Jabukovo sirće za akne

Jabukovo sirće je poznato kao sjajan lek za akne i ožiljke od akni. Najbolje u vezi sa ovim rastvorom je to što se može koristiti u raznim oblicima za isti problem, te nudi celokupno rešenje. Ovo će pomoći jer se direktno suočava sa problemom i dovodi do rešenja na jedan ili drugi način.

Jabukovo sirće za akne

Jabukovo sirće sadrži alfa hidroksilne kiseline koje pomažu u uspostavljanju pH balansa kože i ostavljaju kožu čistom i glatkom. Stalnom upotrebom isto tako dovodi do čišćenja ožiljaka od akni. Evo kako se koristi jabukovo sirće za akne. Uzmite čist i nefiltrirani rastvor i razblažite ga vodom. Ovo sirće sadrži kiseline i ako se koristi u čistom obliku može da ošteti kožu – prema tome treba da se razblaži. Umešajte sirće u vodu u razmeri 1:8 (otprilike pola kafene kašičice u visokoj čaši vode). Potopite pamučni štapić u ovaj rastvor i nanesite direktno na aknu ili čak ožiljke i brazgotine. Ostavite ga preko noći i isperite ujutru.

Zeleni čaj i jabukovo sirće za akne

Zeleni čaj i jabukovo sirće savršena kombinacija za bubuljice i akne. Uzmite kesicu biljnog čaja i stavite ga u šolju sa proključalom vodom. Ostavite ga 15 minuta. Zatim neka se ohladi. Sada dodajte 1/3 šolje sirćeta i 1/3 šolje vode čaju i dobro promešajte. Uzmite pamučni štapić, potopite u rastvor i koristite na ožiljcima i aknama. Zeleni čaj i jabukovo sirće dubinski čiste i toniraju kožu, te sprečavaju nastanak akni.

Toner od jabukovog sirćeta za bubuljice

Masna koža je sklonija razvijanju akni, te je zbog toga nanošenje rastvora tonera koji zatvara pore bitno kako bi se zatvorile pore i sprečile nečistoće da prodru u kožu i uzrokuju nastanak akni. Jabukovo sirće isto tako se može koristiti kao veoma efikasan toner za kožu. Napravite toner od jabukovog sirćeta i vode u razmeri 1:3 i odložite. Nakon što ste oprali i obrisali svoje lice nanesite toner od jabukovog sirćeta na lice za borbu protiv akni i bubuljica.

Jabukovo sirće kao dodatak maski za lice za bubuljice

Poznato je da su maske za lice veoma efikasne u borbi protiv akni i ožiljaka koji ih prate. Jednostavno napravite mešavinu gline i dodajte 2 supene kašike sirćeta. Dobro izmešajte s vodom sve dok ne bude takve gustine da se može koristiti. Nanesite debeo sloj na lice i ostavite 20-30 minuta da se osuši. Kada počne da puca, isperite hladnom vodom. Nikada nemojte da čekate da se maska potpuno osuši na licu. Glina i sirće će upiti višak toplote iz tela i samim tim izbaciti nakupljene toksine iz njega. Maska od gline i jabukovog sirćeta će zauzvrat dovesti do uklanjanja akni i ožiljaka od akni sa lica ili tela. A to vam je svakako i bio cilj.

Jabukovo sirće kao napitak

Jabukovo sirće se ne koristi samo kao spoljni element, može se koristiti i iznutra. Pomešajte dve supene kašike sirćeta u šolji vode, dodajte malo meda radi boljeg ukusa i popijte. Ovo je odlično piće za detoksikaciju i detaljno čisti celokupan organizam. Izbacivanje svih toksina dovodi do poboljšanja cirkulacije krvi, a time i do zdravije i glatkije kože. Na taj način se pravilno borimo protiv akni.

Ovako koristimo jabukovo sirće za akne. Pobrinite se da se nikada, ali baš nikada, ne vrate. Budite uporni sa ovim i pozitivni rezultati će ubrzo uslediti.

[icegram campaigns=”8581″]