Emicionalna dijagnostika

Mnogi ljudi, u želji da pomognu drugima često preteraju i više vode računa o tome da zadovolje tuđe, nego svoje potrebe. Čak toliko da nesvesno izgube identitet, ne znaju da li služe sebi ili drugima i šta ih usrećuje. Proživljavajući i rešavajući probleme drugih, u njihovim organima i energetskim centrima nakuplja se negativna energija, to jest negativne emocije koje truju organe stvarajući podlogu za nastanak i razvoj bolesti. Zato je za savremenog čoveka važno da zna da se organizam ne ishranjuje samo namernicama koje svakodnevno uzima već i pozitivnim emocijama.

A da bi se okrenuli pozitivnim osećanjima najbolje može da im pomogne emocionalna dijagnostika.
Ovaj način lečenja omogućava pacijentima da spoznaju zašto im je važan identitet, da briga o sebi nije egoizam i da im je za zdravlje neophodno da se naoružaju zdravim i pozitivnim emocijama.

Svaka emocija upravlja određenim organom, to jest jednim energetskim, polarizovanim centrom, koji, da bi pravilno funkcionisao, mora da bude pozitivno polarisan. To se jedino postiže ako telom upravljaju pozitivne emocije, odluke i volja. U protivnom, negativne emocije postepeno obuzimaju organe, donose im negativnu energiju i polarizaciju i, praktično, vode u bolest.

  • štitasta žlezda oboleva ukoliko pacijent nije mogao i(li) nije sebi dozvoljavao se izrazi pa poremećaj funkcije obično imaju oni koji dugo ćute i trpe.
  • bolesti srca i pluća nastaju onima koji ne umeju da uspostave ravnotežu između davanja i uzimanja emocija. Najčešće su to oni koji nemaju dovoljno ljubavi za sebe, a preuzimaju brigu o drugima. Zato njihova pluća i srce ne rade punim kapacitetom i obično se hrane negativnim osećanjima
  • da bi mokraćna bešika dobro i pravilno radila, neophodno je da se bude ispunjen radošću, kreativnošću, kao i motivacijom i željom za životom
  • ciste na jajnicima često imaju ljubomorne žene

„Prva Y pomoć” može da bude ako se više puta dnevno prisetite i izgovorite svoje ime i prezime. To je, kaže, prvi korak ka uspostavljanju identiteta, jer pomaže da se precizno raspozna šta nekog usrećuje i kakav je raspored osećanja koji nekoj čini srećnim.

Na prvom pregledu pulsnom dijagnostikom prepoznajemo gde problem postoji, koji centar nema identitet i negativno je obojen što nam omogućava da uvidimo i koja je emocija „zaglavljena” u tom organu. Potom, prvo pomognemo pacijentu da prepozna da ima negativna osećanja, ukazujemo mu daje neophodno da ih se polako rešava i razgovorom, to jest psihoterapijom, pokušavamo da resimo problem. Obavezno radimo i akupunkturu da bi se oboleli centar ponovo pozitivno polarizovao. Dalja terapija se sprovodi akupunkturom, akupresurom, kao i informacionom terapijom da bi oboleli ponovo ovladao sobom i svojim emocijama. Prva terapija traje dva sata, a dovoljna je da se stanje promeni nabolje i da sve ćelije i organi dobiju „porciju” pozitivne energije.