GRAVIOLA KAO LEK

Graviola biljka koja leči rak i jača imunitet (ČAJ, KAPSULE, PRAH)

Šta je graviola ?

Graviola je bodljikava biljka zelene boje u obliku srca i uzgaja se u tropskim predelima. Unutar svog ploda, graviola ima ukusnu smesu. Kako sazreva, tako postaje mekša i svetlija.

Ukus graviole podseća na ukus jabuke. Seme graviole koje je crne boje i ono nije jestivo. Biljka graviola se zbog svoje kremaste teksture često koristi za pravljenje raznih ukusnih napitaka, sladoleda i drugih slatkih namirnica. Kora graviole i semenke graviole nisu jestivi, ali zato jeste unutrašnjost ploda.

graviola biljka za imunitet

Biljka graviola kao lek

Graviola je tropsko voće koje je između ostalog poznato kao prirodni lek za mnoge zdravstvene tegobe jer sadrži određena prirodna jedinjenja koja doprinose boljem zdravlju organizma. Graviola je relativno nedavno stekla popularnost jer su neke studije pokazale da graviola veoma fikasno ubija ćelije raka i to bez nuspojava. Pored samog ploda, kao prirodni lek sekoristi i lišće, koren, kora i seme graviole. Takođe i ekstrakti graviole imaju terapeutsko dejstvo i dostupni su u prodavnicama zdrave hrane.

S obzirom na to da je bogata vitaminima i mineralima, graviola ima lekovita svojstva i zato se preporučuje u biljnoj medicini za lečenje raznih bolesti ‒ od stomačnih tegoba preko crevnih parazita do kancerogenih ćelija.

Evo za šta se sve koristi graviola kao lek:

 • Prevenira osteoporozu. Biljka graviola sadrži kalcijum i fosfor koji su veoma važni za jake kosti i pomažu u sprečavanju nastanka osteoporoze.
 • Povećava nivo energije i izdržljivost. Graviola sadrži visok nivo fruktoze, a takođe je i prirodni izvor ugljenih hidrata i vitamina C, što doprinosi Vašoj boljoj energiji i izdržljivoti Vašeg organizma.
 • Doprinosi boljem radu srca i sprečava nastanak nervnih oboljenja. Vitamin B1, koji graviola sadrži ubrzava metabolizam, doprinosi boljoj cirkulaciji i sprečava nastanak nervnih poremećaja. Graviola takođe sadrži i vitamin B2, koji je od vitalnog značaja za proizvodnju energije tela, funkcionisanje nervnog sistema i održavanje zdravlja Vašeg srca.
 • Leči hemoroide. Graviola je veoma efikasna u lečenju hemoroida. Iscedite plod graviole u čašu vode i pijte dva puta dnevno ‒ ujutru i uveče kako biste osetili olakšanje.
 • Pomaže kod zatvora. Graviola je bogata vlaknima koja pomažu kod problma sa zatvorom.
 • Graviola je prirodni diuretik. Plod graviole sadrži oko 84% vode koja hidrira Vaše telo i tako sprečava zadržavanje viška vode u organizmu.
 • Graviola za kvalitetan san. Graviola sadrži supstance koje doprinose boljem snu i opuštanju. Lišće graviole se često koristi u aromaterapiji.
 • Pomaže pri lečenju urinarnih infekcija. Zbog visokog sadržaja vlage, graviola je vrlo efikasna u lečenju i sprečavanju nastanka infekcija urinarnog trakta.
 • Uništava parazite u Vašem telu. Graviola je bogata hranljivim sastojcima koji su od vitalnog značaja za Vaše celokupno zdravlje. Graviola je bogata sastojcima kao što su aminokiseline, kalcijum, ugljeni hidrati, gvožđe, fosfor, tiamin i riboflavin.

Pored ovoga, lekovita svojstva graviole se koriste kao prirodni lek i za:

 • Borbu protiv slobodnih radikala
 • Ublažavanje bola
 • Lečenje gripa i groznice izazvane gripom
 • Lečenje hipertenzije
 • Bolove u leđima
 • Artritis i reumu
 • Jetru
 • Kožu
 • Lečenje rana
 • Bore
 • Bakterije
 • Gljivice
 • Nervnu napetost
 • Blaže oblike depresije

Graviola kapsule

Graviola se može naći u raznim oblicima ‒ kapsulama, prahu, a od nje se može praviti i čaj. Za razliku od citostatika koji ubijaju i zdrave ćelije u organizmu, graviola kapsule ubijaju isključivo ćelije raka, dok zdrave ćelije čuva i ne uništava ih. Kapsule graviole možete piti tri puta dnevno po jednu kako biste doprineli svom boljem zdravstvenom stanju. Graviola kapsule ne morate piti samo ako imate zdravstvenih problema. Možete ih piti i za svoj jači imuni sistem.

Napomena: Ako imate zdravstvenih problema, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom u vezi sa konzumiranjem graviola kapsula.

Graviola u prahu

Postoji i graviola u prahu koja se koristi u iste svrhe kao i plod graviole, kapsule i čaj od graviole. Kako se koristi graviola u prahu?

Konzumirajte po pola graviole u prahu tri puta dnevno tako što ćete je pomešati sa vodom, čajem, sokom ili jogurtom. Graviola u prahu je najefikasnija u kombinaciji sa zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću. Napomena: Ne preporučuje se trudnicama, kao i ženama koje doje.

graviola caj

Graviola čaj

Kako možete napraviti čaj od graviole?

Da biste napravili čaj od graviole, potrebni su Vam listovi ove biljke. Prokuvajte jednu i po šolju čaja, a lišće graviole sitno iseckajte. Lišće graviole prelijte proključalom vodom, to poklopite i ostavite da odstoji od 30 do 45 minuta. Ovaj napitak od graviole možete piti hladan. Ako želite, u čaj možete dodati kašičicu meda.

Graviola biljka koja leči rak

Graviola je najpoznatija po tome što ubija kancerogene ćelije. Graviola ubija čak 12 različitih tipova kancerogenih ćelija i tako sprečava nastanak raka debelog creva, dojke, prostate, pluća i pankreasa. Kada su u pitanju pacijenti oboleli od raka, graviola napada ćelije raka, dok zdrave ćelije u organizmu čuva, za razliku od citostatika koji se koriste koa deo terapije. Graviola ne dovodi do nuspojava do kojih dovodi hemoterapija kao što su mučnina, gubitak kilograma, opadanje kose.

Pacijenti oboleli od raka treba da piju napitak od graviole. Prokuvati 10 svežih listova graviole sa tri šolje vode i piti dva puta dnevno kako bi rezultati bili vidljivi. Graviola ne samo da ubija ćelije raka, već ih i sprečava da rastu. Iapk, potrebno je još mnogo istraživanja koja bi potvrdila da graviola definitivno pomaže obolelima od raka i da li je ona prirodni lek budućnosti.

Graviola za imunitet

Svi znamo koliko je jak imuni sistem važan za naše zdravlje, a treba da znamo i da graviola doprinosi našem jačem imunom sistemu i tome da nas bolesti zaobilaze. Ukoliko imate slab imuni sistem, graviola je pravo rešenje za Vas. Najbolje je da koristite čaj od graviole za imunitet, ali ukoliko imate priliku da konzumirate i graviola kapsule ili graviolu u prahu, naravno, možete i to. Graviolu za jači imunitet možete koristiti svakodnevno. Graviola za imunitet se naročito preporučuje onima koji su bili na hemoterapiji.

Važna napomena: Semenke graviole su otrovne i ne smeju se konzumirati ni u kakvom obliku! Ako konzumirate graviolu, obavezno se pobrinite da pravilno odstranite semenke.

Lekovita svojstva graviole su neosporna, pa zašto ne biste doprineli svom boljem zdravlju zahvaljujući ovoj čudotvornoj biljci?

[icegram campaigns=”8698″]