maslinovo ulje i limun za kamen u bubregu

Maslinovo ulje i limun kao lek za jetru, bubrege, žuč, jačanje imuniteta…

Maslinovo ulje i limun su odličan prirodni lek za jetru, kamen u bubrezima i žuči kao i za jačanje imuniteta.U nastavku saznajte koja još lekovita svojstva ima ova mešavina, kako je napraviti i koristiti…

Maslinovo ulje i limun

Maslinovo ulje, pored toga što se koristi u svakodnevnoj ishrani, ujedno je i prirodni lek. Ono sadrži mono-nezasićene masne kiseline (do 75% oleina, do 12% linoleina), vitamine A i E, palmitin, stearin, miristicin, skvalon i ksantofil. Sve ove materije potrebne su organizmu za fiziološku ravnotežu i za jačanje imuniteta. Maslinovo ulje se na području Mediterana od davnina smatra svetim. U grčkoj mitologiji se pominje boginja Atena kao donosilac ove svete biljke (masline) među ljude. Maslina je dugovečno zimzeleno drvo koje može da dostigne visinu i do 12 metara. Plod je jajolika koštunica koja je zelene boje, a sazrevanjem postaje skoro crna. Prednosti ovog prirodnog leka su dobro poznate i do danas, a njegova primena je veoma široka.

limun i maslinovo ulje za jetru

Maslinovo ulje se prirodnim putem dobija od ploda masline, koji je bogat nezasićenim masnim kiselinama i dobrim holesterolom, kao i brojnim vitaminima koji pomažu boljoj funkciji mozga, poboljšanju imunog sistema i kardiovaskularnom zdravlju. Takođe je veoma korisno za detoksikaciju Vašeg tela kada se kombinuje sa limunom.Mešavina limun i maslinovo ulje ima mnoga lekovita svojstva. Maslinovo ulje kao prirodni lek može Vam pomoći kod mnogih zdravstvenih tegoba ‒ kod problema sa jetrom, bubrezima, žuči i za jačanje imunog sistema organizma generalno. Ako imate problem s nekim od ovih organa, probajte ove recepte, koje između ostalog možete koristiti i preventivno.

Kada je limunov sok u pitanju, postoje studije koje potvrđuju da čak smanjuje rizik od nastanka kancera i srčanog udara. Limun jednostavno alkalizuje telo. On je izizetno dobar za ubijanje kancerogenih ćelija u organizmu, a istovremeno ne utiče loše na zdrave ćelije.Limun je prirodni antiseptik i antioksidans, reguliše probavu, jača imuni sistem i reguliše krvni pritisak.U nastavku saznajte za šta je sve dobra kombinacija maslinovo ulje i limunov sok….

maslinovo ulje i limunov sok za jetru

  1. Maslinovo ulje i limun kao prirodni lek za jetru

Kao što je dobro poznato, jetra ima veoma važnu ulogu u organizmu. Ona organizam čisti ne samo od toksina nego i od metaboličkih otpada, pa je tako zdravlje Vašeg tela direktno povezano sa funkcijom i radom jetre. Studije iz 2010. su pokazale da ekstra devičansko maslinovo ulje kao prirodni lek čini moćan antioksidans i sprečava oštećenje jetre.

Maslinovo ulje u kombinaciji s limunom Vam može pomoći da izlečite bolesnu jetru ili da je održite zdravom, pa zašto ih ne biste koristili u cilju svog boljeg zdravlja?

Ono što vam je potrebno da biste na prirodan način doprineli boljem zdravlju svoje jetre i celokupnog organizma je:

  • Sok od pola limuna
  • 1-2 kašike maslinovog ulja

Kako da koristite ovaj prirodni lek za jetru?

Pomešajte ove sastojke u maloj čaši i pijte ovo svakog dana ujutru na prazan stomak. Rezultate ćete primetiti već posle mesec dana i to u vidu poboljšanja celokupnog zdravstvenog stanja, ne samo jetre.

  1. Maslinovo ulje i limun za bubrege

Mnogi imaju problema s kamenom i peskom u bubregu, a znamo da taj zdravstveni problem nije nimalo naivan. Ove zdravstvene tegobe su prema statistici prisutnije kod muške nego kod ženske populacije. Postoji mnogo prirodnih lekova koji mogu pomoći kod ovih zdravstvenih tegoba, a maslinovo ulje i limun su jedan od najefikasnijih. Maslinovo ulje i limun u kombinaciji se koriste za bolesti bubrega preko 300 godina. Maslinovo ulje otvara mokraćne kanale i tako pomaže izbacivanju kamenca, a limun zahvaljujući limunskoj kiselini ima sposobnost da topi kamenac.

Da biste rešili ovaj problem, nabavite:

  • Limun
  • Maslinovo ulje

Kako da koristite ovaj prirodni lek za bubrege?

Sve što treba da uradite jeste da pomešate 0.25 ml limunovog soka sa isto tolikom količinom maslinovog ulja i to popijete. Nakon toga treba da unesete veću količinu vode u organizam. Ovaj proces treba da ponavljate svakog dana 2-3 puta i tako nekoliko dana prema potrebi dok se kamen ne izbaci.

Napomena: Ovaj prirodni lek možete koristiti samo kod peska u bubregu ili kod manjih kamena (kamenca koji se može izbaciti prirodnim putem). Ova mešavina se ne preporučuje kod većih kamena koji se ne mogu izbaciti iz organizma prirodnim putem.

Saznajte više>>>  Prirodni lekovi za razbijanje i izbacivanje kamena iz bubrega

  1. Maslinovo ulje i limun kod kamena u žuči

Pored toga što se može naći u bubregu, kamen se može naći i u žuči. Kamen u žuči je prisutniji kod ženske nego kod  muške populacije. Ovome takođe ima leka uz pomoć prirodnog leka kakav je mešavina maslinovog ulja i limunovog soka. Sve što treba da uradite kako biste prevazišli ovaj zdravstveni problem jeste da svakog jutra pre jela popijete mešavinu jedne kašike maslinovog ulja i soka od jednog limuna. Na taj način ćete ovim prirodnim lekom očistiti i doprineti detoksikaciji svoje žučne kese i tako sprečiti nastanak kamena u žuči ili podstaći njegovo topljenje ukoliko ga već imate. Maslinovo ulje otvara kanale žučne kese i tako pomaže izbacivanju kamenca, a limun zahvaljujući svojoj kiselini doprinosi njegovom topljenju.

  1. Med, maslinovo ulje i limun za imunitet

Znamo da je jak imunitet osnova svakog zdravog organizma. Imunitet predstavlja odbranu od bolesti i spoljnih uticaja kojima je naš organizam svakodnevno izložen. Svoj imunitet možemo ojačati prirodnim lekovima kao što su med, maslinovo ulje i limun i tako se zaštititi od mnogih bolesti.

Med, pored toga što jača Vaš imuni sistem, pomaže i u prevenciji bolesti raka, uništava bakterije i viruse, povećava mentalnu i fizičku snagu, ublažava bolove, ubrzava oporavak posle bolesti i velikih napora, ublažava astmatične napade, umiruje bolove u grlu, smiruje nerve i ublažava dijareju.

Limun je bogat vitaminom C, koji je neophodan za jačanje imuniteta i sjajan je antioksidans.

Maslinovo ulje ima visok sadržaj vitamina E, koji je moćan antioksidans, a pored vitamina E sadrži i vitamine A, C, D i K. Takođe sadrži i omega-3 masne kiseline koje su veoma značajne u ove svrhe.

Da biste napravili ovaj prirodni lek za jačanje imuniteta, potrebno je da napravite sirup koji će sadržati jednake količine meda, maslinovog ulja i limunovog soka. Poželjno je da svakog dana pijete po jednu kašiku ujutru i uveče, a možete i češće ukoliko Vam je imunitet već narušen. Ovaj prirodni lek je prava energetska bomba koja će Vam bez sumnje ojačati imuni sistem.

Maslinovo ulje se pre svega preporučuje i koristi u svakodnevnoj ishrani zarad očuvanja zdravlja, a maslinovo ulje i limun u kombinaciji kao prirodni lek, pored toga što se koriste za lečenje brojnih oboljenja, predstavljaju jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma generalno. Prvenstveno su odlični za čišćenje jetre. Maslinovo ulje i limun se takođe koriste za lečenje grla, a imaju i izuzetno blagotvoran uticaj na poboljšanje kože, kose i noktiju.

[icegram campaigns=”9054″]