Ispucali krajevi kose: Uz pomoć ove 4 maske izbegnite kraćenje

Većina žena želi da ima lepu, sjajnu, svilenkastu kosu, sa ispucalim krajevima i oštećenim vlasima to je nemoguće. Ispucali krajevi mogu biti prouzrokovani brojnim faktorima koji se kreću od prekomerne upotrebe proizvoda za oblikovanje kose, kao što su fenovi ili pegla za kosu,  pa sve do loše ishrane. Prva ideja kada se pojave ispucali krajevi kose je šišanje. Međutim, uz odgovarajuće prirodne proizvode, ispucali krajevi kose se mogu srediti a i kosi će se vratiti njen prirodni sjaj i vitalnost. U ovom članku, mi ćemo objasniti kako da napravite domaće maske za kosu sa ispucalim krajevima, tako da možete lako i jeftino poboljšati zdravlje vaše kose i uz to izbeći kraćenje.

Sadržaj

 • Kućna maska za kosu na bazi piva
 • Maska za kosu  koja ima ispucale krajeve sa aloja verom
 • Kućna maska za procvetalu kosu  sa puterom
 • Kućna maska za masnu kosu koja ima iskrzane krajeve
 • Saveti da se izbegnu ispucali vrhovi

Kućne maske za kosu na bazi piva

Pivo je odlično za kosu, poboljšava zdravlje kose a takođe je savršen sastojak za popravku ispucalih krajeva i suve kose. Napunite čašu s pivom i sipajte je na kosu, vodeći računa da dobro natopite ispucale krajeve kose. Ostavite pivo da stoji 30 minuta.

pivo za ispucale krajeve kose

Druga mogućnost za domaću masku sa pivom  je da umešate 2 kašike jabukovog sirćeta sa 2 kašike piva i utrljate mešavinu na ispucale krajeve i onda je ostavite na nekoliko minuta.

Pre nanošenja bilo koje od ovih prirodnih maski za kosu, oprati kosu i naneti balzam za iskrzale krajeve. Nakon nanošenja maske i vremena za njeno delovanje, isperite kosu toplom vodom.

Maska sa aloja verom

Još jedan idealan sastojak za ispucale krajeve je aloja vera. Da bi napravili domaću masku, isecite list aloja vere, iscedite iz lista sok i nanesite ga na kosu, posebno vodeći računa da dobro natopite krajeve. Preporučujemo da vaša kosa bude već mokra ili, pomešajte sok aloja vere sa vodom za najbolje rezultate. Ostavite masku na kosi 30 minuta a zatim je operite kao i obično.

Maske za kosu  sa puterom

Puter je jedan od najboljih hidratantnih sastojaka kako za kožu tako i za kosu. Zato, nemojte da propustite da probate prirodnu masku sa puterom za oporavak ispucalih krajeva kose. Da je napravite, potrebni su vam sledeći sastojci:

 • topljeni puter
 • pola šolje sirćeta
 • 1 kašika soka od limuna

Nanesite topljeni puter na ispucale krajeve kose, pokrijte ih sa plastičnom folijom za bolju apsorpciju i ostavite da deluje 20 minuta. Onda, pripremiti pola čaše sirćeta, pomešanog  sa 15 ml soka od limuna i 15 ml tople vode, i isprati ispucale krajeve ovom mešavinom.

Maska za masnu kosu sa ispucalim krajevima

Mnoge žene imaju masnu kožu glave, sa ispucalim krajevima koji su suvi. Naravno, ako je vaša kosa sklona mašćenju, gore pomenute domaće maske će samo učiniti da ona bude još masnija. Ali ne brinite, postoje i drugi prirodni proizvodi pogodni za ovu vrstu kose. Zbog toga, koristite limun da se smanji nauljenost kože glave i pomešajte maslinovo ulje i med za oporavak ispucalih krajeva kose.

Pripremite mešavinu jogurta i soka od pola limuna

Nanesite mešavinu na vašu kožu glave, pustite je da deluje 15 minuta, a zatim operite kosu

Za ispucale krajeve napravite još jednu prirodnu masku za kosu koristeći žumance, 3 kašike maslinovog ulja i 1 kašiku meda

Nanesite ovu drugu masku na ispucale krajeve, bez primene do korena, i ostavite da deluje 15 minuta, a zatim operite kosu.

Veoma je važno da stalno menjate maske zbog zdravlja vaše kose i koristite samo jednu u istom danu.

Često, veoma masna ili jako suva kosa dovodi do peruti. Ako je ovo vaš slučaj, čitajte o domaćim lekovima protiv peruti. Za više ideja za maske za kosu, pogledajte kako da se pravi avokado maska za kosu ili maska za kosu od  banane i meda.

Saveti da se izbegnu ispucali vrhovi

Kada ste oporavili kosu i učinili da ispucali krajevi nestanu, onda je važno da  znate neke trikove koji će vam pomoći da izbegnete da se ponove. Dajemo vam spisak saveta za lečenje kose i kako da uspete da vrhovi na vašoj kosi ostanu zdravi:

 • Četkajte kosu dva puta dnevno bez povlačenja i razmrsite je strpljivo i nežno.
 • Odaberite pravu četku za vaš tip kose: ako imate kratku kosu vaša četka treba da ima šira vlakna, ako imate dužu kosu koristite ravne i duge četke za kosu.
 •  Koristite proizvode koji su napravljeni sa prirodnim sastojcima koliko god možete pošto i hemikalije mogu da oštete krajeve kose.
 •  Ne zloupotrebljavajte uređaje za lepotu kao što su fen ili pegle za kosu i izbegavajte da ih koristite na krajevima.