Limunov sok – prirodni čarobnjak za zdravu kosu

Sok od limuna je bogat izvor vitamina C i limunske kiseline, a može se naći u mnogim kozmetičkim i zdravstvenim proizvodima, poput gelova za tuširanje, pilinga, šampona, regeneratora, hidrantnih krema, suplemenata u ishrani, i tako dalje. On igra važnu ulogu u održavanju zdravlja kose i kože glave.

Limunov sok je bogat izvor vitamina C i limunske kiseline, a može se naći u mnogim kozmetičkim i zdravstvenim proizvodima, poput gelova za tuširanje, pilinga, šampona, regeneratora, hidrantnih krema, suplemenata u ishrani, i tako dalje.

Ali, upotreba jakih hemikalija daje samo privremene rezultate, od kojih često imamo više štete nego koristi, dugoročno gledano. Prirodni agenti, poput soka od limuna, pomažu kod nekoliko različitih problema sa kosom, i naglašavaju lepotu kose.

Poreklom iz Azije, limun pripada porodici citrusa, i igra važnu ulogu u zdravlju, pogotovo u nezi kože i kose. Sveže ceđen limunov sok, kada se nanosi sam ili u kombinaciji sa drugim sastojcima, može biti dobar za…

Limunov sok za zvlačenje pramenova i posvetljivanje kose

Sveže ceđen sok od limuna, je prirodan saveznik za posvetljivanje kose, bez nuspojava. Sve što treba da uradite jeste da operete kosu, prosušite je peškirom i nanesete limunov sok na delove kose koje želite da posvetlite. Preporučuje se da koristite četku za kosu, i nanesite ga postepeno, od korena do vrhova. Izložite kosu suncu, dok se sok od limuna potpuno ne osuši. Zatim, isperite kosu toplom vodom.

Sok od limuna za sjaj kosi

Sok od limuna je prirodno kiseo, pa kosi daje sjaj i svetlucanje koje joj je neophodno. Kosu možete prosto isprati sa limunovim sokom, koji je razblažen sa šoljom vode. Takođe, možete napraviti rastvor koji sadrži sok od limuna i regenerator koji odgovara vašem tipu kose, u razmeri 50:50. Nanesite ga na kosu i ostavite da deluje minut-dva. Temeljno isperite i osušite peškirom, za sjaj i mekoću kose.

Limunov sok za brži rast kose

Dužina i jačina kose su dva aspekta o kojima brine većina žena. Limunov sok je dobar i za rast i jačinu kose. Dobra masaža kože glave sa mešavinom soka od limuna, kokosovog ili maslinovog ulja, daje kosi podsticaj za rast. Takođe, ovo je dobar lek za opadanje kose, a vitamin C koji se nalazi u limunu, u isto vreme jača vlasi.

Limunov sok protiv peruti

Perut je jedan od najčešćih problema sa kojim se sreće većina ljudi. Sok od limuna možete iskoristiti na nekoliko načina, kako biste se rešili peruti. Pomešajte kašiku sveže ceđenog limunovog soka sa 3 kašike vode, kašikom sirćeta i ¼ kašike soli. Nanesite na kožu glave i ostavite da deluje 15 minuta. Isperite toplom vodom, pa operite kosu redovnim šamponom. Redovnom upotrebom ovog rastvora, izlečićete perut kroz 3-4 meseca.

Sok od limuna za masnu kosu

Isperite kosu sokom od limuna nakon šamponiranja, kako biste se rešili masne kose i skalpa. Limunska kiselina koja se nalazi u soku od limuna uklanja višak ulja i izumrlih ćelija na koži glave. Mešavina limunovog soka i sirćeta, u jednakim količinama, ukloniće začepljenja u folikulima i isprati masnu kožu glave.

Sok od limuna protiv vaši u kosi

Pasta od limunovog soka i belog luka ili badema, je odlična opcija za izbacivanje vaški. Nanesite ovu mešavinu i operite kosu nakon sat vremena. Nakon ovog tretmana, dobro očešljajte kosu pa ćete ukloniti vaši. Sok od limuna možda neće ubiti odrasle vaške, ali će ih limunska kiselina oslabiti, pa se četkanjem mogu izbaciti iz kose.

Sok od limuna je važan sastojak u mnogim biljnim i domaćim receptima za lepotu kose. Ali, svaki melem je efektan ako se koristi u odgovarajućim količinama, što se odnosi i na limunov sok. Preterana upotreba soka od limuna može isušiti kožu glave i oslabiti koren kose. Zato je važno da odredite tačnu dozu i toga se pridržavate, kako biste imali što bolji rezultat.