Prirodna kozmetika za kožu

Lepa koža za većinu je sinonim lepote, a ona jasno odslikava rad unutrašnjih organa, odgovorna je za termoregulaciju i izlučivanje, sadrži veliki broj takozvanih T-ćelija koje su odgovorne za imunitet, a preko nje organizam obavlja i funkciju disanja!

Zato ne sme da postane suva, nečista, masna, osetljiva. Preventivna nega i zaštita posebno su značajni tokom sparnih letnjih meseci, jer je koža tada izložena mnogim štetnim uticajima. Prirodna nega i homeopatski principi pomažu najviše.

Kantarionovo ulje

Ulje gospine trave (kantarion) umiruje kožu koja je nadražena delovanjem UV zraka. Osim toga, podstiče zarastanje rana i opekotina.

Ulje za kosu

Čisto prirodno eterično ulje od indijskog svetog drveta neema (Melia azadirachta L.) štiti kosu od spoljnih uticaja sunca, vetra i slane vode.

Revitalizirajuća maska

Idealna za oporavak lica usled dugog izlaganja suncu, kao maska, ili kao deo dnevne nege, tokom 4 nedelje.

Prirodna kozmetika temelji se na čistim biljnim sastojcima koji hrane i isceljuju kožu, jer skupljaju sunčevu svetlost i životnu snagu iz tla. Koža se tretira kao najvažniji organ, insistira se na uravnoteženju njenih funkcija, čime se stimuliše harmonična aktivnost i revitalizacija. Ta prirodna lekovita nega bez hemikalija, izrazito se protivi nanošenju teških, hranljivih noćnih krema, jer one ometaju izlučivanje znoja. Umesto takvih preparata, koriste se tonici, lagani serumi, ili regeneratori. U zavisnosti od toga da li ste u dobroj formi, ili ste pod stresom. Ili ste preboleli neku bolest.

Dezodorans

U letnjem periodu treba koristiti dezodoranse koji koži omogućavaju da slobodno diše, i da se tako održava prirodna mikroflora. Oni treba da regulišu pH vrednost kože, da bi se onemogućio razvoj bakterija odgovornih za neugodan miris tela. I da regulišu rad znojnih žlezda.

Gel za tuširanje

Ekstrakt lišća hamamelisa (Hamamelis virginiana L.) jača kapilare, pomaže zaceljivanju modrica, opekotina, ožiljaka i stimuliše cirkulaciju. Dok latice i plod trnjine (Prunus spinosa L.) i ulje koštica marelice (Prunus armeniaca L.), čine osnovne sastojke ojcrepljujućih gelova za tuširanje. Čiste i vlaže kožu, a u kombinaciji sa lekovitim biljem, jačaju i štite njene funkcije.
Umesto teških hamijskih krema ponudite vašoj “ugašenoj” koži lagane prirodne preparate koji će je revitalizovati

Balzam za stopala

Odlični rezultati se postižu kombinacijom kadulje i eteričnog ulja ruzmarina, za osveženje umornih stopala, zatim biljkom zlatnicom, koja tipušta grčeve i smiruje upale, te svilom u prahu koja služi za reguliaciju znojenja. Ovaj balzam je dobar i za one čija su stopala stalno hladna i vlažna, kao i ako su tabani vrući i znojavi.

Ružin losion

Ekstrakt ružinih latica je osnovni sastojak losiona bogatog mirisa, koji stimuliše prirodne zaštitne funkcije kože. Tu su i šipak (Rosa canina ), ekstrakt dunjinog semena i neobična biljka mandigo (Butvrospermum parkii L.), koja kožu štiti od isušivanja, ima blago zaštitno delovanje od UV zračenja i ublažava iritacije kod suve i osedjive kože.

Mleko za telo

Lagani nemasni losion sadrži ekstrakt semenki dunje (Cvdonia oblonga L.), koji osigurava vlagu, umiruje iritiranu kožu, štiti i jača njenu elastičnost i stimuliše prirodne aktivnosti. Usled grejućeg delovanja, ekstrakt cvetova i plodova trnjine (Prunus spinosa L.) stvara oko tela zaštitu, pročišćava krvi stimuliše metaboličke procese. A kadulja, kao treći glavni sastojak, deluje antiseptički i baktericidno. Posebno se preporučuje sportistima i onima Koji imaju slabo vezivno tkivo (trudnoća, dojenje), posle sunčanja (hladi, podstiče regeneraciju i osigurava potrebnu vlagu), ah i muškarcima kao osvežavajuća nega nakon brijanja.

Puder za telo

Osnovu univerzalnog pudera čine biljka svila (deluje umirujuće, reguliše lučenje znoja i upija suvišnu vlagu) i pirinčani škrob, uz dodatak tog ekstrakta biljke gencijane (Gentiana lutea L.), hrasta (Ljuercus robur L.), koji smanjuje izlučivanje znojnih žlezda i deluje antibakterijski, antifungalno i dezinfekcijski, kao i kadulje koja ima antiseptičko, baktericidno i antifungalno dejstvo. Neguje i štiti kožu na područjima koja se pojačano znoje. Podstiče razvoj zdrave kožne flore. Preporučuje se i za negd kože beba, za suvo pranje kose koja se pojačano masti, za negu stopala, kao i za masnu i nečistu kožu lica.