upaljenih desni, odnosno gingivitisa.


Rezultati i iskustva

Ukoliko se pridržavate navedenih pravila, sasvim sigurno neće izostati pozitivan efekat koji kokosovo ulje u ovom slučaju ima.

Inače, rezultati i iskustva osoba koje se tog postupka pridržavaju su, zaista zapanjujući. Svakako je najvažnije koristiti kvalitetno ulje i primenjivati taj postupak redovno, uz određene pauze.