Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma kao lek

Medicinska soda bikarbona je univerzalni lek i široko primenljiva na sve, počevši od zdravlja organizma pa do čišćenja raznih površina u domaćinstvu. Mnoge knjige su ispisane o lekovitosti ove sode bikarbone koja je poznatija i kao soda bikarbona bez aluminijuma. Ova soda se koristi i za pravljenje hleba, krofni, za bilo koje testo kojem je potrebno da naraste. Mnogi veruju da soda bikarbona bez aluminujuma ima čak i isceliteljska svojstva. U nastavku teksta pročitajte kako ovu sodu možete koristiti kako za zdravlje tako i za mnogo šta drugo.

Da li je zdravo piti sodu bikarbonu

Medicinska soda bikarbona je apsolutno bezbedna za piće, nju često piju oni koji imaju problema sa varenjem i česte bolove u želucu. Potrebno je razmutiti kašičicu sode u malo vode i to popiti. Prve rezultate ćete odmah otkriti, soda će vas naterati na podrigivanje a želucu će biti lakše.

Medicinska soda bikarbona kao lek

Lekovita svojstva sode su zaista ogromna. Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma je anticid najbržeg dejstva. Često se koristi kod pojačanog svraba i uboda insekata. Isto tako je dobra za ublažavanje simptoma upale bešike kao i za čišćenje zuba. Ukoliko imate jaku mokraćnu kiselinu, postoji opasnost da dobijete giht. Ali ne brinite, medicinska soda bikarbona leči i ovu vrstu tegoba. Ispijanjem ovog praška samo ćete neutralisati ph vrednost u mokraći. U svakoj blago kiseloj sredini bakterije brzo bujaju. Bilo koji vid infekcije da imate, gledajte da svaki put nakon obroka popijete čašu vode u koju ste razmutili sodu bikarbonu. Ukoliko imate problema sa visokim krvnim pritiskom, nemojte sodu piti često jer je bogata natrijumom.

medicinska soda bikarbona

Ukoliko vam se stopala često znoje i neprijatno mirišu, ubacite u svoju kupku malo sode bikarbone i neutrališite neprijatne kiseline koje izazivaju neprijatan miris. Takođe, uveče u svoje cipele možete sipati malo sode bikarbone bez aluminijuma i ujutru je izbacite. Soda će pokupiti sav neprijatan miris iz cipela.

Već smo pomenuli da sodu bikarbonu možete slobodno piti, ona je jako dragocena u slučajevima kada imate kandidu u ustima. Ova gljivica živi svuda u organizmu i svako je ima, međutim kada se umnoži počne da stvara probleme. Ona se može pokrenuti usled stresa, nesanice, dosta antibiotika i slično.

U indijskim knjigama, medicinska soda bikarbona bez aluminijuma se čak pominje i kao lek za rak a stvar je upravo u održavanju balansa u organizmu. Sve veća kiselost dovodi do stvaranja malignih bolesti, zato je dobro sodu bikarbonu da unosite i preventivno jer ona samo povoljno može da utiče na vaše zdravlje i vitalnost organizma.

Kada je u pitanju vaginalna infekcija kandidom, preporučuje se da žene uzmu špric u koji su rastvorili sodu bikarbonu sa vodom i rastvor ušpricaju unutar vagine. Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma je pokazala odlične rezultate kada je lečenje kandide u pitanju.

Kod muškaraca je terapija nešto drugačija, potrebno je da uzmu dva rastvora u jednom neka bude voda i medicinska soda bikarbona a u drugom voda i so. Potrebno je da polni organ potope u jedan a zatim u drugi rastvor. Ovaj postupak je neophodno ponavljati nekoliko puta.

Soda bez aluminijuma za alkalizaciju organizma

Medicinska soda bikarbona je odlična za alkalizaciju organizma odnosno detoksikaciju. Kiselost organizma nije dobra jer privlači bakterije, upale i mnoga teška oboljenja. Soda bikarbona bez aluminijuma umanjuje kiselost i utiče na stvaranje balansa u organizmu zbog kojeg nećete imati zdravstvenih problema.

Medicinska soda bikarbona za želudac i gorušicu

Svako ko pati od gorušice, čira na želucu, zna koliko je soda bikarbona korisna i koliko pomaže. U malo vode razmutite sodu bikarbonu, poželjno je da koristite isključivo sodu bez aluminijuma, tzv medicinsku. Ista će vas naterati da podrignete nekoliko puta što će značajno prijati vašem želucu, a gorušice skoro da više i neće biti.

Jednom kada je probate, koristićete je stalno kao jedini prirodni lek za želudac.

>>> Soda bikarbona za zdravlje i lepotu

Medicinska soda bikarbona za grlo

Medicinska soda bikarbona je odličan lek za svaki vid prehlade i gripa pogotovu za bolove u grlu. Razmutite malo sode bikarbone u čaši i sipirajte grlo na svaka četiri sata. Videćete kako polako bol u grlu prestaje i to je baš zato jer medicinska soda bikarbona uspešno ubija bakterije i virus koje izazivaju bol.

Što se tiče preventive, za jači imunitet popijte svako veče pred spavanje malo sode bikarbone u vodi sa dve tri kapi limuna. Tako ćete dobiti šumeći napitak koji je odličan za imunitet.

Medicinska soda bikarbona za lice

Bez obzira na to što je medicinska soda bikarbona odlična za zdravlje, ona je isto tako dobra i za lice zbog čega se često koristi i u kozmetičke svrhe. Soda bikarbona će uspešno da ukloni sve nečistoće sa lica i odlično deluje na sve tipove kože, bilo da imate osetljivu kožu lica ili ne.

Isto tako bilo bi dobro da bar jednom nedeljno koristite masku za lice sa sodom bikarbonom bez aluminijuma koja je jako jeftina i korisna. Uzmite četiri kafene kašike sode bikarbone i malo vode. Smesu nanesite na lice i pustite da odstoji oko dva minuta.

Nakon toga se umijte toplom a zatim hladnom vodom kako bi se pore zatvorile. Na kraju stavite malo hidrantne kreme koju inače koristite, lice će vam biti zahvalno na ovom tretmanu.

soda za lice

Takođe, ako imate mitisere, pomešajte malo sode za sredstvom za čišćenje lica. Istrljajte dobro lice i nemojte brinuti ako vam se koža zarumeni. To znači da ste odradili odličan piling i da su nečistoće nestale. Nakon ovog tretmana samo blago stisnite mitisere, isti će odmah izaći a vaše lice će ponovo biti blistavo i neće postojati opasnost od širenja infekcije.

Vrlo je bitno da kada za zdravlje koristite sodu, isključivo kupujete sodu bikarbonu bez aluminijuma jer je ona mnogo čistija od one koja se kupuje u kesicama i koja obično ide u testa. Jednom kada probate medicinsku sodu bikarbonu, koristićete je stalno, pogotovu kada se uverite u sve njene dragocenosti.

Bilo da vam je potrebna za čišćenje u domaćinstvu ili za zdravlje, soda bikarbona bez aluminijuma je apsolutno primenljiva za sve. Medicinsku sodu bikarbonu možete nabaviti u skoro svakoj apoteci, jako je jeftina a vrlo dragocena za ceo vaš organizam.

[icegram campaigns=”9353″]