Najbolje maske za suvu kosu

Da li je i Vaš problem suva kosa ? Ne treba da potrošite čitavo bogatstvo na kupovinu proizvoda za kosu kada sigurno u svojoj kuhinji imate sastojke koji će pomoći da poboljšate zdravlje kose prirodno i bez upotrebe hemikalija. U ovom članku, ćemo vam pokazati najbolje domaće maske za suvu kosu i ako ih budete primenjivali jednom nedeljno, vaša kosa će imati više vitalnosti, sjaja i biće svilenkasta. Da li želite da saznate više? Onda pročitajte ovaj članak.

Sadržaj :

  • Maska za suvu kosu od avokada
  • Maska za suvu kosu od  aloja vere i maslinovog ulja
  • Maska od meda i jajeta
  • Maska od maslinovog ulja

suva kosa

Maska za suvu kosu od avokada

Suva kosa se može oporaviti pomoću avokada koji je jedna od najboljih namirnica za kosu, prepun je hranljivih materija koje mogu pomoći da se poboljša zdravlje vaše kose. On može pomoći da vratite sjaj i mekoću suvoj i oštećenoj kosi jer je bogat vitaminom E i proteinima koji deluju kao regenerator za kosu.

Da bi se napravila ova hidratantna maska za suvu kosu, prvo treba uzeti zreli avokado. Sa malom kašikom, izvucite pulpu koja je unutar avokada i dobro zgnječite dok ne postignete glatku teksturu. Kada se to uradi, dodati 2 kašike majoneza koji će dodatino omekšati suvu kosu i izmešati sve da se postigne glatka, jednolična pasta.

Ova maska se mora primeniti na vlažnu kosu. Navlažite kosu pod tekućom vodom i utapkajte je peškirom ili, ako više volite, možete primeniti sprej za vodu da bi postigli potrebnu vlažnost. Nakon što ste pokvasili kosu, nanesite pastu od korena do vrha, trudeći se da pokrijete sve delove.Masirajte glavu, tako da hranljive materije iz avokada prodru kroz kosu do kože glave.

Kada to obavite, uvijte kosu u peškir ili je pokrijte sa kapom za tuširanje, da bi osigurali što bolju apsorbciju. Ostavite  je da deluje 30 minuta, a zatim isperite kosu toplom vodom. Nikada ne koristite vrelu vodu jer to isušuje vašu kosu.Suva kosa posle tuširanja je čest problem a glavni razlog je pretopla voda. Ponovite ovaj postupak jednom nedeljno i, ubrzo ćete primetiti kako vam je kosa manje suva a mnogo sjajnija i svilenkastija.

Maska za suvu kosu od  aloja vere i maslinovog ulja

Među mnogim koristima od aloja vere za kosu, najveća korist je što je moćan prirodni ovlaživač, jer sadrži vitamine i minerale koji pomažu hidrataciju vlasi kose. Osim toga, to je biljka sa regenerativnim svojstvima koja pomaže da se popravi šteta koju kosa trpi, slična efektima keratina.

Iz ovih razloga, aloja vera je savršeni sastojak za prirodnu hidrataciju kose i da popravi štetu izazvanu farbanjem, fenom za kosu , peglom za kosu, itd.  Da bi suva kosa postala prošlost, predlažemo da napravite masku od aloja vere i maslinovog ulja. Ova dva sastojka poboljšavaju hidrataciju kose i postižu vidljive rezultate već posle prvog nanošenja.

Da biste ga napravili, umutite 5 kašika aloja vera soka i 2 kašičice maslinovog ulja. Pomešajte dobro oba sastojka dok ne dobijete glatku i ravnomernu pastu, a zatim je nanesite na vašu vlažnu kosu, natopite vlasi dobro. Pustite je da deluje 30 minuta, zatim isperite kosu toplom vodom i operite je kao i obično.

Ako ponavljate ovaj tretman za suvu kosu jednom nedeljno, vraćate zdravlje vaše kose, a takodje dodajete sjaj i mekoću. Ako želite da otkrijete još maski za suvu i oštećenu kosu pročitajte ovaj članak.

Maska od meda i jajeta

Još jedna od boljih maski za suvu kosu je ona koja koristi med kao glavni sastojak. Med je savršen lek za suvu kosu jer pomaže da se kosa dubinski očisti i eliminiše sve spoljne elemente koji je mogu oštetiti. Takođe je dubinski hrani zahvaljujući svojim brojnim hranljivim materijama koje takođe kosi dodaju dodatnu mekoću.

Ova maska sadrži proteine jaja koji neguju kosu i čine da izgleda jačom i bujnijom. Da bi napravili ovu masku, umutite 1 jaje sa 2 kašike meda i mešajte oba sastojka zajedno dok se ne sjedine.

Navlažite kosu sa malo vode. Počnite da primenjujete masku koju ste pripremili četkom za kosu ili sa rukama. Imajte u vidu da treba  da nanesete pastu pravilno od korena do vrha, koristeći kružne pokrete i da masirate kožu glave i aktivirate protok krvi. Ovo osigurava  potpunu korist od hranljivih sastojaka meda i jajeta i njihovo prodiranje u kosu.

Vežite kosu u punđu ili je stavite u kapu za tuširanje pa ostavite da deluje 30 minuta. Zatim isperite toplom vodom i operite kosu kao i obično. Ponavljajte ovaj tretman jednom nedeljno tako pa će suva kosa biti sjajnija i dobro hidrirana.

Maska od maslinovog ulja

Maslinovo ulje je proizvod koji uvek imate u kuhinji i koji se može koristiti kao još jedan lek za hidrataciju kose. Sledeći savet je vrlo jednostavno primeniti i potrebno vam je samo malo ulja. To je zato što maslinovo ulje sadrži materije za vlaženje, kao i veliku količinu vitamina i minerala koji hrane kosu i pružaju joj vitalnost i mekoću.

Bez obzira da li imate suvu ili vlažnu kosu (svejedno) uzmite malo maslinovog ulja na ruke , protrljajte dlanove  i počnite da ga nanosite širom kose, bez dodirivanja korena i da kosa ne bi bila masna. Najbolje je da počnete oko 2 centimetra ispod korena kose i nanesite ulje kroz ostatak kose do vrhova.

Količina ulja koja se koristi za ovu domaću masku će varirati u zavisnosti od dužine vaše kose. Na primer, ako imate kosu srednje dužine, 1/4 šolje će biti dovoljno, ali ako imate dugu kosu, vama će obično trebati više od pola šolje maslinovog ulja.

Kada ste naneli maslinovo ulje na kosu, vežite je i pokrijte je kapom ili peškirom i onda ostavite da deluje 20 minuta. Operite kosu sa toplom vodom i isperite kao i obično. Ponovite ovaj postupak jednom nedeljno i primetićete kako je vaša kosa više hidrirana, meka i svilenkastija tokom vremena.