Krio masaža

Krio masažom se poboljšava cirkulacija, pospešuje izbacivanje tečnosti, ubrzava metabolizam potkožnog tkiva, pa se tako toksini, masnoće i otoci eliminišu prirodnim procesom izlučivanja tečnosti…

Ako ste zimogrožljivi nemojte da primenjujete krio masažu, odnosno hladnu masažu, ali u slučaju da vam prija hladnoća, poboljšaće vam cirkulaciju, pospešiti diurezu (količinu izbačenog urina na dan) i ubrzati metabolizam potkožnog tkiva. U konačnom će se toksini, masnoće i otoci eliminisati prirodnim procesom izlučivanja tečnosti.

Hladna – krio masaža je dušu dala i za pacijente čija koža ne podnosi toplotu, ili imaju problema sa izraženom kapilarnom mrežom krvnih sudova na površini kože, jer se koriste preparati koji rashlađuju, a ponekad stvaraju čak i neprijatan osećaj hladnoće! To je upravo njena prednost u odnosu na neke druge masaže!
Zahvaljujući delovanju lipozoma (mikro transporteri koji brzo prodiru kroz kožu) aktivne materije iz eteričnih ulja i lekovitog bilja (bršljan, kleka, breza, kopriva, rastavić) dospevaju do svih delova potkožnog tkiva. Sledi razgradnja masnih naslaga i izbacivanje nuzprodukata i toksina preko telesnih tečnosti.

Efekti hladne masaže su bolji ako se uporedo rade vežbe, prime-juju anticelulit i tretmani za skidanje viška kilograma i drže dijete.To je najbolji način da se koža zategne i poboljša njen kvalitet.
Prvog dana hladne masaže obavezno se radi jednočasovna ručna limfna drenaža celog tela da se podstakne cirkulacija, protok limfe i izbacivanje viška tečnosti, a da bi efekti bili bolji, preporučuje se i čaj od a nevena.
Na sledećoj seansi masaže, koja inače traje 10 dana, radi se piling da se skinu izumrle epidermalne ćelije i da omogući resorpcija aktivnih materija iz preparata. Piling se, posle toga, uradi još 2 x, svakog 4. dana.

Hladna masaža u pravom smislu reči počinje kada maser u tankom sloju nanese poseban krio gel koji duboko hladi i ostavi ga da deluje 10-15 minuta. Onima koji mogu da izdrže jače rashladivanje, nanosi se i krio boster tonik na stomak i noge. To izaziva toliki osećaj hladnoće da se svaki mišić kontrahuje i podrhtava. Tako se podstiče rad duboke muskulature, krvnih i limfnih sudova.

Posle 15 minuta mokrim frotirom brišu se ostaci gela sa kože i počinje aroma i fitoterapija. Na stomak se nanosi i kružnim pokretima lagano umasira anticelulit lipozomski gel, telo potom omota folijom i ušuška frotirima. Sledi prijatno zagrevanje tela i znojenje od 45 minuta, a posle se preporučuju 3-4 čaše vode, ili čaja od djumbira.

S obzirom da gel utrljan u kožu deluje još 48 sati zahvaljujući lipozomima, u potkožno tkivo unosi se biljni ekstrakt bršljana, koprive, breze, ružmarina, kleke i rastavića i pospešuje proces uklanjanja masnoća, toksina i viška tečnosti.Posle sledi tuširanje i utrljavanje hidrantnog mleka.

Krio masaža se NE preporučuje kod:

srčanih i bubrežnih oboljenja
trudnoće
visokog krvnog pritiska
upale vena
tromboze
posle operacija
za vreme menstruacije
povišene telesne temperature