kamilica za kosu

Kamilica za kosu – čaj od kamilice upotreba za ispiranje i posvetljivanje kose

Kamilica je dobro poznata biljka na našim prostorima koja raste na našim livadama. Osim što ima veoma prijatan miris, kamilica ima i mnoga lekovita svojstva, a koristi se i u kozmetičkoj industriji, pa i za kosu. Pored toga što je dobra za kosu, kamilica je delotvorna i za:

 • Prirodno čišćenje organizma
 • Ubrzavanje procesa zarastanja rana
 • Prirodno izbeljivanje kože
 • Ublažavanje upala na koži
 • Borbu protiv akni
 • Štićenje kože od oštećenja
 • Borbu protiv podočnjaka
 • Hidrataciju kože
 • Ublažavanje bolova u mišićima
 • Menstrualne grčeve
 • Ublažavanje bolova kod raznih čireva
 • Jačanje imuniteta
 • Lečenje hemoroida
 • Prevenciju alergija i osipa
 • Bolji san

kamilica za ispiranje kose

Kamilica za kosu upotreba

Kamilica za kosu se koristi iz više razloga.Zbog svog lekovitog svojstva kamilica podstiče brži rast kose, hrani i jača folikulu dlake, čini Vašu kosu zdravijom, daje joj sjaj i sprečava pojavu peruti. Kamilica takođe ,zato je jedan od napopularnijih prirodnih preparata za posvetljivanje kose. Nanesite čaj od kamilice na svoju kosu prilikom svakog pranja i ne ispirajte ga. To će doprineti tome da Vaša kosa bude svilenkasta i glatka. Kamilica za kosu upotreba:

 • Bori se protiv peruti. Čaj od kamilice može da umiri nadraženu kožu glave i tako spreči ili smanji pojavu peruti. Jednostavno isperite svoju kosu čajem od kamilice nakon što operete kosu i tako sprečite pojavu peruti ili je uklonite sa kože glave.
 • Pospešuje rast kose. Čaj od kamilice između ostalog ima i antiseptička svojstva i uklanja mrtve ćelije na koži glave. Mrtve ćelije na koži glave mogu ometati dlaku u rastu, a pošto ih čaj od kamilice uklanja, samim tim ubrzava rast Vaše kose.
 • Sprečava oštećenje krajeva. Redovna upotreba čaja od kamilice za kosu sprečava pojavu oštećenih krajeva i cepanje dlake.
 • Hrani kosu. Ispiranjem kose čajem od kamilice hranite svoju kosu, dajete joj efekat prirodnog sjaja i tako činite da Vaša kosa ne izgleda beživotno i dosadno.
 • Čini kosu svetlijom i sjajnijom. Čaj od kamilice utiče na posvetljivanje kose, a da je pritom ne oštećuje.
 • Zadržava vlažnost kose. Čaj od kamilice za kosu možete koristiti kao sjajan prirodni regenerator koji će Vašu kosu učiniti mekšom i sjajnijom.

Kako pripremiti čaj od kamilice za kosu

caj od kamilice za kosu

Kamilica nam je svima veoma dostupna, pa zašto ne bismo iskoristili sva njena lekovita svojstva kada je u pitanju naša koža, kosa, pa i celokupno zdravlje našeg organizma? Evo kako pripremiti čaj od kamilice za kosu:

Prokuvajte 3 šolje vode i dodajte 6 kesica čaja od kamilice (na jednu šolju 2 kesice čaja od kamilice). Kada voda proključa, ostavite da se potpuno ohladi i čaj od kamilice za kosu je spreman za upotrebu. Kao što vidite, proces pripreme čaja od kamilice za kosu je vrlo jednostavan i zato trk u prodavnicu po čaj od kamilice kako biste svoju kosu učinili zdravijom, sjajnijom i lepšom.

Ispiranje kose kamilicom

Pitate se kako da koristite čaj od kamilice za ispiranje kose? Evo odgovora:

Jednostavno operite kosu kao što to inače radite. Nanesite regenerator ili masku (šta god da koristite), isperite je vodom, a potom je dodatno isperite hladnim čajem od kamilice koji ste prethodno napravili. Nakon ispiranja kose čajem od kamilice nije potrebno ispirati kosu čistom vodom. Ostavite kosu da se prirodno osuši i to je sve.

Maska od kamilice za kosu

Prokuvajte jednu šolju vode i u nju stavite 6 kesica čaja od kamilice. Ostavite da stoji tako dok se potpuno ne ohladi. Potom dodajte jogurt i sok od grejpfruta (količinu odredite prema dužini svoje kose) i to dobro promešajte dok se sve ne sjedini.

Kako da koristite masku od kamilice za kosu?

Operite kosu kao što je inače perete. Kada se osuši, nanesite masku na čitavu kosu (od korena do vrhova). Naročito je nanesite na delove kose koji su posebno suvi. Ostavite masku da deluje od 15 do 20 minuta, a potom je isperite mlakom vodom i sa malo šampona.

Prirodni balzam za kosu od kamilice

Da biste napravili prirodni balzam za kosu od kamilice, potrebno Vam je:

 • 1 kašika cvetova od kamilice
 • 1 kašika meda
 • ¼ šolje vode

Kako da napravite prirodni balzam za kosu od kamilice?

Prelijte cvetove kamilice sa ¼ šolje vode koja je prethodno proključala. Poklopite i ostavite da stoji 10 minuta. Potom procedite, u to dodajte 1 kašiku meda i mešajte sve dok se med potpuno ne rastopi.

Prirodni balzam za kosu od kamilice upotreba

Nakon što ste isprali šampon prilikom pranja kose, nanesite balzam od kamilice i temeljno ga umasirajte u kožu glave. Ostavite da deluje oko 10 minuta i potom ga isperite vodom.

Kako posvetliti kosu kamilicom

Postoje mnogi hemijski tretmani kojima možete posvetliti svoju boju kose, ali zašto biste se podvrgavali tim tretmanima i oštećivali svoju kosu kad je možete na potpuno prirodan način posvetliti kamilicom? Kamilica Vašoj kosi daje prirodnu svetlu nijansu. Ako je Vaša kosa smeđe boje, kamilica će je posvetliti za čak 2 do 3 nijanse. Za posvetljivanje kose kamilicom možete koristiti čaj od kamilice, sa čijom smo Vas pripremom već upoznali, a možete napraviti i masku od kamilice za posvetljivanje kose. A evo i kako:

Kamilica za posvetljivanje kose upotreba:

U jednu šolju proključale vode stavite 4 kesice čaja od kamilice i ostavite da odstoji od 15 do 20 minuta. Potom čaj od kamilice pomešajte sa dve kašike jogurta (za srednju dužinu kose; u skladu sa dužinom svoje kose, povećavajte ili smanjujte količinu jogurta). Nanesite masku na kosu i držite je sat do dva pre pranja kose. Nakon toga normalno operite kosu kao što to inače radite.Upotreba kamilice za posvetljivanje kose na ovaj način daje izuzetne rezultate.

Masku od kamilice za posvetljivate kose koristite dva puta nedeljno sve dok ne dobijete željenu nijansu. Maska od kamilice za posvetljivanje kose ne samo da će posvetliti Vašu kosu, već će je učini sjajnijom, lepšom, zdravijom i bujnijom.

Kao što ste videli, sjajna, zdrava, bujna i lepa kosa nikad nije bila dostižnija. Kamilica za kosu ima prednosti u odnosu  na druge preparate jer nam je svima veoma dostupna i jeftina, kao i svi drugi sastojci koji se koriste prilikom pravljenja maski od kamilice. Zašto biste ste se podvrgavali skupim hemijskim tretmanima koji neretko čak mogu i da izazovu kontraefekat, kad možete sami kod kuće na sasvim prirodan način uz pomoć prirodnih sastojaka posvetliti kosu i ispiranjem je dovesti u stanje u kakvom želite da ona bude?