kako stanjiti listove

Kako smanjiti listove na nogama ? Saveti i trikovi za žene sa jakim listovima

Mnoge devojke i žene koje su generalno zadovoljne izgledom svog tela imaju problem koji im se čini nerešivim. To je obim listova na nogama.Debeli listovi kod žena izgledaju kao nerešiv problem. Kada čovek nije zadovoljan sobom, to dovodi do određenih frustracija koje se mogu negativno odraziti na samopouzdanje. Mnogi sebi, a i drugima postavljaju to čuveno pitanje kako smanjiti listove na nogama.Da li je za smanjenje listova na nogama potrebna operacija ? Mi ćemo vam na to pitanje dati odgovor.

Oblik i izgled listova na nogu je genetski uslovljen, jaki listovi kod žena su nasleđeni, ali radom na sebi tu genetiku možete korigovati do željenog izgleda. Pored toga, ima još faktora koji utiču na debljinu listova na nogama, a to su loša ishrana ili manjak fizičke aktivnosti.Jaki listovi na nogama se mogu smanjiti baš radom na ove dve stvari.Takođe…

Da biste istanjili listove na nogama pre svega treba da se oslobodite onoga što je njihov uzrok. Izbegavajte da nosite visoke štikle, pogotovo ako hodate po neravnim površinama ili ako nosite cipele koje ne pružaju dovoljno potpore stopalu. Nemojte dugo stajati, jer to usporava cirkulaciju i smanjuje dotok krvi u listove, a sporija cirkulacija doprinosi taloženju toksina u mišićima.

kako smanjiti listove na nogama

Kardio vežbe su još jedan način na koji možete smanjiti obim listova na nogama. Kardio vežbe će oblikovati vaše noge, sagoreti masti u vašem organizmu i učiniće da vaši listovi budu tanji.

Listove na nogama redovno istežite, naročito nakon vežbanja, a evo i kako:

Stanite naspram zida i udaljite se od njega dva koraka. Iskoračite jednom nogom prema zidu i naslonite prste uz zid, oslanjajući se na petu. Potom se nagnite prema nozi sve dok ne osetite zatezanje u predelu zadnje lože. Izdržite tako oko jedan minuta, pa potom promenite nogu. Takođe je jako važno da nakon vežbanja ili istezanja masirate mišiće lista.

Ovo su neki opšti saveti kada se postavlja pitanje kako istanjiti listove. Napomenuli smo da je jedan od uzroka velikih listova na nogama loša ishrana. Zato je, pored vežbi o kojima će biti reči kasnije, korigujete i ishranu kako bi vežbe bile učinkovite a debeli listovi tanji.

Kada je u pitanju ishrana, generalni savet je da izbacite proste šećere, belo brašno, masti, presoljenu i prezačinjenu hranu, i naravno, maksimalno izbegavajte brzu hranu. Korigovanjem ishrane na ovaj način, pre svega ćete doprineti zdravlju celokupnog organizma, a takođe ćete sigurno smršati u listovima.

Vežbe za smanjenje listova na nogama

Pošto je sve više onih, naročito žena koje se pitaju kako stanjiti noge, tim stručnjaka je kreirao vežbe koje provereno pomažu onima koji žele smanjiti obim listova na nogama.

vezbe za listove

  1. vežba za smanjenje listova na nogama

Stanite veoma blago raširenih nogu na tvrdu podlogu i u tri serije po deset puta se podižite na prste. Dakle, potrebno je da se za 30 sekundi 30 puta podignete na nožne prste. Za to vreme vršite pulsiranje nogu tako što ćete ih lagano protresati.

  1. vežba za smanjenje listova na nogama

Da biste odradili ovu vežbu, potrebno je da sednete. Na butine, tik iznad kolena, stavite po jedan teg od ½ do 1 kg. Držite tegove rukama i polako se u tri serije odižite na prste po deset puta. Između serija možete praviti kraću pauzu od po par minuta.

  1. vežba za smanjenje listova na nogama

Ova vežba je kratka i lagana. Potrebno je da skakućete levo-desno-napred-nazad 20 sekundi tako da u svakoj sekundi skočite po jednom.

  1. vežba za smanjenje listova na nogama

Ova vežba je u vidu čučnjeva. Dakle, radite čučnjeve tako što ćete se prilikom svakog ispravljanja izdići na listove i izdužiti ih. Ovu vežbu radite 60 sekundi u tri serije od po 20 sekundi, uz pauzu od 20 sekundi između serija.

Pored ovh vežbi, tim stručnjaka daje i nekoliko korisnih saveta kojih bi pripadnice lepšeg pola trebale da se pridržavaju kako bi potpuno bile zadovoljne izgledom svojih listova. Ti saveti podrazumevaju da prilikom trčanja obratite pažnju na to da se oslanjate na celo stopalo, a ne samona nožne prste, da izbegavate vežbe penjanja jer su ove vežbe za jačanje zadnje lože, pa samim tim jačaju i listove. Još jednom napominjemo da je jako važno da svakodnevno radite istezanje nogu, jer ćete tako smanjiti obim listova na nogama.

Dodatni trikovi za smanjenje listova na nogama

Veličinu svojih listova možete i vizuleno smanjiti uz pomoć trikova sa garderobom. Jednostavno nosite tamniju garderobu (pantalone i farmerice u crnoj boji). Nosite šire modele odeće kao što su šalvare ili zvono pantalone, naročito zato što su one sada pravi modni hit.

Što se tiče obuće, nosite pliću obuću – plitke patike, cipele na štiklu ili ravne cipele koje vaš gornji deo stopala čine vidljivim. Nikako nemojte nositi polučizmice, jer će one vizuelno skratiti vašu nogu i tako učiniti da vaši listovi izgledaju veće nego što zapravo jesu.

Debljina listova, kao što smo već napomenuli, ne mora biti genetskog tipa. To prosto može biti i otok koji se pojavljuje zbog dugog stajanja ili sedenja. Taj otok možete umanjiti tako što ćete svojim nogama uveče pripremiti laganu kupku.

Ako vam ništa od ovih saveta ne pomaže, potrebno je da se javite lekaru, jer to može biti simptom neke bolesti bubrega ili srca, što može biti ozbiljan problem. Zato prvo proverite da li je sa vašim zdravljem sve u redu, pa se tek onda podvrgnite ovim vežbama i trikovima.