Farba za kosu

Kvalitetna farba za lepu i negovanu kosu

Svaka žena želi da ima bujnu i raskošnu kosu, zbog čega žene ne štede novac za tretmane oporavka kose, šampone koji obećavaju bujnost, razne vrste maski, regeneratora, pakovanja i losiona koji kosi daju sjaj i održavaju njen kvalitet. Ipak, treba imati na umu da uvek treba rešavati uzrok, a ne posledicu, ili drugačije rečeno – bolje sprečiti nego lečiti.

Zašto biste ulagale u skupe tretmane za oporavak kose i ostale proizvode poput šampona i raznih proizvoda kada možete preduprediti oštećenje kose? Odabir farbe za kosu direktno utiče na kvalitet kose, a od kvaliteta farbe zavisi da li će taj uticaj biti dobar ili loš. Ako odaberete kvalitetnu farbu, nećete doći u situaciju da lečite kosu, jer farbe koje imaju dobre sastojke ne oštećuju vašu kosu, već je, suprotno tome, neguju i hrane.

Kako nekvalitetne farbe deluju na kožu glave i kosu?

Osnovna razlika između profesionalnih, kvalitetnih farbi i drogerijskih, jeftinih farbi je u kvalitetu sastojaka. Komercijalne farbe su napravljene od jeftinijih sastojaka koje imaju za cilj samo da oboje vlasi, ali ni kvalitet te boje nije na visokom nivou. Brzo se ispiraju, ne odlikuje ih postojanost, ali ni to nije najveći problem. Najveći problem je zapravo u dejstvu na kožu glave i samu vlas. Sastojci od kojih su napravljene jeftine farbe za kosu mogu nepovoljno uticati na kožu glave i kosu, naročito kod osetljivijih tipova kože i slabe, tanke kose sklone lomljenju. U tim slučajevima, jeftina farba može izazvati čak i zdravstvene probleme poput iritacije i alergijskih reakcija.

Uz sve to, nekvalitetna farba može trajno oštetiti vašu kosu, tako da će vam trebati dosta vremena i novca da je oporavite. Dakle, njihova pristupačna cena vas na duže staze može mnogo više koštati, ali nije stvar ni samo u ceni. Zašto biste se izlagali riziku od alergijskih reakcija i oštećenju kose kada imate rešenje za farbanje koje ne samo da vas neće izložiti takvim neprijatnim situacijama, već će vam pružiti upravo suprotno?

Birajte farbe koje sadrže negujuće komponente

Kvalitetne farbe su napravljene pažljivo od odabranih sastojaka od kojih svaki ima svoju funkciju u nezi i pružanju izvrsne boje koja je dugotrajna. Prilikom pravljenja kvalitetne farbe, vodi se računa o tome da sastojci ni na koji način ne štete koži glave, i da dlaku pored toga što je boje takođe i neguju. Zato se u sastavu profesionalnih farbi nalaze razna hranljiva ulja poput ulja jojobe, ulja makadamije i tome slično, koji savršeno deluju na kosu pružajući joj hranljive materije i obnavljajući njen kvalitet.

Pored izvrsnih negujućih formula koje odlikuju profesionalne farbe, njihov kvalitet se bazira na još nekim svojstvima. Jedan od glavnih je kvalitet boje koju pruža kosi. Profesionalne farbe imaju široku paletu boja u ponudi, kako bi svako mogao da pronađe boju za svoju kosu. Ove farbe predstavljaju pravi izbor zato što boja dugo ostaje postojana i sjajna, kao da ste se juče ofarbali. Ne ispira se, ne bledi brzo i kosi pruža savršenu pokrivenost. Ovo je naročito važno za dame koje žele da pokriju sede, jer kvalitetna farba u potpunosti pokriva sede i pruža kosi ujednačenu, sjajnu boju, za koju god nijansku da se odlučite.