Kako ukloniti farbu sa kose (5 najefikasnijih metoda)

Ako nakon farbanja kose ipak primetite da ne izgledate onako kako ste želeli i da vam nova boja kose zapravo kvari izraz, verovatno ćete tražiti način da skinete neželjenu boju sa kose. Pošto su potrebni meseci da farba prirodno izbledi i niko nema strpljenja da kosa toliko izraste, jedina preostala opcija je uklanjanje farbe sa kose uz pomoć neke maske. Postoje brojni jeftini trikovi koje možete uratidi kod kuće koji će vam pomoći da posvetlite i uklonite neželjenu boju. Ipak, trebalo bi da pažljivo birate tehniku kojom ćete uklanjati farbu s kose.

Ponekad skidač boje uklanja „oblogu“ dlake i oštećuje kosu. Štaviše, neke tehnike mogu promeniti boju u neku drugu, kojom se ni slučajno ne biste ofarbali. Zato je preporučljivo da proverite kako skidač farbe deluje tako što ćete prvo pokušati sa jednim pramenom, a zatim nastaviti ako je efekat dobar.

kako ukloniti farbu sa kose

Tablete vitamina C

Razredite 2 tablete vitamina C i izmešajte prah sa šamponom kojim perete kosu. Dobro izmešajte ove sastojke. Rasporedite mešavinu po celoj kosi i ostavite da deluje 20-60 minuta. Ovaj tretman je vrlo efikasan čak i kad su u pitanju trajne farbe za kosu.

Sok od limuna i soda bikarbona

I sok od limuna i soda bikarbona su prirodno posvetljujući agensi i pomažu u posvetljivanju boje kose. Iako ih možete koristiti i zasebno za posvetljivanje boje kose, kombinacija ova dva sastojka daje najbolje rezultate. Izmešajte jednake delove limunovog soka i sode bikarbone u zavisnosti od dužine kose sa koje želite da skinete farbu. Pokvasite kosu i natopite je mešavinom limunovog soka i sode bikarbone. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim dobro isperite kosu.

Gorka so i soda bikarbona

Ubacite epsom so i sodu bikarbonu u svoju kupku i potopite kosu u vodu kako biste se otarasili neželjene farbe sa kose. Ovo pomaže u uklanjanju suvišne farbe sa krajeva kose i dosta pomaže u posvetljivanju kose.

Tretman toplim uljem

Ako se bojite da će standardne tehnike uklanjanja farbe sa kose da vam oštete kosu, onda koristite tretman toplim uljem kako biste posvetleli boju kose. Dobro natopite kosu toplim kokosovim ili maslinovim uljem i umotajte je u peškir ili kapu za tuširanje i sačekajte oko sat vremena. Nakon toga normalno isperite kosu šamponom.

Deterdžent za sudove ili veš

Pranje kosa deterdžentom za sudove ili veš može pomoći u uklanjanju farbe sa kose. Operite kosu vodom u kojoj ste razmutili kašiku deterdženta za veš ili sudove. Možete dodati i tabletu vitamina C ili sok od limete za bolje rezultate.