Grip – preventiva prirodnim sredstvima

Poznata rečenica koja kaže kako grip, ako se leči traje sedam, a ako se ne leči prođe za nedelju dana, dovoljno govori o prirodi ove bolesti. Ona međutim ukazuje i na činjenicu koliko je važna preventiva koliko je potrebno da preduzmemo sve da se ne bismo razboleli. Jer, kad virusi zauzmu pozicije u našim sluzokožama, za njihovu regeneraciju, šta god radili, treba 7 dana!

Iako su od gripa patili i faraoni, ona i danas nije manje problematična. Virusi postaju sve „lukaviji”, zadajući nam nove zagonetke koje treba da rešavamo.

Šta kaže nauka?

Grip je kontagiozna virusna bolest, najčešće izazvana influenza virusom.

Virus gripa prate: groznica, bolovi u mišićima, ekstremni umor, suvi kašalj, neretko glavobolja i bolovi u grlu. Iako, u većini slučajeva, ne ostavlja veće posledice, može da se komplikuje pneumonijom, najčešće kod dece ili starih ljudi. Grip je rasprostranjen širom sveta i javlja se u vidu velikih epidemija.

Prenosi se vazdušnim putem, kao kapljična infekcija ali i preko pljuvačke, sekreta iz nosa, krvi i fecesa.

U razvijenim zemljama se protiv virusa gripa sprovodi vakcinacija vakcinom koja sadrži virus influenze A i B. Vakcina može da spreči pojavu ili ublaži simptome ove bolesti.

Šta savetuje alternativa?

Izbegavajte belo brašno, slatkiše, šećer. Umesto toga jedite žitarice od celog zrna. Od davnina se preporučuje pileća supa sa dodatkom belog i crnog luka, a nekad i malo ginsega, kako to rade Kinezi. Imate divne prirodne antibiotike, i dekongestive za pomoć u lečenju gripa.

U svakom slučaju, povećajte unos C vitamina na 2×1000 mg i unos kapsula belog luka na dve do tri dnevno.
Inhalirajte se uljem eukaliptusa bar tri puta na dan.
Pijte što više vode i drugih tečnosti (poželjno namagnetisane vode).
Pojavu gripa mogu da spreče vitamin C, vitamin E, cink, magnezijum, vitamin D. S obzirom da produkciju vitamina D stimuliše sunčajnje, izađite na sunce i svež vazduh. U sezoni gripa gledajte da se dosta odmarate, da budete raspoloženi, kako bi vaš imuni sistem ostao „na visini zdatka”.

Čitav niz poznatih napitaka i čajeva, dobro dođe tokom perioda bolovanja. Nabrojaćemo nekoliko.

  • Bobice zove za pojačanje imuniteta
  • Čaj od šipuraka
  • Anis za uklanjanaje guste sluzi i protiv kašlja
  • Kopriva za ublažavanje alergijskih reakcija, otpušavanje nosa i disajnih kanala
  • Svima draga nana protiv groznice, nazeba i glavobolje
  • Inhalacija uljem mentola i eukaliptusa, otvara disajne puteve a nekad pomaže i inhalacija suvim, vrelim vazduhom iznad zagrejane ringle.

Preventiva gripa

Uz pomoć srebra

Koloidna srebrna voda uzima se 1-2 kašičice ili, ukoliko dode do infekcije, može da se uzima i češće

Omega 3

Po mišljenu profesora Omure, Omega 3 spada u ijbolje antivirusne lekove. U preventivne svrhe preporučuje se 3×1 kapsula od 100 mg uz obrok.Ukoliko su se pojavili prvi znaci gripa doze mogu da se povećaju i na 3×2 od 1000 mg tokom deset do petnaest dana.

Ehinacea

Ehinacea purpurea je jak imunostimulans od davnina poznat severnoameričkim indijancima. Uspešno
rečava pojavu gripa i nazeba i ublažava već nastale obe. Savetuje se preventivno uzimanje 2-3 kapsule 10 dana, kod osoba koje su sklone virusnim infekcijama. Oprez se savetuje kod osoba koje imaju sklonost ka respirarnim i nutritivnim alergijama.

Magneti na delu

Nošenje magnetnih bakarnih narukvica (bakar je ne samo prirodni antibiotik već i antivirotik i antifungicid sprečiće pojavu gripa, i ubrzati lečenje. Nošenje magneta u vidu lančića sa priveskom koji daju na predeo grudne kosti dovešće do stimulacije imuniteta.