zelena glina za lice

Bela i zelena glina za lice (MASKA I UPOTREBA)

Glina za lice

Glina je jedno od najrasprostranjenijih i najdostupnijih sredstava za potrebe svakodnevne nege i ulepšavanja. Upravo je njena dostupnost dovela do toga, da se glina bespoštedno eksplatiše, prerađuje i prilagođava potrebama današnjeg tržišta.

Nama je glina svakako najpoznatija u kozmetičkoj industriji, kao sredstvo koje se nanosi na području lica, ali bi bilo nepravedno njenu ulogu ograničiti na tako malom polju. Pored brojnih maski za lice od gline u kojima je aktivni i dominirajući sastojak, glina se koristi kao lek i prevencija za još mnoga oboljenja.

Glina se može pronaći u raznim sredstvima kao saveznik protiv:

  • Mitisera i akni
  • Kao preparat za kosu
  • Kao uspešna obloga protiv bolova u kičmi i reume, zahvaljujući svojim alkalima

Glina se za lice najčešće koristi zbog svojih mogućnosti da regeneriše i oporavi tkivo. Ona takođe sprečava širenje štetnih bakterija, održavajući tako higijenu kože na visokom, i zavidnom nivou. Takođe, glina kožu pričišćava, a našu krv puni korisnim mineralima, donoseći nam, ujedno, dvostruku dobit.

maska za lice od zelene gline

Što se tiče same nege lica, primat danas svakako drži zelena glina. Zelena glina za lice je najlekovitiji predstavnik svoje porodice, što je čini pravim saborcem protiv masne i aknama opterećene kože. Pored toga, zelena glina za lice je i jedan od najčešće korišćenih kozmetičkih artikala.

Zelena glina za lice je jeftin prirodni preparat, koji kožu lica čini mekanom i elastičnom a efekat zatezanja koji ima deluje protiv bora.Maska od zelene gline priprema se jednostavno i brzo a koristi se kod kuće kada za nju imate vremena.

Ukoliko vas interesuje na koji način se koristi zelena glina za lice, potrebno je da znate osnovne stvari o njenom sastavu. Naime, ova vrsta gline ima mogućnost apsorbovanja štetnih i prljavih materija, tako što ih veže za sebe. Na taj način se sa uklanjanjem zelene gline, ukanja i nakupljena prljavtina koja je na licu bila.

zelena glina za lice

Evo zbog čega je još dobro da se koristi zelena glina za lice…

Zbog svog sastava (magnezijum, kalcijum, mangan, fosfor, cink), zelena glina ujedno izaziva i efekat podmalđivanja, te vam lako može oduzeti nekoliko godina.Glina za lice uz redovnu upotrebu, vašu kožu čini elastičnijom, a primetne bore postaju sve teže uočljive.

Na našim prostorima je pored hvaljene zelene, prisutna i bela glina. Ona se slično svojoj “rođaki”, koristi u kozmetičke svrhe, a najčešće kao delotvorni preparat za lice. Bela glina za lice se uglavnom preporučuje osobama sa nešto osetljivijom kožom, jer ne izaziva iritacije i neželjene efekte, zahvaljujući dobrom odnosu minerala.  U kombinaciji sa eteričnim uljem i vodom, od bele gline se proizvode prvoklasne maskare za lice. Ono što je i najvažnije, zbog svoje, uslovno rečeno, nežne sadržine, maskare od bele gline su zahvalne i za sam proces nanošenja na kožu.

bela glina za lice

Maska za lice od gline

Da bi se napravila korisna maska za lice od gline, potrebni su vam sledeći sastojci.

-Šolja zelene/bele gline

-Kašika meda

-Kašika maslinovog ulja

-Pola šolje vode

Od datih sastojaka prvo se rastvara med u vodi. Kada smo utvrdili njegovo rastvaranje, dodajemo zelenu glinu, sve dok ne dobijemo kremastu masu pogodnu za nanošenje. Ono što masku od gline čini omiljenom među potrošačima, jeste i njena cena, koja je zaista povoljna u odnosu na kvalitet i efikasnost.

Maska za lice od gline se može napraviti i kada je kombinujemo sa drugim sastojcima. Za ovu masku, koju preferiraju osobe sa nešto masnijom kožom, potrebno je da pored zelene gline imamo ulje od jojobe i čaj od kamilice.

Ova maska za lice od gline sprema se tako što u mešavinu ulja od jojobe i zelene gline, dodajemo postepeno i mlak čaj od kamilice. Mešanje se vrši, sve dok smeša ne dostigne potrebnu gustinu. Nakon toga je možemo nanositi na lice, gde bi trebala ostati između 10 – 15 minuta.

Saznajte više>>>  Zelena glina upotreba za akne, maske, oblozi

Glina za lice protiv bubuljica i akni

Već smo spomenuli da se protiv bubuljica, akni i mitisera, najčešće koristi zelena, a u slučajevima osetljivije kože bela glina. Kao posebno uspešan i deklarisan preparat se pokazala zelena glina sa najsitnijim česticama. Na našem tržištu su nam dostupne dve vrste ove gline: ventilirana i ultraventilirana.

Važno je znati da se u postupku pravljenja neophodne smese, ne smemo čvrsto pridržavati recepture. Sa dobrom maskom, je slična situacija, kao i sa dobrim kolačima. Ponekad moramo improvizovati, i prilagođavati sastojke, prema onome što zaista, želimo da dobijemo. Naravno, kada je reč o masi za masku, važno je da nam odgovara gustina, zbog nanošenja koje nam kasnije preostaje.

U maske koje se najčešće spravljaju od vode i gline ponekad možemo dodati i posebne sastojke, koji samo pospešuju uspešnost tretmana, i koji čitavoj stvari daju egzotični prizvuk. Upravo zbog toga se u smesu sa maske dodaju eterična ili mirišljava ulja. Najčešće se, pak, možemo susreti sa uljima nevena i tamanua.

Glina za telo

Pord gline kao kozmetičkog sredstva za lice i kožu lica, glina se sve češće koristi i kao bazičan preparat za telo. Njena uloga je dans primetna u borbi protiv masnih naslaga i celulita. Da bi se uspešno izborili sa zaostatcima duge zime, potrebno je uraditi sledeće.

Glineni prah se meša sa mineralnom vodom, a nakon mešanja se odlaže u flašu i sklanja na tri nedelje. Kada istekne predviđeni vremenski rok, gotova masa se zagreva i nanosi na ciljani deo tela, to jest, na mesta koja obiluju celulitom. Preko nanete mase se stavlja plastična folija, a zarad efekta staklene bašte, telo je potrebno umotati u ćebe. Po mogućnosti, električno. Nakon toga je potrebno provesti oko pola časa u prostoriji sa nešto višom temperaturom, da bi sam rezultat opravdao očekivanja. Tretman se može ponavljati tri do četiru puta dnevno.

Povezano>>> Maska za lice od bele gline

Efekat protiv celulita se ne pripisuje samo beloj i zelenoj, već i crnoj glini. Ona je poput zelene i bele gline, poznata kao još jedan eliksir večne mladosti, koji se primenjuje u današnjoj medicini. Veruje se da crna glina, efikasno pročišćava krv i zbog toga se savetuju masaže koje je uključuju. Ove masaže je preporučljivo upražnjavati 2 – 3 puta nedeljno.

Glina se kao preparat za telo, koristi širom spa centara i u vidu kupki. Za ovaj vid relaksacije je potrebno zagrejati vodu na 40 stepeni, a zatim u tečnost dodati tri do četiri kašike gline. Tako zgotovljena kupka otklanja umor i stres, a koža postaje meka i elastična. Takođe je poznato da kupke ove vrste, poboljšavaju i cirkulaciju krvi kroz organizam.

Da bi gorepomenuti saveti imali svoju punu vrednost, čitaocima se savetuje da glinu nabavljaju u akreditovanim radnjama, i za to predviđenim mestima. Od kvaliteta same gline, uveliko zavisi i sam ishod tretmana za koji ste se opredelili.

[icegram campaigns=”8581″]