Prirodno i zdravo-prp tretman

Kada želimo da izgledamo mlađe, a da do toga dođemo prirodnim putem

Ulepšavanje je nezaobilazna tema svih ženskih krugova, bez obzira na uzrast i druge razlike, a sve je popularnijai među muškarcima koji vode računa o svom izgledu i pridaju mu veliki značaj. U svim tim pričama preplavljeni smo brojnim metodama, intervencija, sastojaka i supstanci koji se koriste na putu do mladog izgleda u srednjim i poznijim godinama. Tada samo znamo da želimo da izgledamo mlađe, ali da smo u velikoj nedoumici šta tačno da uradimo i kome da se obratimo. Ipak, čim krenemo da se raspitujemo o zahvatima, izdvajaju se oni koji podrazumevaju prirodne metode i supstance. Evo jednog tretmana koji je ultrapopularan u poslednje vreme.

PRP tretman – podmladite se pomoću sopstvene krvne plazme

Kada se govori o prirodnoj nezi kože, na pamet nam padaju kreme na biljnoj bazi. To jeste tačno i dovoljno, ali za početnike, odnosno preventivnu negu u mlađem uzrastu. Ipak, s procesom starenja to postaje nedovoljno i potrebno je podvrgnuti se nekim hirurškim tretmanima ili intervencijama. Jedan od popularnijih danas jeste PRP tretman. On podrazumeva proceduru u podmlađivanju u kojoj se krvna plazma pacijenta ubrizgava u potrebnu regiju lica ili tela, čime se podstiče stvaranje kolagena, hijalurona i elastina koji su zaduženi da koža izgleda sveže i zategnuto. Svaki od tih prirodnih sastojaka koji se već nalaze u koži smanjuje se s vremenom, te je potrebno da se podtakne njihovo stvaranje.

Šta sve podrazumeva PRP tretman

Kao i ostali tretmani, neophodan je pre svega pregled specijaliste, odnosno dermatologa ili estetskog hirurga, koji će dati procenu i sagledati opšte stanje pacijenta, odnosno reći da li je ta metoda ono što odgovara pacijentu.  Kada specijalista da zeleno svetlo, pacijentu se vadi krv, koja se stavlja u posebnu mašinu koja tu krv centrifugiranjem oslobađa ćelijskih elemenata, da bi ostala krvna plazma koja je bogata faktorima rasta, koji su ključni da bi se kolagen i hijaluron stvara i dalje u koži. Pre same intervencije, u kožu pacijenta se ubrizga anestetik, pa se nakon toga, kada on počne da deluje, tankim iglicama poput mezoterapije, ubrizgava plazma.

Pogodnosti ovog tretmana

Vreme je nešto što nam svima uvek fali, te nam je jako važno i koliko će nam tretmani za ulepšavanje oduzeti vremena. Naime, neki od njih zahtevaju prethodnu pripremu i period nakon intervencije koji ne može obuhvatati svakodnevne radnje. Zato su nam svi tretmani nakon kojih možemo normalno da nastavimo sa dnevnim aktivnostima preko potrebni – a PRP tretman upravo spada u takve. Sama procedura ubrizgavanja traje oko 15 minuta, a nakon toga nema nikakvih ograničenja. Osim vremena, pacijent dobije i kožu koja je dobro hidrirana, nahranjena ali i kožu koja može da apskorbue više kiseonika nego do tada. Takođe, tretman nema kontraindikacije, eliminisani su neželjeni efekti, nema alergijskih reakcija i tome slično. Dobrobit ove metode je i što se može kombinovati sa drugima, kao i to što je delotvorna i u rešavanju drugih pojava koje dolaze s godinama kao što je opadanje kose, ili uklanjanje ožiljaka, pa čak i onih koji su prisutni godinama.