Dijeta 9 kg za 14 dana – kod ove dijete postoji samo jedan uslov…

Dijeta 9 kg za 14 dana osnove

Kao što i sam naziv kaže, dijeta 9 kilograma je režim ishrane za mršavljenje koji podrazumeva da ćete uz pridržavanje određenih i jasno postavljenih pravila smršati čak 9 kilograma i to za samo dve nedelje.

Broj kilograma koje možete izgubiti za 14 dana, koliko traje dijeta, variraju u zavisnosti od mnogih faktora kao što su doslednost u sprovođenju dijete, aktivnost, vaš metabolizam, pol, starosno doba, početan broj kilograma itd.

Može se dogoditi da umesto 9 izgubite samo 5 ili 6 kilograma. To vas ne sme obeshrabriti ili još manje da vas navede na to da produžite dijetu i njen jelovnik bez pauze. Naprotiv, to treba da prihvatite kao zadovoljavajuće mršavljenje, jer je i 5 do 6 kilograma manje za samo 2 nedelje takođe sjajan rezultat.

Jedna od glavnih pozitivnih stvari od svih koje nudi dijeta 9 kilograma jeste to što se nakon njenog sprovođenja kilogrami ne vraćaju. To znači da se u toku trajanja dijete menja čitav metabolizam.

dijeta 9 kg iskustva

Nakon što se završi dijeta 9 kg obavezno napraviti pauzu od bar 15 dana i tek nakon toga se vratiti na dijetu ukoliko niste skinuli željeni broj kilograma. Naravno, između dva sprovođenja dijete 9 kilograma dok ne pratite striktno njen jelovnik, korigujte svoju ishranu kako vam se kilogrami ne bi vratili.

Ova dijeta je predviđena za potpuno zdrave osobe i uz prethodnu konsultaciju sa lekarom (što je preporučljivo za sve dijete). Dijeta 9 kg spada u brze i dijete i kao takva nije jedna od onih čiji jelovnik treba stalno pratiti i koje treba da budu stil života.

dijeta 9 kg jelovnik

Kod ove dijete postoji samo jedan uslov: strogo poštovanje plana ishrane svakog dana bez ikakvih izuzetaka i dodavanja ili oduzimanja bilo čega osim onoga što predviđa jelovnik.

Dijeta 9 kg za 14 dana jelovnik

Pred vama je jelovnik po danima dijete 9 kg za 14 dana koga se morate strogo pridržavati ukoliko želite vidljive rezultate.

 1. dan

Doručak: jedno pecivo ili jedan manji kroasan i jedna šolja kafe bez šećera

Ručak: dva kuvana jajeta sa malo soli i spanać baren u slanoj vodi (količina spanaća može biti po želji)

Večera: 250 grama pilećeg belog, junećeg ili telećeg mesa (možete koristiti so i jednu, najviše dve kašike ulja) i salata po želji

 1. dan

Doručak: jedno pecivo ili jedan manji kroasan i jedna šolja kafe bez šećera

Ručak: 250 grama pečenog ili barenog mesa (pileće, juneće ili teleće sa najviše dve kašike ulja), zelena salata i jedna voćka kao dezert

Večera: tanko izrezana šunka (količina po želji) i zelena salata

 1. dan

Doručak: jedno pecivo ili jedan manji kroasan i jedna šolja kafe bez šećera

Ručak: dva kuvana jajeta sa malo soli, jedan paradajz sa malo soli i ulja i zelena salata

Večera: tanko izrezana šunka (količina po želji) i zelena salata

 1. dan

Doručak: jedno pecivo ili jedan manji kroasan i jedna šolja kafe bez šećera

Ručak: 100 grama sira, jedno kuvano jaje sa malo soli i jedna do dve barene šargarepe

Večera: 250 ml jogurta i voćka po želji

 1. dan

Doručak: dve sveže izrendane šargarepe prelivene sa malo sveže ceđenog soka od limuna i jedna šolja kafe bez šećera

Ručak: riba po želji barena u slanoj vodi i paradajz salata

Večera: 250 grama pečenog mesa (juneće, pileće ili teleće), posoljenog i pripremljenog sa jednom do dve supene kašike ulja

 1. dan

Doručak: jedno pecivo ili jedan manji kroasan i jedna šolja kafe bez šećera

Ručak: 250 grama pečenog pilećeg belog mesa, posoljenog i pripremljenog sa najviše dve kašike ulja

Večera: dva kuvana jajeta sa malo soli i jedna sveža šargarepa

 1. dan

Doručak: jedno pecivo ili jedan manji kroasan i jedna šolja kafe bez šećera

Ručak: 250 grama pečenog mesa (pileće, teleće ili juneće), posoljenog i pripremljenog sa najviše dve kašike ulja i salata po želji

Večera: jedna do dve sezonske voćke

Druge nedelje ponovite isti ovaj jelovnik.

Dijeta 9 kg ima malo „problematičan” doručak jer je jednoličan i konzumira se kafa bez šećera, ali neka vam glavna motivacija bude skidanje viška kilograma, vaš bolji izgled nakon dijete, pa samim tim i bolje samopouzdanje. Ukoliko ne možete da pijete kafu bez šećera koju predviđa jelovnik, možete koristiti neki zaslađivač koji nije šećer. Veoma je važno da konzumirate što više vode (od 1,5 do 2 l).

Saveti kako smršati 9 kg za 14 dana

Da biste smršali 9 kilograma za 14 dana nije dovoljan samo pratiti jelovnik. Ovo su dodatni saveti kako da smršate 9 kilograma za samo 14 dana:

 • Konzumirajte najmanje 2 l tečnosti dnevno (vodu, nezaslađenu limunadu ili čaj bez šećera).
 • Tokom dijete 9 kg za 14 dana nije dozvoljeno konzumiranje alkohola niti gaziranih pića.
 • Kada konzumirate voće, povrće i salate, nema količinskih ograničenja. Salatu začinite limunom ili sirćetom i solju po ukusu.
 • Od mesa možete konzumirati piletinu, junetinu, teletinu ili ribu i trudite se da porcija ne bude veća od 250 grama. Začinite ga sa malo bibera i soli.
 • Nemojte koristiti šećer kao zaslađivač. Ako baš morate, koristite neki alternativni zaslađivač.
 • Dijeta 9 kg za 14 dana se lakše podnosi ako uvedete vitamine i minerale u obliku šumećih tableta za vreme držanja dijete.
 • Dijetu 9 kg možete ponoviti nakon završenog ciklusa od 14 dana.

Dijeta 9 kg za 14 dana iskustva

Upravo ovi saveti kako da smršate 9 kg za 14 dana su proizišli iz iskustva onih koji su ovu dijetu upražnjavali. Pre svega, najvažnija je istrajnost i motivacija jer je rezultat neizostavan.

Oni koji ne mogu da izdrže ovaj plan ishrane u smislu da imaju problem sa slabošću, mučninom i vrtoglavicom treba odmah da prekinu sa ovom dijetom. Zato se i preporučuje obavezna konsultacija sa lekarom pre početka same dijete. Vaš organizam mora biti potpuno zdrav kada je u pitanju dijeta 9 kilograma za 1 dana.

Poželjno je da tokom sprovođenja dijete, a i posle nje uključite bilo kakvu fizičku aktivnost u svakodnevni život, pa makar to bila i šetnja. Iskustva pokazuju da fizička aktivnost ne samo da će ubrzati proces mršavljenja i trošenja kalorija nego će i ubrzati vaš metabolizam što će doprineti vašem boljem fizičkom izgledu, a pre svega zdravlju.

Prema tome, ukoliko ste nezadovoljni svojim trenutnim izgledom i želite da na što brži način skinete višak kilograma, dijeta 9 kilograma za 14 dana je pravi izbor za vas.