za strije

Kako ukloniti strije ? Najbolje eterično ulje za uklanjanje strija

Strije se mogu pojaviti usled naglih rastezanja kože (tokom trudnoće, puberteta, naglim gojenjem ili mršavljenjem). Čak 90% trudnica će dobiti strije u predelu abdomena, kukova i butina.

Faktor pojava strija može biti i nasledni, a pre svega se vezuje za elastičnost kože. Mnogi, ne samo trudnice, imaju problem sa strijama i žele da ih uklone.

Glavna stvar u uklanjanju strija je da sprečite da se one uopšte i pojave. Dakle, prevencija. Pročitajte članak do kraja i saznajte kako da se na najbolji mogući način izborite sa strijama.

Ricinusovo ulje za uklanjanje strija

Ricinusovo ulje, koje se inače koristi za rešavanje mnogih problema na koži kao što su bore, staračke pege, mladeži, tamne mrlje i bubuljice, može vam pomoći da se otarasite i strija.

kako ukloniti strije

Evo kako da se uz pomoć ricinusovog ulja rešite strija:

Nanesite ricinusovo ulje na područje kože zahvaćeno strijama i masirajte nežno kružnim pokretima između 5 i 10 minuta. Potom pokrijte taj deo kože pamučnim platnom, preko toga stavite termos ili flašu sa toplom vodom i držite najmanje pola sata. Primenjujte ovaj tretman svakog dana najmanje mesec dana kako biste videli razultate.

Bademovo ulje za strije

Kao i većina biljnih ulja, bademovo ulje hidrira kožu, čini je elastičnom i tako čini da koža tokom rastezanja ne puca. Pored toga što pomaže u prevenciji, bademovo ulje vam pomaže da uklonite već nastale strije.

Kako ukloniti strije bademovim uljem?

Jednostavno nanesite bademovo ulje na delove kože gde su se strije pojavile. Nežno masirajte kožu kružnim pokretima 5 minuta. Kako bi rezultati bili vidljiviji, najbolje je da ovaj tretman primenjujete nakon tuširanja kad je koža meka. Ovaj tretman možete raditi dva puta dnevno.

Kokosovo ulje za strije

Kao što već znamo, kokosovo ulje je dobro za kožu, kosu i celokupno zdravlje zbog svojih antibakterijskih, antigljivičnih, antiupalnih i antimikrobnih svojstava. Mnogo je razloga zbog kojih treba da koristite kokosovo ulje za strije. Pre svega, kokosovo ulje ima ogromna hidratantna svojstva i koža ga veoma brzo apsorbuje. Pored toga, sjajan je prirodni antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala i tako neguje oštećenu kožu. Kokosovo ulje za strije se može koristiti i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu, a da nema nikakvih neželjenih dejstava. Kokosovo ulje možete koristiti i kao prevenciju pojave strija, a takođe ga možete koristiti i ako već imate problem sa strijama.

Kako ukloniti strije kokosovim uljem?

Da biste uklonili već nastale strije, koristite ekstra devičansko kokosovo ulje. Jednostavno svake noći pre spavanja utrljajte ulje na problematičnu zonu kože i ostavite tako preko noći da koža dobro upije. Ujutru isperite toplom vodom i sapunom ako je to potrebno.

Lekovite zasićene masti koje kokosovo ulje sadrži povoljno će uticati na zidove ćelija u borbi protiv slobodnih radikala i vrlo brzo ćete videti rezultate.

Aloe vera gel za strije

Aloe vera je takođe veoma efikasna u lečenju mnogih problema sa kožom. Ona ima umirujuća svojstva kada je koža u pitanju. Aloe vera gel pomaže u uspešnom otklanjanju strija.

Kako ukloniti strije aloe vera gelom?

Postoji nekoliko načina na koje možete koristiti aloe vera gel za uklanjanje strija. Jedan od njih je da gel direktno nanesete na regiju kože zahvaćenu strijama, ostavite da deluje oko 15 minuta i potom ga isperete mlakom vodom. Još jedan od načina na koji možete koristiti aloe vera gel za strije jeste da ¼ šolje aloe vera gela sa nekim uljem koje je bogato vitaminima A i E (to mogu biti i kapsule koje ćete rastvoriti u ale vera gelu) i da to trljate na problematičnu zonu dok koža sasvim ne upije. Aloe vera gel za uklanjanje strija koristite svakodnevno kako bi rezultati bili vidljivi.

Aloe vera gel i kafa za strije

Pomešajte mlevenu kafu i toplu vodu tako da dobijete smesu nalik pasti. U to dodajte aloe vera gel i dobro promešajte. Ovako dobijenu smesu nanesite na deo kože zahvaćene strijama i masirajte nekoliko minuta. Nakon što ste to uradili, sačekajte 20 minuta da koža upije potrebne sastojke i potom operite toplom vodom i osušite peškirom. U ovo možete dodati i nekoliko kapi maslinovog ulja kako bi vam se koža dodatno hidrirala. Ovaj tretman primenjujte svakog dana najmanje mesec dana kako bi rezultati bili vidljivi.

Kantarionovo ulje za strije

Kao jedan od najboljih prirodnih tretmana za kožu, kantarionovo ulje ima primenu i u borbi protiv strija. Svima nam je poznata lekovitost kantarionovog ulja i to kako ono povoljno utiče na kožu tako što je hidrira i daje joj svežinu, sjaj, mekoću i elastičnost.

Kako ukloniti strije kantarionovim uljem?

Vrlo jednostavno. Nanesite kantarionovo ulje na problematičnu regiju i masirajte kružnim pokretima prstiju između 5 i 10 minuta. Ovaj tretman se preporučuje posle tušranja kad je koža meka i vlažna. Napomena: S obzirom na to da se čaj od kantariona nikako ne preporučuje trudnicama, ne bi trebalo ni da se koristi kantarionovo ulje za sprečavanje nastanka strija u trudnoći (umesto kantarionovog ulja možete koristiti bilo koje drugo od pomenutih).

Vazelin za strije

Još jedna od opcija koju možete koristiti u borbi protiv strija jeste vazelin. Primena je gotovo ista kao i kod ostalih ulja i gelova. Masirajte deo kože zahvaćen strijama desetak minuta i potom isperite ostatke. Ovo ponavljajte svakog dana kako biste bili zadovoljni rezultatima.

Maslinovo ulje za strije

Svi znamo koliko je maslinovo ulje dobro za našu kožu, kosu i celokupno zdravlje. Pored toga, maslinovo ulje je veoma delotvorno i kada je uklanjanje i prevencija pojave strija u pitanju. Nanesite ekstra devičansko maslinovo ulje na problematičnu zonu, masirajte 5 minuta i ostavite da deluje tako oko pola sata. Nakon toga isperite. Maslinovo ulje će hidrirati vašu kožu, učinić je glatkom, nahraniti potrebnim vitaminima i tako će umanjiti vidljivost strija u velikoj meri.

Limunov sok za strije

Kako da uklonite strije limunovim sokom?

Još jedan jednostavan način da se otarasite strija jeste limunov sok. Svi već dobro znamo koliko je limun sjajan za gotovo sve probleme na koži jer je jedan od najboljih antioksidanasa i kao takav uspešno uklanja razne ožiljke na koži, pa i one nastale od strija.

Iscedite sok od limuna i nanesite ga na strije tako što ćete nežno masirati kožu kružnim pokretima. Sačekajte najamnje 10 minuta da koža upije sok i potom ga isperite.