fleke od bubuljica

Kako ukloniti ožiljke i fleke od bubuljica i akni ?

Kako brzo ukloniti ožiljke i fleke od bubuljica?

Poznavanje određenih metoda za uklanjanje fleka i ožiljaka nastalih usled povlačenja akni i bubuljica omogućiće vam održavanje besprekornog izgleda kože.Prirodni lekovi koje možete primeniti u ličnoj režiji predstavljaju idealan način za uklanjanja ožiljaka nepoželjnih fleka bubuljica na brz i efikasan način.Kad su u pitanju fleke od bubuljica rezultati mogu biti uočljivi nakon jednog dana, sedmice ili za par dana, dok ožiljci od akni koji su dublji zahtevaju malo više vremena. Možete koristiti kreme za posvetljivanje kože za uklanjanje fleka od bubuljica i tamnih tačkica nastalih povlačenjem akn.

Bubuljice nastaju kao posledica akumuliranja loja, znoja i raznih nečistoća znojnih pora kože. Bakterije napadaju pore i tada dolazi do infekcije i formiranja bubuljica, koje se lako mogu ukloniti, za razliku od ožiljaka koje ostavljaju.

fleke od bubuljica

Kako ukloniti fleke od bubuljica i akni ?

Standardne kreme, prirodni lekovi, glina i lekovito bilje predstavljaju neka od najčešće upotrebljavanih sredstava kojim se suzbijanju fleke od bubuljica, crne tačkice i ožiljci nastali od akni.

Postavlja se pitanje koje od navedenih sredstava može ostvariti najdelotvorniji učinak? Na koji način se mogu brzinski ukloniti fleke od bubuljica na licu, leđima i rukama?

U nastavku ćemo vam pružiti par korisnih saveta za uspešno uklanjanje fleka od bubuljica sa lica zasnovanih na tradicionalnim receptima.

oziljci od bubuljica

Limunov sok za fleke od bubuljica

Limun je poznat po svojim izbeljujućim svojstvima. Ovaj citrus sadrži α-hidroksilnu kiselinu (AHA) koja čini ključni sastojak mnogih komercijalnih krema za uklanjanje ožiljaka od akni. Navedena kiselina ostvaruje opšte pozitivno dejstvo na kvalitet kože pružajući joj istovremeno mladalački izgled.Fleke od bubuljice pomoću limunovog soka možete ukloniti na sledeći način:

 • Iscedite limun u posudici da biste dobili sok;
 • ukoliko imate osetljivu kožu, razblažite limunov sok sa malo vode;
 • vatom utapkajte sok na ožiljke od akni;
 • ostavite da se osuši;
 • isperite lice hladnom vodom;
 • postupak ponavljajte na svaka dva dana.

Nakon primene ovog tretmana za fleke od bubuljica, nanosite veće količine hidratantne kreme na lice, da biste sprečili isušivanje kože lica usled primene limuna.

limun za fleke od akni

Kako ukloniti ožiljke od bubuljica uz pomoć sode bikarbone

Prema iskustvima naših baka, soda bikarbona poseduje izuzetna piling svojstva, zbog čega se koristi kao sredstvo za uklanjanje tamnih tačkica sa kože a njom se mogu ukloniti i plići ožiljci od bubuljica. Soda bikarbona olakšava postepeno sastrugivanje i uklanjanje tamnih mrlja i ožiljaka sve do njihovog iščezavanja. Redovnom primenom sode bikarbone možete se rešiti nepoželjnih fleka od akni u kratkom vremenskom periodu.

Uputstvo glasi:

 • Pripremite pastu od sode bikarbone u činiji za mešanje.
 • dodajte malo vode i mešajte dok ne dobijete pastu konzistentne forme.
 • dobijenu smesu nanesite na željena područja.
 • ostavite preko noći i isperite sa lica ujutru.

Soda bikarbona će pružiti sjaj vašem licu. Isti recept možete primeniti dodavanjem ružine vodice umesto obične vode za mladalački i blistavi izgled kože. Stalnom primenom ovog recepta za manje od nedelju dana mogu se ukloniti tragovi i fleke od bubuljica.

sok od krompira fleke od bubuljica

Krompirov sok za trajno uklanjanje fleka od bubuljica

Sok od krompira predstavlja jedan od najdelotvornijih domaćih sredstava za uklanjanje crnih tačaka i fleka od bubuljica sa lica. Pomenuti sok uspešno i trajno eliminiše nastale fleke i crne tačkice na licu.Postupak kojim možete očistiti lice podrazumeva sledeće korake:

 • Iseckati svež krompir na tanke kolutove;
 • isečene kolutove stavite na područja sa tamnim tačkicama;
 • ostavite ih da odstoje par minuta;
 • operite lice mlakom vodom.

Ovaj recept za uklanjanje fleka od akni možete učiniti dodatno efikasnijim uranjanjem kolutova krompira u med. Zajedničko dejstvo ovih dveju namirnica omogućiće uklanjanje tamnih fleka sa lica u roku od nekoliko nedelja.

Kako sprovesti instant uklanjanje fleka od bubuljica preko noći?

Gotovo je nemoguće da se uklone fleke od bubuljica preko noći prirodnim sredstvima.Međutim, postoje određeni tretmani koji to mogu sprovesti u delo, a njihova realizacija zahteva posetu dermatologu.Takođe ako su vaš problem dublji ožiljci od akni moraćete da primenite neka medicinska sredstva.

Lasersko uklanjanje fleka od bubuljica

Ožiljci od akni na licu a posebno tamne fleke od bubuljica se mogu efikasno ukloniti ako se primeni laserska terapija usmerenim zracima. Ovo je klinički postupak kojim je moguće da se momentalno uklone fleke od bubuljica i akni,  a traje svega petnaest minuta do sat vremena.

U zavisnosti od dubine nastalih ožiljaka od bubuljica, biće određen broj tretmanskih postupaka (jedan do tri). Rezultati bi trebalo da budu vidljivi gotovo odmah, a najbolje se uočavaju poređenjem prethodno nastalih i trenutnih fotografija.

Mikrodermoabrazija

Predstavlja idealan tretmanski postupak za uklanjanje plitkih površinskih fleka i i ožiljaka bubuljica sa lica.Uz pomoć dermoabrazije ovi tragovi mogu iščeznuti bukvalno preko noći. Mikrodermoabrazivna metoda zahteva obavljanje pilinga kože, odonsno uklanjanje odumrlih slojeva kože koji sadrže fleke koje potiču iz krvnih ugrušaka raspuklih bubuljica.

Ova neinvazivna metoda uklanjanja bubuljica i fleka od akni znatno je jeftinija u odnosu na laserski tretman crnih tačkica.

Hemijski pilinzi

Hemijski pilinzi se u znatnoj meri koriste za unapređivanje kvaliteta i izgleda kože, kao i za eliminaciju crnih fleka od akni i bora. Hemijski agensi primenjeni tokom dermatološkog postupka omogućiće uklanjanje odumrlih slojeva vaše kože istovremeno eliminišući tamne fleke od bubuljica, što će sve skupa uticati na blistavi izgled vašeg lica. Hemijski pilinzi predstavljaju najbrži način uklanjanja crnih tačaka i tragova akni.

Ostali prirodni lekovi za uklanjanje fleka od bubuljica

Fleke od bubuljica mogu se uspešno eliminisati i u kućnim uslovima pripremom domaćih krema i prirodnih tretmanskih sredstava. Kalamansi voćke, beli luk, pasta za zube, vitamini C i E, kao i kokosovo i maslinovo ulje mogu se primeniti u pripremi tzv. kućnih sredstava uklanjanja tragova bubuljica i akni. U sledećim redovima iznećemo par domaćih oprobanih načina uklanjanja tamnih tragova bubuljica.

Primena kokosovog ulja za smanjenje fleka od bubuljica

Ukoliko ste u potrazi za prirodnim sredstvom koje može poslužiti kao prirodni hidratant, kokosovo ulje može biti idealan izbor za vas. Takođe, kokosovo ulje se uspešno može izboriti sa prisutnim flekama od bubuljica na licu, rukama, koži i telu uopšte. Savetuje se upotreba ekstradevičanskog kokosovog ulja. Da biste pomoću navedenog ulja uklonili fleke od bubuljica, potrebno je da preduzmete sledeće korake:

 • Razmažite veću količinu kokosovog ulja na dlanove;
 • Masirajte lice rastopljenim uljem;
 • Prilikom utrljavanja ulja, dodatnu pažnju usmerite na područja sa ožiljcima od akni;
 • Ostavite kokosvo ulje na licu tokom noći.

Ponavljajte tretman dok ne dođe do izbeljivanja tamnih mrlja .

Primena paste za zube na bubuljice

Standardne paste za zube sadrže mentu koja može iritirati kožu. Ipak, pasta može uticati kako na ublažavanje tamnih mrlja, tako i na elimisanje bubuljica. Korišćenje paste za zube za uklanjanje fleka od bubuljica se ne preporučuje zato što potencijalno može naškoditi koži lica.

maslinovo ulje za oziljke i fleke

Maslinovo ulje za posvetljivanje fleka od bubuljica i akni

Maslinovo ulje je bogato mineralima, vitaminima i zdravim masnim kiselinama koje obezbeđuju mekoću i zdrav izgled kože. Korisna svojstva ovog ulja najbolje se ispoljavaju primenog istog u pravljenju piling sredstava. Priprema pilinga za suzbijanje bubuljica zahteva sledeće sastojke: ekstradevičansko maslinovo ulje, toplu vodu, kreč, med i fini šećer u zrnu. Postupak je sledeći:

 • Očistite lice blagim sredstvom za čišćenje;
 • pokvasite ga toplom vodom;
 • pomešajte sve gore navedene sastojke u finu pastu;
 • masirajte lice pripremljenom pastom;
 • ponavljajte postupak jednom nedeljno ukoliko želite brzo da se rešite bubuljica.

Navedeni tretman je apsolutno neškodljiv i može se primenjivati tokom trudnoće, kada dolazi do intenzivne pojave bubuljica usled naglog skoka hormona.

Koje kreme predstavljaju idealan izbor za uklanjanje fleka od bubuljica?

Dostupne topikalne kreme predstavljaju idealno sredstvo za posvetljivanje tamnih tragova na licu nastalih nakon uklanjanja akni i bubuljica. Kreme za izbeljivanje su skuplje, ali i efikasnije u odnosu na prirodne lekove. Postavlja se pitanje kako odabrati kremu koja će u najkraćem mogućem roku eliminisati fleke bubuljica i akni ? Odgovor leži u sastojcima date kreme: kojik kiselina, vitamini C i E, retinoidi ili vitamin A i kortizoni predstavljaju snažne faktore koji uspešno utiču na brzo i efikasno uklanjanje ožiljaka. Druga kućna sredstva nege mogu biti „Belo“ kreme, jogurt, vitamin E i šećerna pasta.

Saznajte više>>>  Ožiljci od akni i bubuljica će nestati uz ove sastojke

Dodatni saveti za uklanjanje fleka od akni i  bubuljica

Da li se fleke od bubuljica ikada mogu povući same od sebe?

Za takav proces potrebno je dosta vremena, stoga je najbolje da uložite lični trud za uklanjanje istih. U toj misiji može vam pomoći par saveta:

 • Ne dirajte sami akne i bubuljice. Možete ih raskrvariti i time sprečiti zaceljivanje ožiljka.
 • Izbegavajte istiskivanje bubuljica, čak i ako vas svrbe. Istiskivanje može oštetiti kožu i uzrokovati nastajanje fleka i ožiljaka.
 • Pijte puno vode i tečnosti i konzumirajte veće količine voća da biste pomogli bržem oporavku kože.
 • Izbegavajte intenzivno čišćenje lica, posebno ako imate male bubuljice, da se ne bi u protivnom formirale fleke od bubuljica na licu.

[icegram campaigns=”8581″]