Mineral zeolit čudesan za mršavljenje i lepotu

U poslednjih 10 godina, zeolit je mineral o kome se najviše piše. Ovaj silikatni mineral ima izvorište u vulkanskim stenama koje su nastale dugogodišnjim taloženjem gasova u okeanu.

Iako u prirodi postoji oko 200 vrsta ovog minerala, svojom lekovitošću, praktičnošću, dostupnošću ističe se mineral klinoptilolit. Na području Srbije, klinoptilolit se može naći na obroncima Kopaonika, pogotovo predeo oko Pančićevog vrha. Takođe, klinoptilolit se može naći i na Kosovu i Metohiji i na Fruškoj Gori.

Zeolit stiče popularnost kada se uvidelo da se za jako kratko vreme korišćenja zeolita, telo rešava štetnih supstanci, tj., da je zeolit odličan antioksidans!

Zeolit obnavlja DNK i snabdeva telo esencijalnim supstancama i aminokiselinama, koje su potrebne radi obnavljanja količine vitamina, minerala i drugih hranljivih sastojaka u organizmu.

Pored medicine, zeolit je svoje mesto pronašao i u poljoprivredi, za poboljšanje kvaliteta zemlje, zdraviju stoku i kvaliteta plodova.

Zeolit u medicini

Zeolit kao lek se koristi u lečenju sledećih stanja:

– pad imuniteta – zeolit pomaže u dizanju imuniteta tako što odstranjuje otrove i teške metale iz organizma, na taj način, utiče blagotvorno na nervni sistem i krv. Poseban afinitet zeolit ima prema živi, teškom metalu koji utiče na pad imuniteta – zeolit se vezuje za živu i blokira njeno dejstvo. Takođe uklanja olovo, arsen, nikl i hrom iz organizma.

– bolesti kardiovaskularnog sistema – na srce i krvne sudove, zeolit deluje tako što snižava krvni pritisak, sprečava akutni infarkt i anginu pektoris tako što snižava koncentraciju štetnog holesterola u krvi i jača srce kao mišićnu pumpu

– lečenje bolesti creva i želuca – zeolit odstranjuje toksine i mikroorganizme, a štiti i potpomaže radu fiziološke mikroflore

– bolesti jetre – zeolit svojom ulogom dezoksidansa, smanjuje potrebu za metabolisanjem štetnih supstanci, a glavni metabolički organ jeste jetra

– dijabetes – zeolit igra važnu ulogu u regullisanju nivoa šećera u krvi. Zeolit nije lek za dijabetes, ali se može korisitti kao suplement terapiji, kako bi insulinu pomogao u regulaciji glikemije.

– lečenje kožnih bolesti – zbog toga što je zeolit prirodni antioksidans, on usporava degeneraciju i starenje kože, loše utiče na mikroorganizme na koži tako da sprečava infekcije kože. Koristi se i u lečenju ekcema, kontaktnog dermatitisa, seboreje, psorijaze, otvorenih rana i opekotina. Zeolit čisti masne potkožne naslage, tako da se vraća elastičnost kože.

– lečenje bubrežne disfunkcije – svojom detoksikujućom ulogom, zeolit pomaže kod izbacivanja peska i kamena u mokraćnoj bešici i bubrezima

– problemi sa hormonima ( unapređuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, posebno aktivnost limfnih čvorova i oticanje limfe )

– gojaznost

– lečenje ginekoloških bolesti i posledica menopauze

– pad imuniteta nakon intenzivnih hemoterapija

– oštećena i tanka kosa – pomaže renegeraciji dlake i doprinosi volumenu

– lečenje osteoporoze i oboljenja zglobova ( npr., artritis )

– lečenje psiholoških poremećaja ( npr., u lečenju demencije )

– zapaljenje desni

– oštećenost zuba – pomaže regeneraciju gleđi i krunice

– posledice mamurluka – leči mučninu, glavobolju, neprijatnost i uznemirenost ( uklanja alkoholne toksine )

– problemi sa spavanjem

– podiže raspoloženje – podiže nivo hormona serotonina u mozgu doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti

Lekovita svojstva zeolita se ogledaju u tome što sama struktura zeolita privlači i odstranjuje slobodne radikale, što doprinosi smanjenom oštećenju membrana ćelija, pa samim tim, tkivo biva očuvano, a oštećeno tkivo počinje sa svojom regeneracijom. Zeolit se koristi oko 6 meseci, a svoj pun efekat postiže vrlo brzo.

Zeolit za sportiste

Zeolit pomaže sportistima na 5 načina:

– smanjuje nakupljanje mlečne kiseline u mišićima

– smanjuje slobodne radikale

– regeneriše celo telo nakog napornog treninga

– povećava izdrljivost

– povećava uspeh na sportskim takmičenjima

Zeolit – upotreba

Zeolit za ljudsku upotrebu se dobija prečišćavanjem organskog zeolita – razlog jeste dugogodišnje taloženje raznih materija na samom mineralu. Zeolit za ljudsku upotrebu se koristi isključivo prečišćen i hermetički upakovan – besmislena je upotreba sirovog zeolita jer nema nikakvog dejstva.

Zeolit za mršavljenje – kako se pije zeolit za ljudsku upotrebu?

Ukoliko želite da se za kratko vreme rešite suvišnih kilograma- zeolit je pravo rešenje za Vas! uklanjanje masnih naslaga je jedna od osnovnih funkcija zeolita, a osim što pomaže u gubljenju kilograma, zateže kožu i ne dozvoljava da se koža opusti.

Dnevna doza zeolita je 3,5 grama. Ukoliko je osoba narušenog zdravstvenog stanja – dnevna doza se može povećati do 2 puta – maksimalna dozvoljena količina zeolita je 10 grama dnevno. Dozu od 3,5 grama raspodelite na 2 ili 3 uzimanja, a najbolje je zeolit koristiti pre jela, kako bi povećao osećaj sitosti kod osobe nakon jela.

Zeolit se konzumira razmućen u mlakoj vodi.

Ukoliko je osoba na medikamentnoj terapiji, između uzimanja zeolita i lekova bi trebalo da napravi pauzu od oko 2 sata , a ukoliko osoba pije lekove kojiima se gubi efekat pijenjem zeolita, zeolit se ne preporučuje.

Zeolit se pije između 3 i 6 meseci – tokom tog perioda potrebno je unositi dosta tečnosti, pošto zeolit pomaže mokrenju, tj., na taj način uklanja štetne materije iz organizma.

Zeolit kao maska za lice

Ukoliko imate hronično crvenilo lica ili probleme sa bubuljicama, možete koristiti masku od zeolita u prahu.

Zeolit u pravu u ljudskoj upotrebi kao maska za lice se veoma lako priprema: jednu do 2 kašičice zeolita pomešajte sa vodom i medom. Nakon što se smesa homogenizuje ( znak sjedinjenja jeste gustina slična pasti za zube ). Smesu nanesete na lice, sačekate da se osuši, a onda mlakom vodom lagano uklanjajte ostatke maste. Ipak, sa zeolitom ne treba preterivati, tako da se zeolit na lice stavlja maksimalno 2 puta nedeljno.

Upotreba zeolita u trudnoći

Mišljenja oko korišćenja zeolita u trudnoći se ne podudaraju. Dok jedni lekari navode da je zeolit u trudnoći striktno kontraindikovan, mnoge studije su pokazale da su i majke i bebe imale blagotvorne simptome nakon korišćenja zeolita, majke su uspešno otklanjale toksine iz organizma, a zeolit je bebaba pomogao u formiranju kostiju.

 Gde se još koristi zeolit?

Ukoliko se bavite poljoprivredom, svoj učinak možete popraviti dodatkom zeolita u đubrivo.

Zeolit je koristan i kao mineralni dodatak životinjskoj hrani ( studije su dokazale da smanjuje nivo aflatoksina u kravljem mleku ). Koristi se i u cvećarstvu.

Cena zeolita

Cena zeolita na tržištu varira od pakovanja i proizvođača, ali cena kutije za mesec dana korišćenja je oko 3800 dinara.