Zdravlje

Prirodni lek za hemoroide – kantarionovo ulje, krompir, vazelin

By  | 

Problemi sa hemoroidima znaju baš da budu mučni, pogotovu ako imate problema sa unutrašnjim a ne samo sa spoljašnjim. Oni koji ih imaju znaju da je ovde promena ishrane primarna kao i da ako se ne leče na vreme mogu da izazovu mnogo gore probleme poput krvarenja i slično.

Na svu sreću, prirodnih lekova za hemoroide ima dosta, u nastavku pročitajte kako krompir, čuvarkuća, kantarionovo ulje i med mogu da vam posluže kao odličan lek za hemoroide.

Uzrok stvaranja hemoroida je obično dugo sedenje, nezdrava ishrana i izlaganje stresnim situacijama. Takođe, hemoroidi najčešće nastaju i u periodu trudnoće, smatra se da u proseku, svaka treća trudnica ima hemoroide.

Postoje razni lekovi za hemoroide koji su na prirodnoj bazi, međutim sve dok se problem ne reši u korenu, pozitivnih rezultata neće biti. Morate pre svega da promenite ishranu, ovi prirodni lekovi za hemoroide će vam olakšati trenutno, ukinuće svrab i peckanje ali isti se neće povući tek tako. Kada je reč o ishrani, trebalo bi da unosite hranu bogatu vlaknima, žitarice od celog zrna, voće i povrće kao i da unosite dosta tečnosti u telo. Sok od suvih šljiva takođe dosta pomaže kod problema sa hemoroidima kao i konzumiranje suvih šljiva koje su odlične za stolicu. Poželjno bi bilo i da ubacite neku fizičku aktivnost, smanjite cigare i pijete ceđene blage sokove. Sve ovo će prijati vašem telu a ubrzo vam lek za hemoroide i neće biti potreban. Ako vas baš muči svrab i peckanje, u nastavku vam donosimo najbolje prirodne lekove za hemoroide.

prirodni lek za hemoroide

Krompir kao lek za hemoroide

Krompir je odlično sredstvo za lečenje kako unutrašnjih tako i spoljašnih hemoroida. Ukoliko mučite muku sa spoljašnjim, to je čak i bolje jer je sam prilaz i lečenje mnogo lakše. Uzmite jedan krompir i narendajte ga a onda ga prelijte sa kašikom maslinovog ulja. Ovako natopljen krompir stavite na gazu pa zatim gazu stavite na hemoroide. radi što boljeg učinka, preporučuje se da se sa ovim lekom za hemoroide, tačnije oblogom prespava.

Jedan na prvo čitanje jako čudan lek za hemoroide postao je pravi hit u Rusiji a tiče se krompira. Oni koji su probali tvrde da im je mnogo više ovaj lek pomogao nego bilo koja krema, mast ili melem. Potrebno je da se krompir iseče na tanke štapiće i da se štapići drže u zamrzivaču.

Zaleđene štapiće, po jedan prilikom primene treba stavljati u anus na 30 sekundi. I tako četiri dana treba raditi. Svaki naredni dan treba ostavljati štapić da deluje duže za još 30 sekundi.

Loading...

Čuvarkuća prirodni lek za hemoroide

Rešenje za unutrašnje hemoroide je čuvarkuća, biljka i lek za hemoroide koju je potrebno kombinovati sa medom i limunom. Potrebno vam je oko 300 grama čuvarkuće, odnosno soka koji ćete dobiti mlevenjem listova i ceđenjem soka. Uzmite jedan limun, operite ga i sa sve korom ga potopite u vodu u koju ste sipali sodu bikarbonu. Zatim isecite limun na kriške i zajedno sa čuvarkućom pomešajte i dodajte 750 grama meda, najbolje domaćeg. Ovaj prirodni lek za hemoroide se uzima svako jutro, po jednu kašiku na prazan želudac. Oni koji su ga koristili tvrde da su s tegobe neakon nedelju dana smanjile.

Kantarionovo ulje za hemoroide

Kantarionovo ulje je melem za sve tegobe, slobodno se tako može reći. Ono se koristi za spoljašno lečenje hemoroida a pored ovog ulja kao lek za hemoroide se koristi i ricinusovo ulje koje je odlično kod problema sa zatvorom.

Kantarionovo ulje je potrebno da nanesete na vaticu i da stavite na mesto gde su hemoroidi i da probate da nekako previjete kako se vata ne bi pomerala tokom noći. Ricinusovo s druge strane, se pije 7 dana po pola kafene kašičice i to pred spavanje. s obzirom na to da ovo ulje nije prijatnog ukusa, možete u dozu ukapati par kapi limuna ili ga piti uz neki sok.

Maslinovo ulje kao lek za hemoroide

Pored kantarionovog i ricinusovog ulja, maslinovo ulje je isto odličan lek za hemoroide, i kada se koristi u kombinaciji sa biljkama i kada se koristi samo. Potrebno je da uzmete jednu rakijsku čašicu i da u nju sipate hladno ceđeno maslinovo ulje. To je doza koja vam je potrebna i koju ćete pomešati sa 200ml limunovog soka i 200ml lozove rakije. Nije potrebno da smesu nanosite na gazu i da sa njom spavate, dovoljno je da istom svako veče mažete hemoroide.

Med za hemoroide

O medu generalno ne treba puno govoriti jer su njegova pozitivna svojstva i više nego poznata. On se prvi pominje kao prirodan lek za sve, njime su još naše bake lečile jak kašalj i razna druga oboljenja, pa i hemoroide. Kao lek za hemoroide najbolji je u kombinaciji sa limunom i čuvarkućom o čemu je već bilo reči.

Vazelin za hemoroide

Vazelin je jedna od kupovnih krema koja vam može dosta pomoći kod umirenja svraba i peckanja kada su hemoroidi u pitanju. Najbolje je da se nanese posle tuširanja, a pored vazelina, možete koristiti i kakao buter, glicerin pa čak i pantenol koji će isto dobro uticati na konstantan svrab i poslužiti kao odličan lek za hemoroide.

Takođe, sa vazelinom možete napraviti i kremu od ljutića. Potrebne su vam dve kašičice svežeg ili sušenog ljutića koje ćete kuvati u 200 grama vazelina oko 10 minuta. Mast se drži u frižideru i maže se ohlađena.

Pored navedenih lekova, mogu vam kao trenutno olakšanje dobro poslužiti i kockice leda. Izmrvite kockice, stavite ih u neku kesu i držite na hemoroidima oko 15 minuta. Nemojte ih tako držati predugo i nemojte nikako sedeti na kesi.
Prirodni lekovi su nešto što vam može pomoći kada je lečenje hemoroida u pitanju, ali nemojte zbog ovih melema zapostaviti svoje zdravlje. Ukoliko primetite pojačano krvarenje, krvavu stolicu, odmah se obratite lekaru i nemojte pokušavati sami da se lečite. Krvarenje može biti uzrok pucanja hemoroida ali isto tako i raka debelog creva kao i Kronove bolesti. Hemoroidi se mogu lečiti ali ove prirodne lekove ne treba shvatati ni zdravo za gotovo ili kao jedini lek. Oni jako pomažu ali u zavisnosti i od stepena oštećenja kože. Svakako je uvek dobro prvo se obratiti lekaru pogotovu kada su tegobe poput krvarenja iz anusa prisutne.

loading...
Loading...
Loading...