Pivo za kosu

Pivo za rast kose

Pivo sadrži 4-6% alkohola i zauzima treće mesto na svetskoj listi najčešće konzumiranih pića (voda i čaj su ispred). Osim što mnogi uživaju u njegovom ukusu, pivo je popularno i u nezi kose, jer su njegovi sastojci dobri za kožu i kosu, ako se pravilno koriste. Najveći efekat, pivo ima na rast kose. Lako je koristiti pivo za kosu, a ispiranje kose pivom nema nuspojava, pa ako tražite sredstvo uz koje će vaša kosta rasti brže i zdravije, našli ste ga!

Pored vitamina B kojim obiluje, u pivu se nalaze i proteini iz slada i hmelja koji utiču na oporavak oštećene kose. Saharoza i maltoza iz piva jačaju dlaku i saju kosi sjaj. U nekim slučajevima, pivo pomaže i u nezi suve kože glave, a doprinosi i bujnosti kose.pivo za kosu

Da li je pivo dobro za rast kose?

Otkrićemo najbolji način da koristite pivo za pranje kose tako da vaša kosa uzme sve što joj treba. Poštujte ovih nekoliko pravila i videćete rezultate.

Sastojak koji pomaže

Naučnici su otkrili da pivo sadrži silicijum dioksid, mineral koji dlaku čini gušćom. To znači da vam pivo može pomoći kada želite da kosa dobije na volumenu.

 

Hranjive materije za rast kose

Pivo je puno hranjivih materija od kojih kosa brže raste. Tu su fosfor, bakar, magnezijum, gvožđe i vitamin B. Ukoliko kosi dajete sve minerale i vitamine koji su joj potrebni, lako ćete je održavati zdravom. Pored toga, uz sve te hranjive materije, kosa će rasti mnogo brže nego ranije.

 

Kako iskoristiti pivo za brži rast

Ne postoji samo jedan, strog recept za pranje kose pivom kog se morate pridržavati da bi kosa rasla brže. Možete isprobati nekoliko različitih tehnika i videti koja vam najviše odgovara.

Ispiranje kose pivom

 • operite kosu šamponom, pa umesto regeneratora iskoristite pivo
 • pivo treba naneti i na teme
 • umotajte kosu u peškir na 30-45 minuta pa isperite miris običnom vodom

Ovo možete uraditi i malo drugačije; operite kosu šamponom, prosušite je peškirom pa nanesite 1/8 flaše na teme i kosu. Masirajte kožu glave 15-ak minuta. Ovako pomažete pivu da prodre u koren kose i deluje još bolje, i poboljšavate cirkulaciju. Operite kosu vodom pa je očešljajte drvenim češljem. Kosa će vam biti meka i bujna.

Pivo u maskama za kosu

Napravite masku za kosu od piva u svojoj kuhinji! Ubacite u nju sve namirnice za koje znate da pospešuju rast kose i sjedinite je pivom. Postići ćete najbolji efekat i kosa će definitivno rasti mnogo brže.

Popijte čašu piva za brži rast kose

Interesantan pristup lepoti, zar ne? Doduše, ovo nije tehnika kojoj treba često da pribegavate, pogotovo ako inače ne pijete alkohol, ukoliko očekujete bebu ili dojite. Ali, čaša piva s vremena na vreme, prijaće vašoj kosi i koži te možete očekivati odlične rezultate!

Šampon od piva

Šampon za kosu od piva dobar je za prečišćavanje kose. Sastoji se od običnog piva, koje možete kupiti u bilo kojoj radnji, i šampona koji možete napraviti i kod kuće ili ga kupiti u parfimeriji.

Kako napraviti šampon od piva?

 • uzmite jednu šolju piva, bilo koje marke
 • sipajte pivo u tiganj
 • krčkajte 15-ak minuta ili dok ne primetite da je polovina isparila
 • ohladite
 • u jednu šolju šampona sipajte ohlađeno pivo
 • dobro promešajte

Maska od piva i jaja za rast kose

 • pomešajte jedno žumance sa 100ml piva
 • kada se sjedini, nanesite na kožu glave
 • ostatak maske rasporedite po kosi
 • umotajte u kapu za tuširanje i ostavite 20-25 minuta
 • operite kosu običnom vodom
 • koristite ovu masku jednom u dve nedelje i pospešićete rast kose

 

Nedostaci

Kao u svemu, i u nezi kose je bitna umerenost. Ukoliko prečesto koristite šampone od piva, posledice su neminovne. Alkohol koji se nalazi u pivu može da isuši kosu, pa je bolje koristiti ga ukoliko imate masniju kosu. Farbana i prirodno suva kosa neće dobro podneti tretman pivom. Pivo nije zamena za šampone i regeneratore, ali je dobro za povremena korišćenja, koja će doprineti da kosa „živne“.

Uživali u pivu ili ne, sada je pravo vreme da ga ubacite u život i očekujete izvanredne rezultate.