Maslinovo ulje i limun za jetru, žuč, lice, nokte…

Da li se ujutru budite iscrpljeni i nemate energije ni za šta? Ova mešavina maslinovog ulja i limuna će vam pomoći u detoksikaciji i pročišćavanju organizma.

Pročitajmo malo više o ovom izvrsnom leku koji se koristi od drevnih vremena i koji svakako ne biste trebali da previdite. Jeste li znali šta samo kašika maslinovog ulja i limunovog soka može učiniti za vaše zdravlje? Ako niste, nastavite da čitate.

Uzmite kašiku maslinovog ulja i limuna i poboljšajte svoje zdravlje

Kao što znate, maslinovo ulje je jedno od osnovnih namirnica u mediteranskoj dijeti. Iz njega dobijamo esencijalne masne kiseline koje nam pomažu da uništimo tzv. loš holesterol. Takođe je izvrsno za pročišćavanje organizma od toksina. Grci i Rimljani su ga nazivali „tečnim zlatom“ jer su znali koliko je zdravo. Maslinovo ulje bi trebalo da bude osnovni sastojak vaše svakodnevne ishrane. Ali, da li znate u koje doba dana je najbolje uzimati maslinovo ulje? Ujutru. Sada ćemo objasniti i zašto.

Maslinovo ulje i limun za jetru i žuč

Ovo je jedna od najvažnijih stvari. Veoma često se osećamo naduto, tromo, umorno i neraspoloženo. Naš organizam je verovatno „zatrovan“ lošom ishranom ili možda postoji i problem sa organima zaduženim za izbacivanje toksina, što na prvom mestu podrazumeva opterećenje jetre i žučne kese. Šta možemo da uradimo povodom toga?

Da bismo se rešili iscrpljenosti i osećaja neprijatnosti koje najčešće osećamo ujutru a znak su da nam jetra ne radi dobro, neam ničeg boljeg od uzimanja jedne kašike maslinovog ulja sa limunovim sokom. Pošto je svačiji organizam drugačiji, počnite da uzimate maslinovo ulje i limun i vidite kako se osećate, iako kod gotovo svakog ima pozitivne efekte.

Maslinovo ulje i limun za nokte

Limun i maslinovo ulje su odlična kombinacija za poboljšanje zdravlja noktiju.Upotreba je veoma jednostavna: iscedite jedan limun i u sok dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.Držite nokte u ovoj mešavini oko 5 minuta nekoliko puta nedeljno i bićete iznenađeni rezultatima, vaši nokti će blistati i biće zdraviji.

Limun i maslinovo ulje za lice

Maslinovo ulje i limun se mogu koristiti i kao maska za lice.Upotreba je veoma jednostavna kao i kad su u pitanju nokti.Iscedite jedan limun i u sok dodajte malo maslinovog ulja.Nanesite na lice i ostavite oko 5 minuta da koža lica upije.Lice isperite mlakom vodom.

Da bismo sprečili zatvor

Maslinovo ulje je idealno za ovo. Ako izmešate maslinovo ulje i limun, dobićete lubikant za creva i lakše ih prazniti, a takođe ćete poboljšati funkcije jetre i žučne kese. Ovaj jednostavan lek nas štiti iznutra, delujući kao moćni antioksidans uz pomoć kog ćete se rešiti toksina i pročistiti organizam. Sve ovo olakšava varenje i pomaže u eliminaciji svega što organizmu nije potrebno.

Da bismo zaštitili srce

Kao što je već pomenuto, maslinovo ulje je bogato masnim kiselinama, koje su odlične za poboljšavanje cirkulacije i uništavanja suvišnog „lošeg“ holesterola. Takođe ima jaka antiupalna svojstva i u kombinaciji sa limunom nam daje mnogo vitamina. Zato limun i maslinovo ulje nisu preporučljivi samo za odrasle, već i za decu, kojima možete davati po kafenu kašičicu maslinovog ulja sa tri kapi limuna. Zašto ne biste probali?

Da olakšamo probleme izazvane artritisom i reumom

Tajna je, kao što pretpostavljate, u antiupalnim svojstvima ovog ulja. Ako svakog dana uzimamo maslinovo ulje i limun na prazan stomak, ubrzo ćemo osetiti veliko olakšanje kod bolova u zglobovima. Zato obavezno započnite dan uzimanjem jedne kašike ovog „žutog zlata“.

Dobra je ideja da se maslinovo ulje i limun uzimaju svakog jutra i to po kašiku ove mešavine ako primetite da se ujutru budite suvih usta sa osećajem kiseline. Kada loše spavamo, naš probavni trakt postaje sporiji i ponekad imamo i glavobolje. To znači da je organizam pun toksina i da je pravo vreme da ih izbacimo iz sebe. Potrebno je samo devičansko maslinovo ulje i limun. Trebalo bi da uzmemo kašiku ove mešavine odmah čim ustanemo, na prazan stomak, čak i pre nego što počnemo da se oblačimo. Nakon pola sata normalno možete doručkovati. Videćete kako ćete se uskoro osećati mnogo bolje!

[icegram campaigns=”9054″]