cimet dijeta

Topi kilograme: Cimet dijeta sa kiselom vodom, jogurtom i medom

Pored toga što se koristi za pripremu raznih poslastica, cimet je koristan i samostalno. Cimet štiti zdravlje srca i krvnih sudova, kontroliše nivo insulina u krvi, snižava nivo šećera u krvi, povoljno deluje na brojne degenerativne bolesti centralnog nervnog sistema, uspešan je u lečenju bakterijskih i gljivičnih infekcija, a u popularnoj kulturi, poznat je i po tome što je idealan za gubljenje suvišnih kilograma, bez ikakvih neželjenih efekata po organe i, a nema ni “jo-jo” efekat.

Dijeta sa cimetom za mršavljenje

Cimet ima opor ukus kada se uzima samostalno, odnosno, bez ikakvog suplementa. Zato se koristi kao dodatak materijama koje su zdrave, a u isto vreme su dijetalne i ne goje! Iskustva su pokazala da je cimet u dijetarne svrhe najbolje koristiti u kombinacijama sa medom, jogurtom i mineralnom vodom. Takođe, cimet je odličan sastojak sredstava za detoksikaciju organizma, čime takođe doprinosi topljenju masti sa krvnih sudova. Iako dijeta sa cimetom nema neželjene efekte, savetujemo Vam da budete obazrivi kako telo ne bi postalo otporno na dejstvo cimeta, tako da nakon 10 dana držanja dijete sa cimetom, napravite pauzu u kojoj nećete konzumirati cimet.

dijeta sa cimetom

Jogurt i cimet dijeta

Jogurt ima blagotvorne bakterije koje formiraju normalnu floru debelog creva koja sprečava nakupljanje masti u delovima tankog i debelog creva. Jogurt je bolje koristiti nego mleko jer ima povoljniji efekat na formiranje stolice.

Kada sprovodite jogurt dijetu, jogurtom zamenite standardne obroke.

Za doručak jedite obilnu porciju jogurta sa žitaricama i dodajte cimet kao začin. Od žitarica koristite ovas i ječam jer stimulišu probavu. Ručak napravite od piletine, zelene salate i paradajza, a za večeru naseckajte povrće u čašu sa jogurtom i začinite cimetom. Ovu dijetu sprovodite oko 10 dana, a onda napravite pauzu u kojoj ćete nastaviti sa konzumiranjem namirnica koje su bogate vlaknima a koje imaju nizak sadržaj masti.

Med i cimet za mršavljenje

Med i cimet u kombinaciji idu savršeno! Takođe, pozitivna stvar je što se ova dijeta može primenjivati i kod kuće, ali i na putovanju, usled strukture meda koja mu ne dozvoljava de pokvari. Kako bi sproveli dijetu sa medom i cimetom, potrebno Vam je oko 1 kilogram meda u koji ćete ubaciti svega 3-4 pune kašike cimeta ( po želji ).

Puna kašika meda sa cimetom se konzumira više puta dnevno, a najbolje je konzumirati u vremenu kada je između obroka prošlo više od 2 sata. Prvu kašiku meda sa cimetom pojedite ujutru, na prazan stomak, kako bi stimulisali rad creva. Nakon konzumiranja meda i cimeta nemojte jesti ništa sat vremena kako bi se svi minerali, proteini i vitamini absorbovali u želucu. Sledeću “dozu” meda i cimeta uzmite nakon ručka kako bi stimulisali rad želuca i creva. Treća doza je između ručka i večera a poslednja pred sam odlazak na spavanje.

Tokom trajanja dijete potrebno je da izbegavate namirnice koje utiču na apsorpbiju zdravih materija iz meda i cimeta – svinjsko meso, testeninu, brzu hranu, soseve i proizvode na bazi ulja izbegavajte maksimalno, a voće, povrće, pogotovo lisnato i crveno. Med sa cimetom konzumirajte dokle god imate višak kilograma – ovaj prirodni lek za mršavljenje nema nikakve neželjene efekte a doprinosi poboljšanju imunskog sistema.

Cimet i kisela voda dijeta

Mineralna voda je idealna zamena za običnu vodu tokom dijeta – obilje raznih minerala doprinosi zdravlju i mnogo uspešnije gasi žeđ. Mineralna voda sa cimetom doprinosi i gubitku kilograma, ali i poboljšanju zdravlja mišića i kostiju. Kisela voda direktno utiče na nivo lošeg holesterola u krvi, karbonatne čestice “razbijaju” nakupine holesterola i potpomažu lakšem izbacivanju iz organizma. Kada sprovodite dijetu sa cimetom i kiselom vodom, potrebno je da držite kiselu vodu u frižideru jer je hladna voda povoljnija za gubitak kilograma od tople jer je bolji “borac” protiv masnih čestica.

Cimet je pun antioksidantnih materija, zapravo, po količini antioksidanata nalazi se na vrhu zajedno sa belim lukom i origanom. 100 grama cimeta sadrži 1,2 grama masti, nema holesterola i triglicerida, dok sa druge strane, ima bogat je proteinima ( 4 grama ), vitaminima A i C, kalcijumom, magnezijumom, gvožđem, a ono što ga čini idealnim za dijetu jeste ogroman procenat dijetalnih vlakana, čak 53 grama vlakana se nalazi u meri od 100 grama. To označava da olakšava formiranje stolica i sprečava nakupljanje masnih kapljica po zidovima krvnih sudova

Cimet za detoksikaciju organizma

Brza i veoma dugotrajna detoksikacija organizma se vrši uz pomoć nekoliko namirnica koje u kombinaciji deluju idealno! Cimet, đumbir, limun i med su savršeni borci za zdravo srce, krvne sudove i moždane komore! Naseckajte svež koren đumbira u činiju i poprskajte ga sokom od polovine limuna srednje veličine. Na to dodajte 4 kašike meda i 1 kašičicu cimeta. Sve to dobro izmešajte, dok se smesa ne homogenizuje, a potom konzumirajte 2 puta dnevno – ujutru, na prazan stomak i uveče, nakon večere. Ova smesa pomaže gubljenju kilograma tako što “odlepljuje” mast sa krvnih sudova i pomaže njenom izbacivanju. Sa ovom smesom, dodatni izvori vitamina C Vam uopšte nisu potrebni jer sa 2 kašike smese dnevno, zadovoljavate u potpunosti dnevne potrebe za ovim, preko potrebnim vitaminom.

Cimet dijeta rezultati

Rezultati cimet dijete su veoma povoljni na gubitak kilograma, ali sa druge strane, povoljni su i po opšte zdravlje organizma. Jača kosti i imuni sistem, stimuliše rad krvnih sudova, jača jetru i pomaže radu bubrega. Mnogim ljudima je cimet oporan, ali ukoliko mu dodate malo limunovog soka u bilo kojoj kombinaciji, ublažićete neprijatan ukus.

Cimet dijeta iskustva

Iskustva osoba koje su se opredelile za cimet kao prirodni lek za gubljenje kilograma su jako povoljno. Uz rigorozan način ishrane, bez ubacivanja slatkiša, brza hrane i masti, cimet Vam može pomoći da izgubite i do 10 kilograma za mesec dana. Ne zaboravite da tokom trajanja dijete sa cimetom unosite veliku količinu vode u organizam ( preporučuje se hladna voda ) i čajeve, a da izbegavate unos kafa i voćnih sokova koji nisu 100 % prirodni.