depilacija toplim voskom

Depilacija kod kuće – voskom, brašnom, koncem…

Ukoliko vam je dosta da idete po kozmetičkim salonima, zakazujete depilacije i trošite mnogo više novca, onda je pravo vreme da isprobate tretman sami. Depilacija kod kuće nije tako nedostižna i teška kako se vama čini. Depilacija je najefektivnija metoda uklanjanja dlačica sa tela, ali i najbolnija i to pogotovo ako ste nakon brijanja prešli na depilaciju. U početku može da vam se čini izuzetno mučno da trpite taj bol, ali ako izdržite početni period, posle ćete videti da je sve vredelo. Dlaka će se proređivati, a bol smanjivati.

Depilacija voskom kod kuće nije bauk i znajte da se, za razliku od depilacije, brijanjem povećava jačina dlaka i ako počnete u ranom dobu života sa brijanjem dlačice će vam biti gušće, a vama će biti teže da izdržite depilaciju. Napravite plan da se depilirate jednom mesečno. Depilacija kod kuće je najviše higijenska jer sami baratate sa voskom i trakama i ova metoda ne izaziva iritacije na koži.

depilacija hladnim voskom

Postoji mogućnost da dođe do infekcije nakon depilacije, ali stručnjaci tvrde da je takav slučaj redak. Temperatura topljenja voska je na 80 stepeni i zbog toga je verovatnoća da se prenesu bakterije i gljivice je izuzetno mala. U apotekama i prodavnicama ćete naići na trake za depilacija kako celog tela, tako i nausnica. Odmah nakon tretmana namažite kožu hidrociklinom kako ne bi došlo do stvaranja bubuljica.

Depilacija kod kuće – nega kože

Depilacija voskom kod kuće zahteva da nakon tretmana koristite maramice koje ste dobili u setu kako biste otklonili ostatke voska. Nakon uklanjanja ostatka od voska, nanesite i bebi puder na depilirani prostor.

Vodite računa da bacate trake od bikini zone nakon svakog korišćenja i da vodite računa o higijeni prepona, ali i pazuha da ne bi došlo do infekcije. Negujte kožu posebnim kremama za smirivanje kože i njene iritacije nakon što uspešno prođe depilacija kod kuće. Isprobajte talk za osetljive zone kao što su pazuh i bikini zona i izbegavajte odlazak na bazen ili plažu nakon depilacije jer i tako može doći do infekcije.

depilacija brasnom

Hladni ili topli vosak za depilaciju?

I hladni i topli vosak su dobri bolji od brijanja i depilacija neželjenih dlaka sa vaše kože može da se radi toplim i hladnim voskom, ali tu naravno ima razlike. Depilacija hladnim voskom radi se najpre iz higijenskih razloga zbog visoke temperature voska. Međutim, depilacija kod kuće hladnim voskom može dovesti do kidanja dlake, ali i do podliva kod prepona jer je koža na bikini zoni pretanka. I hladni i topli vosak će vam odraditi posao i imati dobre rezultate, a topli vosak je, sa druge strane, manje bolan nakon povlačenja, a zahvaljujući novim tehnologijama grejanja voska, njihova temperatura je prijatna za kožu. Danas se dodaju i razne arome i boje pa su zanimljiviji nego ranije. Da li da se odlučite za hladni ili topli vosak pogledajte u produžetku teksta.

Hladni vosak za depilaciju

Vosak ne može ni na koji način da ošteti kožu. Sa hladnim voskom ne možete da opečete kožu i korišćenje je jednostavno – samo nabavite trake i zalepite u smeru rasta dlake, pritisnete je za kožu i naglo povučete. Dlaka se čupa iz korena, a moguće je da će vam na koži ostati sitne dlačice i ako se to desi, za njih možete iskoristiti istu traku koju ćete još jednom zalepiti i odlepiti. Obratite pažnju da odaberete trake u pravoj veličini, zavisno od toga za koji deo tela je vama potreban.

Topli vosak za depilaciju kod kuće

Da biste se uspešno depilirali toplim voskom treba da naučite kako da ga koristite. Vosak se stavlja u posudu i zagreva se na ringli ili mikrotalasnoj, ali dobro obraćajući pažnju na upustvo da ne bi došlo do opekotina na koži. Vosak uvek prvo stavite na mali deo kože kako biste testirali da li vam odgovara temperatura. Najveća razlika između korišćenja toplog i hladnom voska leži u činjenici da se toplim voskom uklanjaju sve dlačice za razliku od metode hladnog voska. Sa druge strane, ako imate tegobe sa krvnim sudovima možda ne biste trebali da se depilirate toplim voskom.

Depilacija brašnom

Depilacija kod kuće: Više je varijanti za kućno depiliranje, a jedna od njih je i depilacija brašnom. Potpuno je prirodna, ne morate se plašiti alergijskih reakcija i obavlja se jednostavno i brzo. I s ovom metodom koren dlačica slabi i one postaju ređe. Mana depilacije brašnom je ta što ova metoda uklanja one slabije dlačice pa ne bi bilo loše da je koristite, na primer, za lice. U produžetku možete pronaći recepte posle kojih ćete i sami zaključiti da je depilacija brašnom odlična metoda!

Depilacija brašnom za lice 1: Potrebna vam je jedna šolja brašna i to po mogućstvu od leblebije, pola kašičice kurkume i malo mleka. Kurkuma inače posvetljuje dlake, stoga pomešajte brašno i kurkumu, dodajte par kapljica mleka, tek toliko da se zgusne i potom nanesite tu smesu u smeru rasta dlake i ostavite 20 do 25 minuta da se sasuši. Nakon toga skinite smesu vlažnim peškirom suprotno od rasta dlake. Ostatke otklonite toplom vodom i negujte vašu kožu koristeći hidratantnu kremu.

Depilacija brašnom za lice 2: Potrebni su vam 10ml svežeg limunovog soka, šolja vode i 30 grama brašna od leblebija. Izmešajte sve sastojke kako biste dobili smesu bez grudvica i nanesite je na lice. Nakon 15 minuta skinite peškirom u smeru rasta dlačica.

Depilacija brašnom za telo 3: Potrebno vam je jedno belance, jedna kašika šećera i pola kašike kukuruznog brašna. Umutite šećer i belance i dodajte kukurzno brašno, mešajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite je na suvu kođu u smeru rasta dlačica i nakon što se osuši ogulite je sa kože suprotno od smera rasta dlačica.

Depilacija koncem

Depilacija koncem? Da, moguće je! Ova tehnika je hit u svetu, preporučuje se osobama čija je koža sklona iritacija. Depilacija koncem nastala je u Indiji i tretman se izvršava higijenskim koncem koji nema hemikalija, a u svetu se naziva još i threading. Ova metoda se koristi za predeo ruku, nogu, obrva, nausnica i generalno lica. Nakon tretmana dlačice ne urastaju i što je još bolja vest – ovom metodom se uklanjaju i najsitnije dlačice. Nabavite i vi dugački konac i brzo stežite i širite konac kako bi došlo do eliminacije dlačica. Pogledajte video kako to izgleda:

Depilacija ljudskom od oraha

Sve više pažnje dobija stari ruski recept koji govori da ćete se rešiti svih dlačica korišćenjem ljuske oraha. Dlake se isprva razređuju i slabe i posle određenog perioda one potpuno iščezavaju. Isprobajte i sami i uverite se zašto kažu da je odlična depilacija ljuskom od oraha.

Potrebno vam je nekoliko suvih tvrdih ljudski oraha i voda. Zapalite ljuske i pustite da izgore i onda u pepeo dodajte onoliko vode koliko bude potrebno da im smesa bude slična pasti. Neka odstoji 12 sati u takvom obliku i nakon tih 12 sati dobijenu smesu mažite na deo tela sa kojeg želite da se rešite dlaka. Najbolje bi bilo ako može da odstoji pola sata na koži. Ponovite tretman tri puta na dan svaki dan dok ne vidite rezultate, a posle ponavljajte jednom dnevno dok dlake ne prestanu da rastu.