Maska za lice od sode bikarbone: Čisti lice od akni, bubuljica, mitisera…

Može se teško poverovati da nešto,  što već imate u kuhinji, kao što je soda bikarbona, može biti jeftino sredstvo za hranjenje, zaštitu i lečenje kože lica. Najjednostavnija maska za lice od sode bikarbone može očistiti kožu, ubiti širok spektar potencijalno destruktivnih patogena i učiniti da se osećate mnogo bolje. Čineći vašu kožu glatkom, čistijom i svežijom, soda bikarbona može biti efikasna i ekonomična alternativa za mnogo skupih medicinskih i kozmetičkih proizvoda.

soda bikarbona maska za lice

Osnovna maska od sode bikarbone takođe može da pomogne da se rešte akni i očistite osip.

Prednosti maske za lice od sode bikarbone

 • Najveća prednost maske za lice sa sodom bikarbonom je što deluje protiv bubuljica, akni i drugih fleka, jer je prirodni antibiotik koji čak leči i gljivične infencije. Soda bikarbona takođe može polako izbrisati ožiljke od akni i ubrzati zarastanje oštećenja od akni.
 • Soda bikarbona je odlično rešenje za mitisere. Ona pomaže da se izvuče infekcija koja prouzrokuje mitisere i da se omekša koža oko njih kako bi ih lakše izvadili.
 • Maska za lice od sode bikarbone je odlična za vaše pore jer ima blago antiseptičko i protivupalno dejstvo koje mogu olakšati upalu, otvara pore i učini da vaša kože izgleda bolje. Takođe asistira pomoćnom sredstvu u apsorbciji ulja da spreči začepljenje pora.
 • Soda bikarbona olakšava bol od toniranja kože.

Kako napraviti masku za lice od sode bikarbone

Napraviti masku za lice od sode bikarbone je stvarno lako. Efikasnost sode bikarbone možete povećati dodajući niz drugih sastojaka. Evo nekih veoma efikasnih maski:

 1. Osnovna maska za lice sa sodom bikarbonom

Jednostavno pomešajte 1 kašiku hladne vode i  1½ kašiku sode bikarbone, nanesite na lice i ostavite da odstoji 5 do 10 minuta. Zatim isperite toplom vodom, obrišite lice čistim peškirom i nanesite kremu bez ulja.Soda bikarbona se može koristiti i kao piling samo izmešajte istu količinu sode (po jednu kašiku) i hladne vode i trljajte kožu lica oko 5 minuta.Ovaj piling će očistiti lice , uništiti bakterije i skinuti mrtve slojeve kože.

 1. Maska za lice od limuna i sode bikarbone

Izmešajte 1 kašiku sode bikarbone i 1 kašiku čistog soka od limuna. Operite svoje lice, obrišite ga, a zatim utrljajte smesu u svoju kožu. Ostavite masku na vašem licu 20 minuta, isperite, obrišite i nanesite hidrantnu kremu. Vitamin C u soku od limuna će posvetleti vašu kožu, a limunska kiselina će učiniti da vaše pore budu manje vidljive. Ukoliko želite, sok od limuna možete zameniti sokom od pomorandže ili grejpfruta za sličan efekat.

 1. Maska za lice od hidrogen peroksida i sode bikarbone

Izmešajte 1 kašiku sode bikarbone i 1 kašiku hidrogen peroksida. Operite svoje lice i nežno ga osušite. Nanesite pripremljenu smesu i ostavite da odstoji na koži 5 minuta. Isperite svoje lice, obrišite i nanesite neku hidratantnu kremu.

Masku za lice sa hidrogen peroksidom, trebalo bi da koristite samo ako imate akne, bubuljice ili mitisere, jer je vodonik peroksid moćan antiseptik. Maska je odlična za čišćenje lica ali ne treba preterivati sa upotrebom.Ako je vaša koža masna, ovu masku bi trebalo da koristite samo jednom nedeljno.

 1. Maska za lice od meda i sode bikarbone

Izmešajte 2 kašike sode bikarbone, 2 kašike meda i 1 kašiku soka od limuna ili pomorandže. Nanesite smesu na lice i sačekajte 15 minuta. Zatim isperite svoje lice, obrišite i nanesite hidrantnu kremu. Sok od limuna ili pomorandže može posvetleti vašu kožu. Med je prirodni antibiotik i ovlaživač koji stvarno može pomoći kod uklanjanja akni i suve kože.Maska i čisti i hidrira lice.

 1. Maska za lice od ula čajevca i sode bikarbone

Ulje čajevca je moćan prirodni antibiotik koji možete naći u prodavnicama zdrave hrane i bolje snabdevenim apotekama ili ga moćete naručiti preko interneta. Izmešajte 1/3 šolje sode bikarbone, 1 kašiku soka od limuna ili pomorandže i 2 kašike ulja od čajevca. Nanesite masku na lice i ostavite da stoji 10 minuta. Isprati, nežno obrisati i hidrirati lice. Ova maska je najbolja za masnu kožu i lice sa upornim aknama.

Saveti

 • Nikad ne stavljajte masku na posekotine, modrice, opekotine, bolna ili mesta na koži sa ožiljcima, jer može da iritira kožu i pogorša povrede.
 • Nikada ne koristite masku od sode bikarbone ako ste izgoreli od sunca.
 • Kada prvi put koristite masku od sode bikarbone, nanesite malu količinu na mali deo vaše kože i sačekajte 5 minuta da vidite ima li kakvih gorenja, peckanja ili drugih neželjenih reakcija. Ukoliko ima osećaja gorenja ili peckanja odmah isperite hladnom vodom.
 • Ukoliko vam ostane našto od maske za lice od sode bikarbone, pokušajte da primenite na druge delove tela  se masna i sklona aknama.
 • Naizmenična upotreba maske za lice od sode bikarbone i sirćeta mogu polako ubrzati proces izlečenja štete nanete aknama.
 • Budite oprezni da ne ubacite masku u vaše oči. Ako dođe u kontakt sa očima, odmah isperite hladnom vodom.

[icegram campaigns=”8581″]