Zatezanje koze posle mrsavljenja

Zatezanje opuštene kože nakon mršavljenja i porođaja

Zatezanje opuštene kože nakon mršavljenja

Opuštena koža je česta nuspojava koja se manifestuje nakon gubitka previše kilograma u kratkom vremenskom roku. Zatezanje opuštene koža nakon mršavljenja ili porođaja može se efikasno postići uz određene narodne lekove ili pomoću terapeutskih intervencija.

Osim što ružno izgleda, gojaznost je povezana sa određenim zdravstvenim stanjima. Ali, mršavljenje u velikoj meri takođe nije oslobođeno od nekih neželjenih dejstava, koja mogu biti i pozitivna i negativna. Pozitivni efekti uključuju smanjenje rizika od bolesti povezanih sa gojaznošću, povećanje izdržljivosti, i povećanje samopoštovanja, dok su negativni sporedni efekti opuštena koža, strije, i poremećaji u ishrani, koje dovode do neuhranjenosti.

Zatezanje koze posle mrsavljenja

Poremećaji u ishrani se ne javljaju u svim slučajevima i mogu se izbeći uz konsultacije sa nutricionistom. Ali, opuštena koža je neželjeni efekat koji najviše iritira, koji zahteva posebnu pažnju. Opuštena koža nakon mršavljenja naročito se javlja na nadlakticama, stomaku, butinama i nastaje tako što se koža istezala zbog nagomilanih masti, a potom nije imala dovoljno vremena da se ponovo zategne. Zatezanje opuštene kože nakon mršavljenja ili porodjaja moguće je ako se slede određene efikasne metode.

Metode za zatezanje opuštene kože

Kako biste zategli opuštenu kožu, morate biti veoma strpljivi, i odvojiti malo vremena svaki dan da tretirate ugroženo područje kože. Zatezanje opuštene kože na prirodan način je uvek bolja solucija, jer ne postoje dugoročni efekti. Sledi lista efikasnih načina da se zategne opuštena koža.

Zategnite mišiće

Učvršćivanje mišića je neophodno da bi se zategla koža nakon gubitka težine. Možete tražiti savet od svog ličnog trenera o vežbama aerobika, treningu snage i bodibilding vežbama za zatezanje opuštene kože. Sledite savete, i primetićete poboljšanja u roku od nekoliko meseci.

Proverite ishranu

Ukupno zdravlje kože zavisi od naše ishrane i životnih navika. Za podmlađivanje kože, trebalo bi da koristite zdrave namirnice u svojoj redovnoj ishrani, i da napravite neophodne promene u ishrani prema uputstvima predloženim od strane nutricioniste. Shodno tome, klonite se štetnih životnih navika kao što su preterane konzumacije kofeina i alkohola, koji dehidriraju i pogoršavaju stanje kože.

Koristite losione za zatezanje kože

Postoje mnoge kozmetičke marke koje nude kreme i losione za zatezanje kože. Većina ovih losiona je formulisana sa sastojcima koji promovišu proizvodnju kolagena za povećanje elastičnosti kože. Moguće je da ste naišli na jeftine proizvode koji obećavaju efikasne rezultate u kratkom vremenskom roku. Nikad ne verujte promotivnoj groznici, već analizirajte recenzije i kupujte proizvode koji imaju mnogo zadovoljnih potrošača.

Hirurška procedura

Možete se odlučiti za estetsku hirurgiju kao poslednji pokušaj da se oslobodite viška kože na stomaku ili drugim delovima tela posle mršavljenja ili porođaja. Kao i sa bilo kojom vrstom operacije, postoje određeni rizici povezani sa procedurom. Isto važi i za abdomenoplastiju, plastičnu hirurgiju, ili bilo koje druge hirurške intervencije za zatezanje kože. Prikupite informacije u vezi sa prednostima i nedostacima operacije, i dobro razmislite pre nego što odlučite da se operišete.

Iako koža ima prirodnu sposobnost da se zateže sama, ta sposobnost varira od jedne osobe do druge, u zavisnosti od starosti, elastičnosti i opšteg stanja kože. Kada proces zatezanja kože nakon mršavljenja dopunite pravilnom ishranom, vežbama i savetima za negu kože, možete ga efikasno ubrzati.