Kako ubrzati rast obrva ? Maslinovo i ricinusovo ulje čine čuda

Trendovi se svake godine menjaju, pa tako, ove godine su u modi pune i guste obrve kojima ne može da se pohvali baš svaka žena. Mnoge pribegavaju raznim popularnim tretmanima, ali zašto biste bacali pare kada pomoću prirodnih preparata možete sami uticati na pojačan i brži rast obrva. U krajnjem slučaju, za trenutni efekat, možete uzeti olovku za obrve i podebljati ih. Trudite se samo da ne preterate i da i takve vam obrve deluju prirodno. Obrve značajno utiču na oblik lica, zato i postoje razni tutorijali u kojima vas savetuju kako da ih najbolje oblikujete prema obliku lica. Poenta je da dobro definišete obrve kako bi vam bukvalno zaokružile tj uokvirile lice.

Šta utiče na rast obrva

Razni faktori mogu da utiču na brži rast obrva, nekome može da smeta prečesto čupanje obrva, jaki preparati za lice, sve to može da utiče na rast obrva kako u negativnom tako i u pozitivnom smislu. Jedno je sigurno, kada nove dlačice krenu da vam rastu, vi ste veći deo posla odradili. Međutim, do perioda kada počnu da rastu je teško doći i treba biti uporan pre svega jer je dokazano da jednoj dlačici nekad treba i do dva meseca da izraste. Koliko god važilo ono da kosa u proseku raste do 1cm mesečno, sa obrvama je situacija malo drugačija, pogotovu sa dlačicama koje su iščupane iz korena. Budite uporni ukoliko želite prirodne guste obrve.

Za rast obrva su dobri mnogi preparati, pogotovu prirodni ali vrlo je bitno da kada počnete da ih koristite iste sekunde prestanete da čupate obrve, depilirate deo oko obrva i da koristite agresivne preparate poput hemijskih pilinga i slično. Put do gustih obrva je dug ali se na kraju svi tretmani isplate.

kako ubrzati rast obrva

Kako ubrzati rast obrva prirodnim sredstvima

Za ubrzanje rasta obrva prirodnim putem vam ne treba puno, nekoliko preparata koje imate u svojoj kuhinji jeftin su ali i efikasan način da imate guste obrve. Pa tako, mleko dosta utiče na rast obrva, natopite vaticu u mleko i premažite obrve. Isto tako, za guste obrve dovoljno će biti da umutite jedno žumance i da ga istim postupkom, pomoću vatice nanesete na obrve. Ovu tzv masku ostavite do 20 minuta da deluje pa je isperite hladnom vodom. Jaje jača dlaku i ubrzava rast dlake.Isto tako, vazelin koji je u tečnom stanju kao krema, je dobar za rast obrva. Lak je za nanošenje i ne možete da se isflekate njime. Pored ovih navedenih, za rast obrva odlična je i krema na bazi retinoinske kiseline koja se nabavlja u apoteci i za koju vam ne treba recept. Ona isto tako utiče na rast obrva i pospešuje rast. Vrlo je samo bitno da kod kupovine ove kreme obratite pažnju na deklaraciju i na proizvođača. Neka vam vodič bude cena, ukoliko je nađete jako jeftinu nemojte je uzimati da ne bi došlo do alergijske reakcije.

Glavni razlog zašto su vam obrve retke i zašto sporo rastu je nedostatak vitamina. Trudite se da tokom ovih prirodnih tretmana uvedete i magnezijum, cink, sumpor kao i vitamin b6. Svi oni su jako bitni i utiču na rast obrva prirodnim putem.

Maslinovo ulje za rast obrva

Maslinovo ulje ima čak dvostruki efekat od njega obrve brže rastu i postaju gušće. Možete izabrati kada ćete nanositi ovo dragoceno ulje ali najbolje je da ga nanosite uveče kako bi isto tokom noći delovalo. Ujutru se standardno umijte i otklonite deo koji koža nije upila. Pored ovog ulja, odlično je i kokosovo ulje koje je dobro za obrve, trepavice ali i kosu. Za razliku od drugih ulja, ovo treba umasirati u obrve. Možete se i igrati i kombinovati više esencijalnih ulja, poput lavande, ruzmarina, majčine dušice i limuna i maslinovog ulja. Pomešajte ova ulja i masirajte obrve pred spavanje.

Ricinusovo ulje za obrve

O ovom ulju ne treba mnogo govoriti, poznato je da ricinusovo ulje pomaže kako kod rasta kose tako i kod rasta trepavica i obrva. Postoji dosta recepata sa ricinusovim uljem, jedan od mnogih je kombinovanje ovog ulja sa vazelinom koji pomaže kod ubrzanog rasta obrva.

Takođe ricinusovo ulje možete kombinovati sa brahmi uljem i pantenolom. Sve sastojke sjedinite i sipajte u bočicu maskare koju ste prethodno oprali. Ove sastojke mažite svako veče pre spavanja na obrve. U kombinaciji sa brahmi uljem, ricinusovo ulje ima bolje dejstvo na rast obrva, kao i pantenol koji je jako hranljiv i koristan. Ricinusovo ulje možete koristiti bez ikakvih dodataka, umočite štapić za uši i njime svako veče namažite obrve. Naravno i ovde je bitna upornost zbog čega bi trebalo da se ovog “večernjeg rituala” pridržavate oko dva meseca.

Od tečnih preparata možete nabaviti i rastvor koji u sebi sadrži minoxidil i koji je isto dobar da se mažu obrve. Ovaj preparat koji se prodaje pod imenom Rogaine se obično koristi za rešavanje problema ćelavosti. Nanosi se isto kao i ricinusovo ulje, štapićima za uši.

Luk za rast obrva – sok od crnog luka

Sok od crnog luka takođe dobro utiče na rast obrva, isto je potrebno svako veče utrljavati ovaj ne tako mirisan sok u obrve. Sreća pa imate više varijanti i recepata koji mogu zameniti ovaj koji se isto tako pokazao kao veoma efikasan. Kada je reč o belom luku, postoji isto tako recept za obrve po kojem se u bočici pomeša ricinusovo ulje, tečni pantenol i kapi belog luka. Ova smesa se kao i kod drugih recepata isto utrljava svako veče a rezultati su odlični, pogotovu ako ste uporni.

Umesto da odete i uradite tretman tetoviranja koji je prvo bolan a isto tako izgleda i neprirodno, predlažemo da isprobate sve navedene preparate koje imate u svojoj kući. Svi su jako jeftini i veoma dostupni i ne iziskuju mnogo truda već samo discipline. Potrudite se da redovno mažete obrve ovim čudotvornim uljima koji su jako zdrava i korisna za ceo organizam i rezultati sigurno neće izostati. Takođe, bitno je da ne čupate obrve jedno vreme. Tek kada dobiju na gustini i dužini (šta vam je tačno cilj) tek tada ih možete oblikovati onako kako vi želite i kako odgovara vašem obliku lica.