Lečenje dece homeopatijom

Nos koji curi, kašalj i visoka temperatura dovoljani su razlozi da mališana odvedete kod pedijatra i on će, po ko zna koji put, da mu prepiše antibiotike! Ima li drugačijeg rešenja? Ima,uz pomoć homeopatije koja pomaže da se dete u najvećem broju slučajeva samo izbori sa bolešću i da pritom ojača imuni sistem!

Slinav nos i bolno grlo su za dete predškolskog uzrasta, a posebno ono koje ide u vrtić, sasvim normalna pojava. Najčešće je reč o virusnim infekcijama za koje je potrebna mala pomoć lekara i dobra nega, da se organizam sam izbori sa bolešću. Na žalost, pedijatri i roditelji su često nestrpljivi i odmah kreću sa agresivnim lečenjem, a homeopati smatraju da sa 90 odsto takvih problema organizam može sam da se izbori.

Holistički pristup homeopatije podrazumeva da se pacijent sagleda u celosti. Ako je dete asmatično mora da se utvrdi da li ono ima fizički problem (opstukciju, vizinge, alergiju), ali i kako reaguje na razne
podražaje iz okruženja na grdnju, vrtić, probleme roditelja na poslu i kod kuće.Jer, samo sveobuhvatan pristup pacijentu daje rezultate.Ne može izolovano da se posmatra bubreg, žuč ili pluća, kad oni u organizmu funkcionišu zajedno.

Lečenje dece homeopatijom ne znači da se ne koriste pedijatrijska znanja naprotiv,znanja iz klasične medicine se dopunjuju homeopatijom.
Ako dete ima streptokoknu infekciju, naravno, da će dobiti antibiotik.Klasična medicina pomaže da se sazna koliko je stanje teško i zbog toga se redovno traže laboratorijske analize i mišljenje drugih specijalista. Ali homeopatija može mnogo da pomogne u lečenju akutnih bolesti i hroničnih problema, kao što su uporni ekcemi, astme i poremećaji imuninteta.

Kad je reč o imunitetu dece, kritična godina za decu je druga! Tada potroše rezerve antitela koje su dobili od majke i formiraju sopstveni odbrambeni sistem. U tom uzrastu deca se češće razboljevaju, ali nije dobro da se tada prepisuju antibiotici i drugi agresivni lekovi.

A, homeopatski lekovi su prirodni, netoksični i bezbedni. U njima su razređenja toliko velika da se aktivna supstanca pojavljuje na nivou energije prenete na molekule.
Uz pomoć homeopatije mogu da se otkriju uzroci bolesti koji bi za klasičnog lekara možda ostali neprimećeni. Na primer, ako se dete razboli zbog grdnje, prinove ili neke druge nove situacije u porodici, jer je to način na koji ono reaguje na stres.

KOMBINOVANO LEČENJE DECE HOMEOPATIJOM I KLASIČNIM LEKOVIMA

Homeopatski i klasični lekovi mogu detetu da se daju istovremeno. Medutim, ako dete dobija antibiotik, nema svrhe da mu se prepiše homeopatski lek. Kada se koriste paralelno, potreba za klasičnim lekovima se vremenom smanjuje ili prekida. Naročito ako je reč o hroničnim bolestima. Samo u slučaju ekcema i psorijaze nije dozvoljeno da se lokalno mažu kortikosteroidi, jer deluju suprotno od homeopatskog leka.

DOZIRANJE HOMEOPATSKIH LEKOVA

Jedna kuglica homeopatskog leka podjednaka je doza kao i jedna flašica. Tako dete neće da se otruje i ako, slučajno, popije preterane količine. Bitno je samo koliko često se lek uzima, jer učestalo uzimanje, bez obzira na količinu, može da dovede do “predoziranosti”.