dijeta sa zelenim cajem

Dijeta sa zelenim čajem – brzo mršavljenje uz pomoć samo nekoliko šoljica čaja dnevno

Zeleni čaj je sve popularniji napitak za mršavljenje a mnogi su zainteresovani i za dijetu sa zelenim čajem.Šta je za zapravo dijeta za mršavljenje sa zelenim čajem…

Zašto je zeleni čaj dobar?

Azijske kulture su hiljadama godina svesne toga koliko je zeleni čaj dobar. Zeleni čaj je neverovatno popularan u jugoistočnoj Aziji na primer; tamo ga ne koriste samo za pijenje, nego ga ubacuju u sve što mogu, od sladoleda, do namaza. Zahvaljujući dobroj reputaciji, upotreba zelenog čaja širi se i po zapadnim zemljama. On je izuzetno dobar za vaše zdravlje, poznat je kao napitak za mršavljenje a novi naučni dokazi nam donose još dobrih vesti – uz pomoć zelenog čaja zaista možete smršati.

Dijeta sa zelenim čajem je jedna od najzdravijih dijeta za mršavljenje. Odavno se zna da je zeleni čaj blagotvoran za zdravlje, a nedavno je i naučno dokazano da pomaže kod mršavljenja i da popravlja nivo holesterola.

zeleni caj dijeta

Zeleni čaj sadrži polifenole koji su podrška antioksidantima, a to je upravo ono što ovaj čaj čini korisnim za zdravlje. Jedan od načina kako zeleni čaj pomaže mršavljenju je i taj da povećava energetski nivo organizma i ubrzava metabolizam. Ubrzanjem metabolizma zeleni čaj omogućava organizmu da sagoreva više kalorija tokom dana.

Takođe, ako druge jutarnje napitke zamenite zelenim čajem, smanjićete broj kalorija koji unosite svakodnevno. Mnogi jutarnji napici, kao što su kafa i late, imaju mnogo kalorija.

Ako ove napitke zamenite niskokaloričnim zelenim čajem imaćete mnogo koristi za zdravlje.

Kako da se pridržavamo dijete sa zelenim čajem

Manje-više, kao i svaka druga dijeta za mršavljenje, dijeta sa zelenim čajem se zasniva na zdravoj ishrani i razumnoj količini fizičkih vežbi. Kombinacija izbalansirane, niskokalorične ishrane i redovnih fizičkih vežbi je najbolji način za skidanje viška kilograma. Ako u svakodnevnu ishranu uključite i zeleni čaj, ubrzaćete metabolizam i gubiti više masnih naslaga tokom fizičkih vežbi.

Ne postoji nikakav vremenski okvir za dijetu sa zelenim čajem jer ovakav režim ishrane možete da praktikujete koliko god želite.

Zeleni čaj je toliko zdrav da ga medicinski stručnjaci preporučuju kao dodatak ishrani, bez obzira da li ste na dijeti.

Kada savladate dnevnu rutinu zdrave ishrane, vežbanja i uživanja u nekoliko šolja zelenog čaja, biće vam mnogo lakše da je nastavite i dalje i skinete još neki kilogram.

Dobrobiti dijete sa zelenim čajem

Ima mnogo dobrobiti koje pruža dijeta sa zelenim čajem. Očigledno, prva od njih je mršavljenje.

Redovne vežbe su veliki deo ovog plana ishrane i glavni razlog njene uspešnosti. Ako ne budete vežbali, verovatno nećete izgubiti nijedan kilogram tokom dijete sa zelenim čajem.

Pored uočljivog gubitka težine, dijeta sa zelenim čajem ima i drugih korisnih dejstava na zdravlje zbog velike količine zelenog čaja koju ćete konzumirati.

Istraživanja pokazuju da j zeleni čaj koristan za zdravlje, na primer, sprečava karcinom i smanjuje holesterol. Čak i da ne skidate kilograme tokom dijete sa zelenim čajem, i dalje ćete imati koristi zbog drugih uticaja na zdravlje, ako zeleni čaj pijete redovno.

Šolja pre doručka

Zeleni čaj dijeta je veoma jednostavna.Za mršavljenje treba piti po šolju čaja pre svakog obroka.Popijte šolju zelenog čaja pre doručka. Iako nikada ne bi trebalo da preskačete doručak, zeleni čaj će vam smanjiti apetit, pa ćete jesti manje i ujutru, i tokom dana.

Popijte jednu šolju pre ručka, i jednu pre večere.

Osim što ćete se osećati sito, izvući ćete antioksidantska svojstva, i sagorećete masti.

Ne zaboravite da je zeleni čaj diuretik, pa ćete morati da pijete i vode, pored čaja. Osim toga, zeleni čaj u sebi ima dozu kofeina, pa bi trebalo da izbegavate da ga pijete kasno uveče.

Koliko zelenog čaja bi trebalo piti za mršavljenje ?

Ne postoji tačno zacrtana doza zelenog čaja koju treba piti za mršavljenje, ali, pokušajte da pijete barem tri šolje dnevno.

  • Popijte prvu šolju ujutru, na prazan stomak.
  • Zamenite jutarnju kafu osvežavajućom šoljom zelenog čaja, kako biste pokrenuli metabolizam.