Jabukovo sirće za lice

Lepa koža uz pomoć jabukovog sirćeta

Uz pomoć jabukovog sirćeta poboljšaćete svakodnevnu negu kože lica. Verovali ili ne, ovaj običan, prirodni proizvod koji sigurno imate u kuhinji sve češće se uključuje u dnevnu rutinu mnogih žena. Imajte na umu da, ukoliko vam suze oči dok sečete luk, očekujete nešto slično i pri prvom nanošenju jabukovog sirćeta. Ali kada vidite kakav efekat ono ima na vašu kožu lica, sigurno ćete ga i vi uvrstiti u svoj dnevni beauty rital.

Pre nego što počnete sa čitanjem svih recepata i upotreba jabukovog sirćeta, treba da znate da ne smete koristiti jako jabukovo sirće, pošto može izazvati opekotine. Koristite razblaženu mešavinu, sa 50% vode i 50% sirćeta. I naravno, pre upotrebe, testirajte kožu na manje vidnom mestu, da biste videli kako reagujete.jabukovo sirce

Uz pomoć jabukovog sirćeta „obrišite“ staračke fleke sa kože

Umivajte lice svakog dana vodom i jabukovim sirćetom i primetićete da fleke koje se javljaju usled starosti kože, polako blede. Jabukovo sirće sadrži alfa-hidroksičnu kiselinu koja uklanja izumrle ćelije i pospešuje razvijanje nove kože. Za još jači efekat, možete vatom natopljenom u razblaženo jabukovo sirće nanositi rastvor direktno na pege. Sačekajte 20-ak minuta i umijte se hladnom vodom. Ponavljajte ovaj proces dva puta dnevno šest nedelja i videćete kako fleke nestaju sa lica.

Jabukovim sirćetom protiv akni i bubuljica

Jabukovim sirćetom sprečićete nastanak bubuljica jer je ono puno antibakterijskih supstanci, a odlično je i u borbi portiv gljivica.

Jabukovo sirće balansira pH vrednost kože lica

Jabukovo sirće uklanja višak masnoće, reguliše lučenje sebuma i balansira pH vrednost kože lica, te vodi računa o tome da lice ne bude ni suviše masna, niti suva. Umivajte lice svakog dana razblaženim jabukovim sirćetom, i primetićete da koža postaje ujednačena.

Jabukovo sirće umanjuje bore

Korišćenjem jabukovog sirćeta možete ublažiti bore i usporiti nastanak novih. Umivajte lice ili nanosite direktno na čelo i predeo oko usana, vatu natopljenu razblaženim jabukovim sirćetom svakog dana. Nakon par minuta operite lice hladnom vodom i utapkajte peškirom.

Jabukovo sirće uklanja toksine iz kože

Redovnim korišćenjem razblaženog jabukovog sirćeta uklonićete toksine iz kože, te će lice biti podmlađeno i imaće zdrav sjaj.

Kako da koristite jabukovo sirće u nezi kože lica

Jabukovo sirće kao tonik za lice

Koristila sam obične tonike godinama, ali nisam primetila nikakvu razliku, sve dok nisam počela da koristim jabukovo sirće, sa kojim je moja koža zablistala.

Koža ima prirodnu kiselinu, a kada se jabukovo sirće koristi kao tonik, ono joj pomaže da nađe balans između suve i masne.

Kako da napravite tonik: pomešajte supenu kašiku sirćeta sa dve šolje vode. Natopite vatu u ovoj mešavini i nanesite na čisto lice, da zategnete kožu. Nemojte ispirati (miris će ispariti vremenom). Jabukovo sirće sadrži prirodnu alfa-hidroksičnu i sirćetnu kiselinu koje pospešuju cirkulaciju i smanjuju pore. Ukoliko imate osetljivu kožu lica, razblažite kašiku jabukovog sirćeta sa više vode i nanosite rastvor 3-4 puta nedeljno (ili ređe).

Opustite se u kupki od jabukovog sirćeta

Sipajte oko 2dl jabukovog sirćeta u kadu punu tople vode i lezite u kadu na 15-ak minuta. Ovom kupkom izbalansiraćete pH vrednost kože.

Jabukovim sirćetom očistite četkice za šminku

Jabukovo sirće očistiće i odmastiti sve alate koje koristite za šminkanje, od četke za rumenilo do četkice za obrve. Jabučna kiselina u sirćetu deluje antibakterijski, pa ćete se usput rešiti i bakterija! Pomešajte šolju tople vode sa kašikom jabukovog sirćeta i dodajte krišku ili dve limuna, za lepši miris. Očistite četkice, operite ih vodom i ostavite da se osuše.