dijeta sa paradajzom

Paradajz dijeta za samo 5 dana i do 3 kg manje – jelovnik, iskustva

Paradajz za mršavljenje

Paradajz je mnogima omiljeno povrće, a da li znate da vam paradajz može pomoći da skinete višak kilograma? Štaviše, postoji čitava dijeta bazirana na paradajzu, koja će vam pomoći ne samo da smršate nego i da očistite svoje telo od toksina i štetnih materija. Paradajz ne samo da ubrzava metabolizam i pomaže pri mršavljenju već je i veoma bogat prirodan izvor vitamina C, koji je svakom organizmu neophodan. Vitamin C deluje tako da pospešuje proizvodnju aminokiseline koja učestvuje u razgradnji masnoća u telu.

Kao što smo već napomenuli, postoji čitav režim ishrane na bazi paradajza, koji se zove paradajz dijeta. Uz pomoć ove dijete možete za samo 5 dana da smršate i do 3 kilograma.

Paradajz dijeta spada u restriktivne dijete zbog činjenice da skoro svaki obrok treba da sadrži paradajz i to u što većim količinama. Optimalno treba jesti svež i kuvan paradajz. Svež paradajz treba jesti zato što je veoma bogat vitaminom C. Kuvani paradajz pri termičkoj obradi gubi vitamin C pri termičkoj obradi, ali zato sadrži materije koje se bore protiv slobodnih radikala u organizmu i pomaže mu da se oslobodi štetnih materija.

paradajz dijeta za ravan stomak

Paradajz dijeta jelovnik

Paradajz supa dijeta za mršavljenje je idealna za one koji žele da skinu višak kilograma i svoju liniju dovedu do savršenstva. Predstavljamo vam jelovnik za paradajz supu dijetu, koja traje 7 dana.

 1. dan

Jedite samo voće i paradajz supu. Možete jesti bilo koje voće osim banana. Možete takođe piti čaj bez šećera.

 1. dan

Jedite samo povrće. Možete jesti sveže ili konzervirano povrće, ali neka preovladava lisnato zeleno povrće. Izbegavajte grašak i kukuruz.

 1. dan

Jedite paradajz supu, voće i povrće u neograničenim količinama. Ako ste od početka dijete sasvim poštovali jelovnik, trećeg dana biste morali da izgubite 2 do 3 kilograma.

 1. dan

Jedite supu, banane i nemasno mleko, jogurt ili kefir. Možete pojesti najviše 3 banane. Pijte što više vode.

 1. dan

Jedite supu, govedinu i paradajz (svež ili iz konzerve). Dozvoljene količine govedine su oko 200 grama. Preporučujemo goveđi odrezak bez masnoće. Pijte što više vode i bar jedan obrok neka vam bude čorba od paradajza.

 1. dan

Jedite supu, govedinu i povrće uneograničenim količinama. Poželjno je da povrće bude zeleno lisnato. Neka vam bar jedan obrok bude supa od paradajza.

 1. dan

Jedite supu, integralni pirinač u vodi začinjen po želji i povrće. Možete piti nezaslađen voćni sok i što više vode.

Jako je važno da se pridržavate ovog jelovnika i da redovno jedete paradajz supu kako biste postigli željene rezultate.

Paradajz supa za mršavljenje recept

Da biste napravili paradajz čorbu za mršavljenje biće vam potrebni sledeći sastojci:

 • 800 ml paradajza iz konzerve
 • 1,5 l vode
 • 2 supe iz kesice
 • Kocka za supu
 • 2 zelene paprike
 • 6 glavica mladog luka
 • 500 g zelja
 • 1 kg celera

Priprema:

Iseckajte povrćei kuvajte ga na jakoj vatri oko 10 minuta, potom smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte začine, supu iz kesice i paradajz. Supu možete jesti tokom celog dana kad god osetite glad.

Sok od paradajza i mršavljenje

Sok od paradajza za ravan stomak je idealna stvar za dovođenje linije do savršenstva. Sok od paradajza je idealno prirodno sredstvo za detoksikaciju organizma jer pomaže bolje varenje hrane i sprečava zadržavanje vode u organizmu, što je veoma značajan faktor u procesu mršavljenja. Takođe je dokazano da sok od paradajza sprečava nastanak komplikacija kod dijabetesa tipa 2 kao što su tromboza noge. Sok od paradajza podstiče i stvaranje eritrocita, pa se preporučuje onima koji imaju problema sa malokrvnošću, jetrom i žuči.

Predstavljamo vam recept za sok od paradajza koji će vam pomoći da svoju liniju dovete do savršenstva, a da usput okrepite svoj organizam i učinite ga zdravijim.

Potrebno vam je:

 • 2 paradajza
 • 1 celer
 • 1 krastavac
 • Malo peršuna
 • ½ kašičice soli (nije obavezno)

Jednostavno pomešajte sve ove sastojke u blenderu i popijte sok odmah. Sok od paradajza za mršavljenje možete piti koliko god puta želite u toku dana. Štaviše, poželjno je da ga pijete u što većim količinama, jer će vam svakako doneti samo koristi.

Paradajz supa dijeta za mršavljenje iskustva

Oni koji su se podvrgli ovoj dijeti imaju samo pozitivna iskustva. Tvrde da osim što su svoju liniju doveli do savršenstva, poboljšali su svoje zdravstveno stanje. Takođe kažu da se generalno bolje osećaju i preporučuju paradajz supa dijetu svakom ko želi da se oslobodi viška kilograma za kratko vreme.

Kada na ovu dijetu dodate fizičku aktivnost ili makar svakodnevnu šetnju od makar pola sata, rezultati će daleko brže biti vidljivi, a vi ćete biti daleko zadovoljniji svojim izgledom.

Paradajz i zdravlje

Paradajz je pre svega veoma bogat izvor vitamina A i C. Ovi vitamini su idealni za celokupno zdravlje organizma, kao i za vid, kosti, zube i jači imunitet.

Sok od paradajza je veoma bogat izvor vitamina B3 i B6, koji se smatraju bitnim faktorima kada je u pitanju regulisanje nivoa holesterola u krvi. Samo jedna čaša soka od paradajza dnevno pomaže regulisanju lošeg holesterola u krvi i čišćenju krvnih sudova, što sprečava nastanak srčanih oboljenja.

Paradajz pored ovih vitamina u znatnim količinama sadrži i vitamine E i K, folate, bakar, gvožđe i fosfor. Takođe je veoma bogat i retkim mikroelementima kao što su molibden, kalijum i mangan.

Paradajz je takođe veoma bogat izvor magnezijuma, koji je veoma bitan za mišiće, uključujući i onaj najvažniji mišić – srce.

Hlor i sumpor, koje paradajz takođe sadrži, potpomažu boljem radu jetre i bubrega, što je veoma važno za oslobađanje organizma od štetnih materija.

Sok od paradajza ima antiseptičko dejstvo, a sadrži i određenu količinu antioksidansa likopena, koji dokazano smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i određenih kancera, jer se zahvaljujući ovom sastojku organizam uspešno oslobađa slobodnih radikala.

Paradajz je veoma bogat izvor antioksidanasa i ukoliko želite da doprinesete boljem zdravlju čitavog organizma, paradajz je pravi izbor za zdrav život i idealnu liniju.

Osim što će vam istopiti masne naslage, paradajz će učiniti da se bolje osećate i budete zdraviji.