caj od kukuruzne svile

Čaj od kukuruzne svile za bubrege, mršavljenje, celulit, iskustva

Kukuruzna svila polako ali sigurno postaje glavni prirodni lek u borbi protiv celulita i problema sa bubrezima i mokraćnim kanalima.

Kukuruzna svila je bogata eteričnim uljima, smolom, hlorom, fosfornom kiselinom, kalijumom i manganom.

Postoje podaci o tome da se čaj od kukuruzne svile pripremao u medicinske svrhe i u 16.veku. Od davnina se koristi prvenstveno u lečenju nemogućnosti mokrenja kao vrsni diuretik. Kukuruzna svila je odličan antioksidans i puna je jako bitnih polifenola. Imajući u vidu da je bogata i vitaminom K, kukuruzna svila pomaže pri problemima sa zgrušavanjem krvi.

kukuruzna svila caj mrsavljenje

Kukuruzna svila čaj priprema

Ako želite da se rešite celulita na butinama, čaj od kukuruzne svile je prava stvar za Vas. Da biste pripremili čaj od kukuruzne svile, potrebno je da nekoliko grama svile stavite u lonac za čaj. Potom pristupite kuvanju ovog čaja otprilike oko 10 minuta.Recept za pripremu nije strogo propisan u čaj možete dodati raznorasne sastojke kao što su med, mleko, slatka pavlaka – ovi sastojci će doprineti aromatičnosti čaja koji bi bio bezukusan kada bi se sastojao samo o kukuruzne svile. Ovaj čaj se pije jednom do dva puta dnevno kada se koristi u medicinske svrhe.

Ukoliko patite od upale bešike, bubrega i mokraćnih puteva, dovoljna Vam je jedna čajna kašičica osušene svile od kukuruza ( oko 2 grama ). Kašičica se izmeša sa 250 decilitara ključale vode, i servira se nakod što odstoji 5 do 10 minuta.

Ovaj čaj se u svrhu lečenja mokraćnih problema konzumira 3 puta dnevno.

Kukuruzna svila caj je odličan i za letnje koktele! Konzumira se hladan nakon što se ostavi da odstoji u tegli ceo dan na suncu. Nakon što čaj u vodi odstoji, procedi se i servira. Dodatkom limete ili nane dobija se karakterističan, slatko – gorki ukus.

Kukuruzna svila za mršavljenje

Čaj od kukuruzne svile posredno deluje kao sredstvo za gubitak kilograma:

  1. preko svog diuretskog dejstva.
  2. kao dodatak dijetama: u mnogim dijetama ( mediteranska, dijeta sa vodom, UN dijeta ) savetuje se konzumiranje biljnih čajeva. Čaj od kukuruzne svile je idealna zamena za sve sokove bogate šećerom. Verovali ili ne, čaj od kukuruzne svile ima 0 kalorija!

Međutim, caj od kukuruzne svile može dati neželjene efekte kod osoba koje žele brzo da se reše suvišnih kilograma i konzumiraju isključivo ovaj čaj.

Kao i svaku drugu namirnicu tokom dijete, tako i ovaj čaj treba konzumirati umereno. Upravo zbog svog diuretskog dejstva, usled učestalog konzumiranja ovog čaja, može do značajnog gubitka značajnih elektrolita mokraćom. Takođe, istim efektom, kukuruzna svila  može da smanji nivo šećera u krvi i dovede do stanja koje se naziva hipoglikemija.

Čaj od kukuruzne svile treba umereno pita, ne više od 3 puta dnevno.

Čaj od kukuruzne svile za bubrege

Kamen u bubregu, mokraćnim kanalima i mokraćnoj bešici predstavljaju najčešće bolesti mokraćnih puteva u Srbiji. Oko 14 % stanovništva ima razvijen ili kamen u razvoju. Muškarci su skloniji razvijanju kamena u bubrega.

Kao dobra prevencija za razvoj kamena u bubregu, navode se:

  1. konzumiranje 2 do 3 litara tečnosti dnevno
  2. dijeta zasnovana na raznovrsnim namirnicama i hranom bogatom vlaknima
  3. izbegavanje koštunjavog voća – lešnika, badema, oraha, pistaćija – ove namirnice su bogate oksalatima koji predstavljaju osnov za nastanak kamena u bubregu i mokraćnim putevima

Čaj od kukuruzne svile je idealna tečnost koju treba konzumirati u ovom slučaju! Tanini i saponini koji se nalaze u kukuruznoj svili su odgovorni za odličnu diuretsku aktivnost. Upotrebom ovog čaja, bubrezi bivaju stimulisani da proizvode više mokraće, koja sa sobom vuče i sitne kamenčiće iz bubrega i mokrćnih puteva.

Druga bitna uloga čaja od kukuruzne svile jeste borba protiv urinarnih infekcija. Iako je standardna terapija osnov borbe protiv svake infekcije, čaj od kukuruzne svile će ublažiti peckanje pri mokrenju i bol pri sedenju. Takođe, čaj od kukuruzne svile dobro deluje na lošu bakteriološku floru tako što stimuliše mokrenje kojim se izbacuju kako delovi kamenčića, tako i bakterijski otpad.

Čaj od kukuruzne svile protiv noćnog mokrenja

Princip dejstva je jako jednostavan: nekoliko sati prespavanja, popijete čaj od kukuruzne svile – ubrzo će mokraćni sistem reagovati i pre spavanja ćete izmokriti sav urin koji je ostao bešici, tako ćete sprečiti izuzetno neugodnu pojavu kao što je noćno mokrenje. Za bolji efekat, kukuruzna svila se može mešati sa drugim blagotvornim biljkama kao štosu bokvica i hajdučka trava.

Čaj od kukuruzne svile za celulit

Još jedna u nizu blagotvornih funkcija čaja od kukuruzne svile jeste borba protiv celulita.

Celulit se javlja kod žena u vidu nagomilavanja masnoće i štetnih materija ispod kože usled oslabljenja cirkulacije potkožnog tkiva.

Celulit je javlja kod skoro 80 % žena, a pored kozmetičkih tretmana, treninga i zatezanja, prirodna medicina je i ovde našla svoju primenu.

Kukuruzna svila je jedan od suplemanta iz prirode koji ublažava estetski izgled kože i rešava se masnih naslaga i štetnih materiaj ispod kože.

Princip dejstva čaja od kukuruzne svile u borbi protiv celulita se zasniva na značajnom detoksirajućem efektu: sastojci kukuruzne svile su sposobni da prodru do masnih naslaga i da ih svojih dejstvom “razbiju” i naknadno uklone iz organizma.

Ženama se, takođe, preporučuje ovaj čaj zbog učestalih infekcija, tako da kod žena ovaj čaj ima dvostruki efekat.

Čaj od kukuruzne svile – iskustva i pouka

Iako zvanična medicina ima skeptični pogled na prirodne lekove, moć čaja od kukuruzne svile niko ne osporava – jednostavno, ukoliko se konzumira umereno – nema neželjenog dejstva!

Bogat je vitaminima K i C, sadrži značajne rezerve kalijuma, tako da na organizam jedino može blagotvorno da deluje.

Čaj od kukuruzne svile je iroko primenljiv – korisnice ovog čaja uglavnom imaju pozitivne komentare – pomogao im je u borbi protiv celulita, a posebno ga uvažavaju jer ublažava bolove kod urinarnih infekcija koje mogu biti jako neugodne.

Zbog svojih sastojaka, čaj od kukuruzne svile dobro utiče i na kognitivne funkcije mozga: poboljšava pamćenje, dobar je prirodni lek u borbi protiv demencije i smanjuje anksioznost i stres kod ljudi koji su konstantno izloženi izvorima stresa.

Konzumiranjem 3 puta na dan ovog lekovitog čaja, preveniraćete nastanak kamena u bubregu i mokraćnim putevima i ublažiti tegobe umirujućim dejstvom kukuruzne svile na sluzokožu mokraćnih puteva.