Orthomol Imunno

Kako ojačati imunitet?

Dobro je poznato da naročito u prelaznim periodima godine dolazi do slabljenja imuniteta. Sve to je naravno očekivano, pa bi valjalo posebno tada obratiti pažnju na životne navike, ishranu i sve ostale detalje koji utiču na jačanje ili slabljenje odbrambenih snaga organizma.

Danas se na tržištu mogu naći različiti preparati za jačanje imuniteta, među kojima se posebno izdvaja dodatak ishrani Orthomol Imunno, koji je jedna od boljih opcija za održavanje imuniteta na optimalnom nivou i generalno za jačanje odbrambenih snaga organizma. Naravno da uvek postoji opcija promena životnih navika, odnosno navika u ishrani, te uvođenja namirnica, koje će poboljšati imunitet, ali je za pozitivne efekte svega toga potrebno vreme. Uvek se konsultujte sa svojim farmeceutima ili proverite detaljo u online apoteci šta se kaže o svakom preparatu.

Jednostavni načini za jačanje imuniteta

Ukoliko znate da nije potrebno da kupujete neke skupe preparate da biste ojačali imunitet, vrlo je verovatno da neće u to poverovati. Međutim, istina je da ukoliko se dovoljno krećete i fizički ste aktivni, odnosno ako dovoljno spavate u toku noći i vodite računa o tome šta unosite od namirnica, sva je prilika da će odbrambene snage vašeg organizma biti na visokom nivou.

Ipak, nije sve tako jednostavno, prosto zato što postoje situacije kada je preparat kao što je Orthomol Imunno jednostavno neophodan. U takvim situacijama čak i ako dovoljno spavate, te vodite računa o tome da izbegavate stresne situacije, fizički ste aktivni, može se desiti da imunitet vašeg organizma jednostavno bude slab. Upravo tada su ovi preparati neophodni kao najbolji način za jačanje odbrambenih snaga organizma u kratkom roku.

Ali generalno govoreći, ukoliko želite da pomognete sebi, onda je na prvom mestu važno da imate redovnu fizičku aktivnost. Zahvaljujući tome će vaš organizam biti mnogo zdraviji, a sva je prilika da nećete imati nikakvih poteškoća ni sa imunitetom.

Sledeće što je važno jeste da imate dovoljno sati sna, ali kvalitetnog sna. A pod tim se misli ne samo na to da je važno spavati između 7 i 8 sati u toku noći, nego je važno i da legnete na vreme, a preporučuje se da to ne bude kasnije od 23 časa.

Stres kao okidač za loš imunitet

Pored svega pomenutog vrlo je važno i kako se hranite, a u smislu da u vašoj ishrani treba da ima sasvim dovoljno svežeg voća i povrća na prvom mestu, zatim žitarica i što manje mesa, ako je moguće.

Isto tako je važno da izbegavate duvan, odnosno alkohol, te generalno i sve one navike koje mogu da utiču na pogoršanje odbrambenih snaga organizma.

Ali, smatra se da je stres jedan od najznačajnijih razloga za loš imunitet. Ponekad se može dogoditi da čak i ako uzmete preparat kao što je Orthomol Imunno, a koji se smatra odličnim načinom podrške imunom sistemu, budući da sadrži kompleks brojnih vitamina i minerala, jednostavno vaš organizam je i dalje sklon infekcijama. Tada se opravdanje nalazi isključivo u odgovoru na stresne situacije.

Svi smo svesni toga da je praktično nemoguće u današnje vreme izbeći izloženost stresu. Međutim važno je kako mi reagujemo na takve situacije, te se podrazumeva da one ne bi trebalo da nas opterećuju, jer će i te kako negativno da se odraze i na odbrambene snage našeg organizma.