zena-nega-lica

Nega lica kao sinonim lepote

Svako od nas je barem jednom poželeo zategnuto, lepo lice kakvo je imao u mladosti. Međutim, već nakon tridesetih, koža lica počinje da pokazuje prve znakove starenja. Oko očiju, usana i na čelu, počinju da se javljaju fine bore, koje se vremenom produbljuju.

Proces starenja lica podrazumeva nedostatak produkcije proteina kolagena, koji doprinosi sjaju i elastičnosti kože. Usled prirodnog trošenja pomenutog proteina, lice se bora, menja pigmentaciju, opušta se i gubi osnovne konture, a vi izgledate umorno i iscrpljeno.

Redovno održavanje higijene kože lica, njeno čišćenje i hidratacija su osnovni koraci ka lepoj i negovanoj koži. U daljem tekstu, pročitajte koje sve tehnike podmlađivanja postoje i koje su najdelotvornije.

Podmlađivanje lica uz pomoć savremenih tehnika

U današnje vreme, estetska hirurgija je razvila veliki broj tehnika, od kojih su neke neinvazivne, dok se određene sprovode putem estetskih operacija.

Neinvazivne metode omogućuju postizanje rezultata bezbolnim putem, pa su kao takve privlačnije sve većem broju ljudi koji žele da osveže svoj izgled. Naravno, sam izbor tehnike za podmlađivanje lica, preporučiće vam lekar, u zavisnosti od trenutnog stanja kože, godina starosti, kao i vašeg stila života.

U procesu podmlađivanja lica, u ponudi su sledeći tretmani:

  • Zatezanje kože lica, tj. lifting – ova procedura podrazumeva podizanje i zatezanje kože lica, uz invazivne zahvate. Ponekad, ukoliko je to potrebno, uz lifting se vrši i liposukcija lica ili neka od određenih korekcija, kao što je podizanje kapaka ili obrva.
  • Tretmani popunjavanja i korekcije bora pomoću filera – sam postupak se svodi na popunjavanje bora pomoću hijaluronske kiseline, koja je sastavni deo kože. Ovim tretmanim, korekcijom bora i sitnih linija, vratićete koži elastičnost i svež izgled.
  • Laserske ili ultrazvučne metode podmlađivanja – jedna od novijih tehnika podmlađivanja lica, pomoću kojih do regeneracije kože i njenog zatezanja.
  • Hemijski piling – pilinzi su uglavnom sastavljeni od različitih prirodnih kiselina, koji dubinski čiste i revitalizuju kožu lica.
  • Mezoterapijaukoliko želite da svojoj koži lica vratite stari sjaj, predlog je tretman mezoterapije. U pitanju je neinvazivni i bezbedni tretman, koji podrazumeva ubrizgavanje tzv. koktela, sastavljenog od vitamina, aminokiselina i hijaluronske kiseline, koji će dubinski nahraniti kožu i korigovati čak i one najsitnije nesavršenosti.

Zašto koža lica stari ubrzano?

Koža predstavlja najveći organ u telu čoveka, čija je najznačajnija uloga zaštita. Kao takva, ona trpi sve negativne uticaje sa kojima se susrećete tokom života. Kako nam je lice najviše izloženo, na njemu se promene i najbrže vide.

Koža vremenom postaje suvlja, gubi prirodni sjaj, menja pigmentaciju, javljaju se pege i linije, koje vremenom postaju sve izraženije. Istovremeno se javlja i opuštanje kože, što menja vaš potpuni izgled. Starenje jeste prirodni proces, ali kod određenih osoba on se javlja ubrzano nego u odnosu na ostale.

Razlog tome može ležati u genetskoj predispoziciji, ali u samom načinu života. Imajte na umu da će preterana konzumacija alkohola i duvana, stres, kasni odlazak u krevet i neispavanost, kao i zapuštanje kože u mladosti, pokazati izvesne negativne promene na vašem licu. Iz tih razloga, menjajte vaše loše navike, kako biste što duže uživali u svojoj lepoti i mladosti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *