Kokosovo ulje za mršavljenje – smanjite osećaj gladi i smršajte!

Probali ste razne dijete, međutim kilogrami se iznova i iznova vraćaju? Da li ste probali kokosovo ulje za mršavljenje? Ukoliko niste, u narednim redovima ćemo vam objasniti kako ovo moćno ulje koje je dobro i za negu kose i lica možete koristiti za borbu protiv suvišnih kilograma.

Mnoga istraživanja, pokazala su kako se ovim čudotvornim uljem, najviše masnoće gubi u predelu stomaka i da kokosovo ulje ima snažan uticaj na metabolizam.

Kokosovo ulje za mršavljenje sadrži u sebi dosta masnih kiselina, ali ne plašite se, u pitanju su masne kiseline srednjeg lanca koje dobro utiču na mršavljenje. Mnoge namirnice sadrže masne kiseline drugog lanca koje su “krive” za nagomilavanje sala, pogotovu u predelu stomaka. Masne kiseline srednjeg lanca se ne lepe i apsolutno drugačije utiču na metabolizam i sam proces mršavljenja.

Dijeta sa kokosovim uljem

Kokosovo ulje za mršavljenje se jako lako koristi i ne obavezuje vas da menjate ishranu i da puno vežbate kao što je slučaj sa drugim dijetama. Dijeta sa kokosovim uljem se praktikuje tako što svako jutro uz kafu pojedete kašičicu ovog ulja koje je u gušćem stanju nego na primer maslinovo ili druga tečna ulja.

mrsavljenje

Za kokosovo ulje je dokazano da dosta smanjuje osećaj gladi. Prema mnogim istraživanjima, oni koji su konzumirali ovo ulje, unosili su čak 250 kalorija manje dnevno. Za to su zaslužne masne kiseline koje se bolje razgrađuju i koje vas duže drže sitim.

Trigliceridi srednjeg lanca koji se nalaze u kokosovom ulju odlični su za mršavljenje, oni čak uspešno sagorevaju kalorije dok ležite i ne radite apsolutno ništa. Ono što je možda problematično kod ovog ulja je njegov ukus koji se ne svrstava baš u najprijatnije. Oni koji su ovo ulje jeli tvrde da se nakon prva tri puta obično naviknete. Malo je onih koji su odustali od konzumiranja ovog čudesnog ulja zbog njegovog ukusa.

Kokosovo ulje za mršavljenje je idealna varijanta za one koji žele vitku liniju bez imalo muke. Kokosovo ulje radi za vas i sagoreva vam suvišne kalorije a da se vi ni malo ne pomučite. Na prvi pogled zvuči nerealno ali dokaz su mnogi koji su pomoću ovog ulja smršali. Ovo ulje je dragoceno jer pored toga što mršavite, istovremeno utičete i na smanjenje lošeg holesterola koji može da izazove velike probleme i zakrčenje krvnih sudova. Preventivno uzimanje kokosovog ulja, čak i kada nemate problema sa kilogramima, dobro utiče na opšte stanje vašeg organizma, na zdravlje i vitalnost. Nije stvar samo u dobrom izgledu na plaži, poznato je da višak kilograma može da izazove razna oboljenja a konzumacijom ovog ulja samo smanjujete rizik od nastanka istih.

Ipak, nemojte zaboraviti da je kokosovo ulje neka vrsta masnoće i da i ono ima kalorija. Dijeta, odnosno proces mršavljenja neće imati efekta ukoliko jedete jako kaloričnu hranu. Nije na odmet da malo pripazite šta jedete i u kojoj količini. Najvažnije je da se opustite i da ne očekujete promenu preko noći. Nek vam kokosovo ulje za mršavljenje postane navika, kao jutarnja kafa. Nemojte imati velika očekivanja i videćete, nakon nekog perioda i sami ćete primetiti pozitivnu promenu, pogotovu u predelu oko stomaka.

Ako vam je mršavljenje krajnji cilj, ne morate samo konzumirati kokosovo ulje, uvrstite u svoju ishranu i kokosov plod kao i kokosovo mleko. Kokos je inače jako zdrav a istovremeno ćete i ovako uticati na gubitak masnoća. Kokosovo ulje možete koristiti i za kuvanje umesto standardnog ulja koje sada koristite. Iako se preporučuje da se uzima u originalnom svežem obliku, neće škoditi da ga ponekad i na ovaj način konzumirate.

Ukoliko ne znate koje je kokosovo ulje za mršavljenje najbolje, raspitajte se u najbližoj prodavnici zdrave hrane. Naša preporuka je hladno ceđeno, za ovo ulje možete biti sigurni da je apsolutno čisto i da nema nikakvih hemijskih dodataka. Takođe, ukoliko malo istražite, videćete da kokosovo ulje možete i sami da napravite u svom domu, što vam je možda najsigurnija varijanta.

mrsavljenje kokosovo ulje dijeta

Kako se koristi kokosovo ulje?

Pored toga što je odlično sredstvo za mršavljenje, kokosovo ulje odlično utiče dobro na kondiciju zbog čega ga jedu sportisti i sprečava pojavu dijabetesa. Ovo ulje se koristi na više načina ali najčešće se koristi za spoljašnju i unutrašnju upotrebu.

Kod unutrašnje upotrebe, kokosovo ulje se jede i tada se obično koristi kao dodatak ishrani (bilo da želite da smršate ili samo da spremate na ovom ulju jer je zdravo). Ovo ulje možete mešati sa čim god poželite, čak ga i u testo možete dodavati pa čak i u čorbe.

Što se tiče spoljašnje upotrebe, ono se odnosi na negu lica, kose i celog tela. Ovo ulje je odlično za negu upaljene kože i one koja gubi na elastičnosti i na kojoj se pojavljuju prve bore. Kokosovo ulje treba naneti u tankom sloju i čekati da koža upije. Kada je reč o nezi kose, dovoljno je da ulje namažete na kosu pola sata pre pranja. Što se tiče nege kose ovim uljem, slobodno se igrajte i kombinujte ovo ulje sa drugim uljima koji se inače koriste u maskama. Kosu nakon tretmana prvo isperite toplom vodom kako biste skinuli višak masnoće, a onda je standardno operite. Videćete, na kraju ćete ovo ulje koristiti za sve, koža će vam biti svilenkastija, kosa sjajnija a vi mršaviji.

Kad kupite ulje, gledajte da ga držite u frižideru da ne bi na toplom poprimilo tj dobilo čudan miris. Ukoliko ga držite u frižideru, mirisaće na ono od čega je i napravljeno, na kokos. Nemojte se začuditi ako se u frižideru stegne, tako i treba a i u čvrstom stanju će vam biti lakše da ga konzumirate.

Kokosovo ulje za mršavljenje vam je sigurna i zdrava varijanta za gubljenje kilograma. Nemojte se razočarati ukoliko ne izgubite onoliko koliko ste želeli, jer budite sigurni da ste konzumacijom samo učinili uslugu i vašem zdravlju i celokupnom organizmu.

Cena ovog ulja baš i nije pristupačna ali s obzirom na to da je u čvrstom stanju i da je jako masno (jako malo ulja vam treba i za kuvanje i za negu tela i lica) dugo će vam trajati. U proseku, jedna teglica košta oko 600 do 700 dinara. Bitna napomena: uzimajte samo hladno ceđeno, nerafinisano ulje.